Γκάλοπ ALCO για το OPEN: Με 5,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Γκάλοπ ALCO για το OPEN: Με 5,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά αυξάνεται στις 6,2 μονάδες

dhmoskopisi_arthrt
Με 5,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο του OPEN. Στην αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά φθάνει τις 6,2 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή. Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη ΧΑ, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα. Οπως είπε ο πρόεδρος της ALCO Γ. Παναγόπουλος οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν σταθερά προβάδισμα για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ερωτηθείς σχετικά από την Ελλη Στάη απάντησε ότι «οι σημερινές διαφορές είναι μικρότερες από εκείνες του Οκτωβρίου, αλλά μεγαλύτερες από εκείνες του Σεπτεμβρίου».

Το κλασικό ερώτημα των δημοσκοπήσεων ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, από την ALCO διατυπώθηκε διαφορετικά, ήτοι ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 26% απαντά τον πρόεδρο της ΝΔ, έναντι 25% του κ.Τσίπρα, με τον «κανένα» να κερδίζει με 42%. 
Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση τι εξέλιξη θα ήθελαν να προκύψει από τις επόμενες εκλογές, το 7% απαντά αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, το 14% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, 15% απαντά αυτοδυναμία της ΝΔ και το 19% κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Το 21%, ωστόσο, απαντά ότι θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές.



Δημοσκόπηση στο Open



Κλείσιμο
dhmoskopish__12_
dhmoskopish__10_
dhmoskopish__9_
dhmoskopish__8_
dhmoskopish__6_
dhmoskopish__5_
dhmoskopish__4_
dhmoskopish__3_
dhmoskopish__2_
dhmoskopish__1_
dhmoskopish__11_
1dhmoskopish
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης