Το μεταναστευτικό καυτή πατάτα για την κυβέρνηση και... μπάρμπεκιου για τον ΣΥΡΙΖΑ

metanastes_ar

Θύελλα αντιδράσεων για την απίστευτη δήλωση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη για τις ποινικά κολάσιμες ψησταριές, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τις τοπικές κοινωνίες να δεχθούν το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης. Η επίλυσή του ή μη θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία της. Εξάλλου, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση, αναδεικνύεται ως νούμερο ένα ζήτημα από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι αποδίδουν σε αυτό μεγαλύτερη σημασία ακόμα και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και από τη μείωση των φόρων. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη διανύει το εξάμηνο χάριτος, η στάση των πολιτών σ’ αυτό το ζήτημα είναι καταλυτικά αυστηρή.

Χωρίς αμφιβολία, όμως, το φλέγον αυτό πρόβλημα δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρίνεται όχι μόνο για την στάση που τήρησε καθ’ όλη την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία, αλλά και για τις τωρινές παρεμβάσεις στελεχών της. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, λάδι στη φωτιά έριξε η «καταγγελία» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος χαρακτήρισε «σαδισμό και κτηνωδία» τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνων. «Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης», είπε επί λέξη.

Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα περίμενε η κυβέρνηση τέτοιο ανέλπιστο δώρο. Και, μάλιστα, τη στιγμή που και η ίδια πιέζεται, έχοντας προκαλέσει τη δυσφορία και συχνά οργή μέρους της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά εξαιτίας της κατανομής μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δώρο, καθώς, όταν βουλευτής προβαίνει σε τέτοιου τύπου δηλώσεις, συμπαρασύρει μαζί με το δικό του κύρος και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει ακόμα πάρει αποστάσεις από τον βουλευτή του.

Εξάλλου, η δήλωση αυτή ξεπερνά σε ανοησία ακόμα και σε όποιους οργανώνουν επίτηδες μπάρμπεκιου δίπλα σε δομές φιλοξενίας. Γεγονός παραμένει ότι πρόκειται για Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να φάνε χοιρινό και να πιουν αλκόολ όπου αυτοί επιθυμούν. Το αν το κάνουν δίπλα σε προσφυγικές δομές για να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Θα μπορούσε κανείς να το καταδικάσει ως γελοίο, αλλά το να φτάσει να ζητήσει ποινική δίωξη φανερώνει θεσμική ασχετοσύνη, απέραντη ιδεοληψία, έλλειψη διαύγειας πνεύματος, κακή σχέση με την πραγματικότητα, ενώ η πρόθεση ποινικοποίησης μυρίζει άσκημα τάση προς τον ολοκληρωτισμό.
Ειδικά, μάλιστα, αν λάβει κανείς υπόψη του και την μανία με την οποία ο Γιαννούλης και πολλοί ακόμα ομοϊδεάτες του σπεύδουν να χειροκροτήσουν τη γελοιοποίηση όσων δεν τους αρέσουν, ακόμα κι αν για τους συμπολίτες τους αυτά είναι «ιερά και όσια». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσβλητική συμπεριφορά των μαθητριών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στην πραγματικότητα, η λογική του Γιαννούλη οδηγεί στην επιβολή των όποιων θρησκευτικών ή άλλων πιστεύω των μουσουλμάνων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Πρόβλημα και προσβολή θα ήταν εάν κάποιος επιχειρούσε με το ζόρι να ταΐσει χοιρινό και να ποτίσει με αλκόολ τους μουσουλμάνους μετανάστες. Αυτοί μπορούν να τρώνε και να πίνουν ό,τι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν στους άλλους τι να τρώνε και το να πίνουν. Διαφορετικά οι φυτοφάγοι Έλληνες θα έπρεπε να προσβάλλονται εάν κάποιοι έτρωγαν δίπλα τους κρέας!

Στην πραγματικότητα, η λογική του Γιαννούλη και των ομοϊδεατών του ακυρώνει και την πολυπολιτισμικότητα, για την οποία ισχυρίζονται ότι κόπτονται. Αυτός ζητάει να επιβληθεί η μονοπολιτισμικότητα του Ισλάμ στην Ελλάδα, με πρόσχημα τον σεβασμό της θρησκείας των μεταναστών. Εν τοιαύτη περιπτώσει θα πρέπει οι Ελληνίδες να φορούν μπούργκα ή έστω μαντήλα για να μην προσβάλουν αυτούς που εισήλθαν απρόσκλητοι και παράνομα στην Ελλάδα.

Ούτε αυτό το «άγραφο», όμως, του Γιαννούλη αρκεί για να καταλαγιάσει το κλίμα έντασης που επικρατεί σε πολλές τοπικές κοινωνίες από το «ζήτημα εθνικής σημασίας», όπως χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση προτίθεται να διαχειριστεί γρήγορα και αποτελεσματικά το φλέγον αυτό πρόβλημα, δίνοντας πρακτικές λύσεις.

Αναγνώρισε εμμέσως την ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, ανακοινώνοντας τη μεταφορά κι άλλων 4.000 μεταναστών «με προσφυγικό προφίλ» μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου. Μίλησε για μία ακόμα φορά για την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, ώστε να ξέρουν όσοι έρχονται στην Ελλάδα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από την επιστροφή τους. Προσπαθώντας δε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια».

Όπως και να έχει, από τον Μάιο παρατηρείται μία συνολική αύξηση της τάξεως του 218% στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων. Παράλληλα, υπάρχει κάλεσμα μαζικών κινητοποιήσεων στις περιοχές που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν νεοαφιχθέντες που αιτούνται άσυλο. Κάτοικοι της Νάουσας έστησαν μπλόκα στην είσοδο της πόλης και στην πλατεία μόλις πληροφορήθηκαν ότι θα έφταναν στην πόλη τους τρία λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα, ανασφάλεια προκαλούν στον Έβρο τα απανωτά κρούσματα επιθέσεων από ομάδες μεταναστών σε βάρος κυνηγών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να φορτίζεται περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ (227)

Τσαμπα θα ειναι;

Θα 'χει πλακα να πλακωσουν ολοι οι γυφτοι της περιοχης, να φανε, να πιουνε και να μην αφησουν τιποτα ορθιο. Μεχρι και τις ψησταριες θα παρουν φευγοντας.

Αγύριγο κεφάλι

Όσοι φασίστες αντιδρούν....__ΞΥΔΑΚΙ.......Η Γερμανική Ευρώπη είναι ανθρωπιστική και νοιάζεται για τους ____ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Μόνο η ΜΕΡΚΕΛ έχει εκφραστεί με ανθρωπισμό απέναντι τους......

CX

Δεν βλέπεις; Για αυτό μόλις είπαμε ότι θα τους στείλουμε μερικούς μας έκλεισαν τασύνορα...

Άγις

Όλοι πρέπει να υπακούσουμε στο σχέδιο της μεγάλης ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ..._ΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ......Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΩΝ 30 ΕΤΩΝ....._____ Όποιοι φασίστες αντιδρούν ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΊΝΕΤΑΙ.......

CX

Χαρακτηριστικό του πως οι ακροαριστεροί αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Στις δυτικές δημοκρατίες "δεν υπακούμε", αυτά γίνονται στα καθεστώτα που υποστηρίζετε εσείς. Στις δυτικό κόσμο οι αποφάσεις παίρνονται με ομοφονία και με σεβασμό στις ευαισθησίες του κάθε λαού. Μας βγήκαν τώρα οι θιασώτες της δικτατορίας του προλεταριάτου να μας κάνουν υποδείξεις για το τι γίνεται στις δυτικές δημοκρατίες.

Πώς ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΡΟΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΟΤΑΝ....

....θα βγάζουν σελφι από ...πενταστερα καταλύματα;;;;!!!!

Κυβερνώντες!!!.. Αλλάξτε σχέδιο ΤΩΡΑ!!!!

....Πως θα πάτε σε χωριά λίγων κατοίκων εκαντοντάδες;;;!!!!....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και ΧΩΡΕΣ που Θέλουν να πάνε;;;....

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΑΤΙΑΝΕΣ!!!!

ΑΓΥΡΟΤΡΟΜΠΑ!!! ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΧΑΣΑΝ ΟΣΜΑΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ????

Μάρκος

Πότε βρε παιδιά αρχίζει το ραμαζάνι; Να βάλω ψησταριά με χοιρινά και γουρουνοκεφάλες έξω από το τζαμί του Βοτανικού!! Δωρεάν φυσικά σε κάθε μερακλή μουσουλμάνο και μη!!

Τι κοιτάς α?

Eιδικά εσείς οι Συριζαίοι κόψτε αυτά που πίνετε επιτέλους!

Στον Άγι μας

Πόσο πια να ΜΕΓΑΛΥΝΟΥΝ αυτήν την κακόμοιρη Ελλάδα ρε Άγι; Να γίνει μεγάλη σαν του Αχμέτ που ονειρεύεσαι; Τη μεγάλη καρδιά εννοούσα, μα που πήγε το μυαλό σου βρε ατιμούλικο;

Ανακοίνωση

Όποιοι θέλουν, όσοι θέλουν, από όποιο μέρος του γαλαξία μας θέλουν και όποτε το θέλουν, μπορούν να έρθουν στην openborders και openarms Greece όπου τους περιμένουν επιδόματα, δωρεάν σίτιση, προτεραιότητα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά δωρεάν, δωρεάν διαμέρισμα στα Greek Islands και στην Greek Inland και τέλος καλάμι ψαρέματος ή ποδήλατο για την αναψυχή τους. Η κόκκινη και η ροζ αριστερά θα τους δείξει τα κατατόπια καλωσορίζοντας τους, ενώ η γαλάζια αριστερή κυβέρνησή μας θα κάνει όλα τα υπόλοιπα, πάντα στα πλαίσια του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μερικοί φασίστες χρυσαυγίτες θα αντιδρούν που και που σε όλα τα μέρη της χώρας, αλλά η κυβέρνηση έχει διάφορους τρόπους να επιβάλλει το σωστό, μην ανησυχείτε λοιπόν, ελάτε, ελάτε.

Φου φου

Απ’ τα καλύτερα σχόλια της 5ετίας!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_mareva

Η Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε με τον πρωθυπουργό στο Άουσβιτς για την 75 επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου - «Πράξη μνήμης και σεβασμού των ανθρώπινων αξιών χαρακτήρισε την επίσκεψη 

mezonav

Ο Πατρίκ Μεζονάβ καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τον κατάπλου του γαλλικού ελικοπτεροφόρου «Dixmude» στο λιμάνι του Πειραιά, για να λάβει μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»