Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα έχει η διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα έχει η διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας - «Έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή και γίνεται καθετί ανθρωπίνως δυνατό για να διαλευκάνουμε τι έγινε»

katrougkalos_1
Προτεραιότητα στη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στην προστασία των δικαιωμάτων της ομογένειας στην Αλβανία και βέβαια, στη μη επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών από την πρώτη στιγμή προχώρησε στην ανακοίνωση που έθεσε το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Για εμάς στο Υπουργείο Εξωτερικών, για την ελληνική κοινωνία, προτεραιότητα έχει η διαλεύκανση των φυσικών συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το τραγικό αυτό γεγονός, η προστασία των δικαιωμάτων της ομογένειάς μας στη γειτονική χώρα και βέβαια να μην επιδεινωθούν οι σχέσεις των δυο χωρών», επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


« Υπάρχει κινητοποίηση απ’ όλες τις πλευρές, έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή, οι αρχηγοί της Αστυνομίας και από τις δυο πλευρές επικοινωνούν, γίνεται κάθε τί που είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μπορέσουμε πράγματι να διαλευκάνουμε το τί έγινε», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικώξν.

«Να αποφεύγουμε πρόωρες δηλώσεις και επικίνδυνες ρητορικές εκφράσεις»


Πάντως, διευκρίνισε ότι η μη επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας δεν θα πρέπει να γίνει σε βλάβη των δύο προηγούμενων προτεραιοτήτων και γι' αυτό ζήτησε «αποφυγή ρητορικών εκφράσεων που μπορούν να επιδεινώσουν τις σχέσεις αυτές και βέβαια, πάντα με τον όρο της αμοιβαιότητας. Αυτό ισχύει προφανώς και για τις δυο χώρες, για τους αξιωματούχους και των δυο χωρών».


Ο κ. Κατρούγκαλος μάλιστα ζήτησε να αποφεύγονται οι πρόωρες δηλώσεις «γιατί δε μπορούμε να ζητάμε διαλεύκανση των γεγονότων κι από την άλλη μεριά να σπεύδουμε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης