Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ από 6,2 τον Δεκέμβριο

Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ από 6,2 τον Δεκέμβριο

Δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο του Open - Η ψαλίδα ανοίγει στις 6,5 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων, στις 5,7 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου  -  Πεντακομματική βουλή - Προηγείται κατά 5 μονάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό

dismoskopisi_main01
Διεύρυνση της διαφοράς με την οποία προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Alco  για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 12 Δεκεμβρίου. Η διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων γτάνει τις 6,5 μονάδες έναντι 6,2 μονάδων τον Δεκέμβριο. Αντίστοιχα, στην πρόθεση ψήφου τώρα, η διαφορά φτάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 5,3 μονάδων το Δεκέμβριο.

Η μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 23,8% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 5,3% η Χρυσή Αυγή, με 5,1% το ΚΚΕ και με 4,1% το Κίνημα Αλλαγής. 

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 26,9% για τη ΝΔ, 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για τη Χρυσή Αυγή, 5,8% για το ΚΚΕ και 4,6% για το ΚΙΝΑΛ. Στην αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου η διαφορά στην αναγωγή επί των εγκύρων ήταν 6,2 μονάδες.

Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11% (νίκη χωρίς αυτοδυναμία) και 2% (νίκη με αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ). 

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για το αξίωμα του πρωθυπουργού το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα και το 43% απαντά «κανένας».  

Ένα από τα βασικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάση, είναι ότι παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 59% εξακολουθεί να αποκαλεί τη γειτονική χώρα Σκόπια. Μόλις το  27% επιλέγει το Βόρεια Μακεδονία, ενώ στο ΠΓΔΜ επιμένει το 7%. Αντίστοιχα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 7% απάντησαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

prothesi_psifou
prothesi_psifou2
katalliloteros_prothypoyrgos
eklogiko_apotelesma_0
prespes_0
oikonomia
tha_epireasoyn_oi_prespes_tis_ekloges
ayxisi_toy_misthoy
kybernisi_nd_1_1
kybernisi_nd_2
syspeiroseis
metakiniseis
Κλείσιμο

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση του OPEN

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης