Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Δυτικών Βαλκανίων

kotzias

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας της άτυπης συνάντηση «Gymnich» - Στην ατζέντα το θέμα της Συρίας, των διατλαντικών σχέσεων και τα Δυτικά Βαλκάνια

Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Δυτικών Βαλκανίων υποστήριξε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Gymnich, ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να βοηθήσει με κάθε τρόπο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην ανάγκη πολιτικής ειρήνης που πρέπει να επικρατήσει στη Συρία, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επιμήκυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κοτζιά μετά το πέρας των εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών:

«Χθες και σήμερα είχαμε την Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Συζητήσαμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία. Υπογράμμισα την ανάγκη να επιμείνουμε σε μία πολιτική ειρήνης που να διασφαλίζει με πραγματικά μέτρα, τα οποία όμως δεν υπάρχουν ακόμα, την επιστροφή των προσφύγων.

Κουβεντιάσαμε για τις διατλαντικές σχέσεις και την ανάγκη η Ευρώπη να έχει αυτοτελή πολιτική για τα ζητήματα, επί των οποίων υπάρχουν ανταγωνισμοί.

Σήμερα κουβεντιάσαμε περισσότερο για τα Δυτικά Βαλκάνια. Για άλλη μία φορά η Ελλάδα υποστήριξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, με τα οποία συνεργάζεται, και όπου η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει έναν ιδιαίτερο, καθοριστικό ρόλο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά:

ΣΧΟΛΙΑ (2)

;;;

Πώς κυκλοφορούν ελεύθεροι ήθελα να ξερα..

Τάκη Τσαν

Και τα Δυτικα Βαλκάνια στηρίζουν την τουρκοποίηση της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4684195

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα και η ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών

danellis_psifos_empistosynis

«Σταύρο, αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα, ούτε το λάθος» είπε ο διαγραφείς από το Ποτάμι βουλευτής και υποστήριξε ότι «ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδηση του αταλάντευτα»

3