Φιλοσκοπιανή προσφυγή κατά της Ελλάδας είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής Κ. Σέλτσας

zaetsasmesa

Είχε ζητήσει την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού” στη Φλώρινα

Κατά της Ελλάδας για αναγνώριση “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα, είχε προσφύγει το 1997 ο σημερινός βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κωνσταντίνος Σέλτσας, μαζί με άλλους φιλοσκοπιανούς της Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού” στη Φλώρινα.

Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης “Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού”, η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποτιθέμενης “μακεδονικής μειονότητας” στην περιοχή. Να σημειωθεί πως τα πρόσωπα που προσέφυγαν κατά της Ελλάδας, ισχυρίστηκαν ευθέως πως είναι εθνικά “Μακεδόνες” και πως διατηρούν “μακεδονική” εθνική συνείδηση.

Την αποκάλυψη έκανε το thepresident.gr, αναρτώντας σχετικά έγγραφα που μαρτυρούν την εμπλοκή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην φιλοσκοπιανή προσφυγή, κατά της Ελλάδας. Ο κ.Σέλτσας μάλιστα επιβεβαίωσε στο συγκεκριμένο site πως όντως είχε προσφύγει εναντίον της χώρας μας, όχι όμως για αναγνώριση “μακεδονικής” μειονότητας, αλλά “μακεδονικής” γλώσσα και “μακεδονικού” πολιτισμού.

Τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, παρουσιάζουν τον κ.Σέλτσα ως τον πρώτο εθνικά “Μακεδόνα” στην ελληνική βουλή, που δηλώνει δημόσια την καταγωγή του.
Παραμονές της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, ο κ.Σέλτσας δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού, μιλώντας απταίστως σκοπιανά - “μακεδονικά” σύμφωνα με τον ίδιο- στην σκοπιανή υπηρεσία της DW. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ο κ. Σέλτσας είναι ο πρώτος “εθνικός Μακεδόνας” βουλευτής της Ελληνικής Βουλής, ενώ οι δηλώσεις που φιλοξενεί έγιναν στη λεγόμενη “Μακεδονική” γλώσσα.

Μετά τις αντιδράσεις o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ν' ανασκευάσει, λέγοντας πως μπορεί οι δηλώσεις του να έγιναν στη «Μακεδονική», την οποία όπως είπε γνωρίζει, αλλά ο ίδιος είναι Έλληνας και δεν αισθάνεται “Μακεδόνας”.

Με νεότερες δηλώσεις του ο κ.Σέλτσας, χαρακτηρίζει τον εαυτό του “διεθνιστή” επισημαίνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η εθνικότητα. «Ως παλιός αριστερός δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα, είμαι διεθνιστής” δήλωσε, συμπληρώνοντας : «δεν είπα ποτέ ότι είμαι εθνικός Μακεδόνας, κι αν το είχα κάνει, δε θα είχα κανένα λόγο να το κρύψω».

Για την ιστορία στο επίσημο βιογραφικό του κ.Σέλτσα στο site της βουλής, στις ξένες γλώσσες που δηλώνει πως ομιλεί είναι η “Βουλγαρική”.


dimitris-seltsas-474x420

ΣΧΟΛΙΑ (196)

Κούκου !!!

Μπράβο Γίγαντες Μακεδόνες που ψηφίσατε τον ανθρωπο που είχε προσφύγει υπέρ των Σκοπιανών στην ΕΕ και τα ΗΕ ! Μπράβο βούρλα , τουλάχιστον δεν πληρώνετε ΕΝΦΙΑ !!!

meta-mnimoniakos politis

Οί αριστεροί δεν κρύβονταν ούτε έλεγαν ψέματα ,ευθαρσώς δήλωναν ότι η Μακεδονία ανήκει στούς σλαβο-βούλγαρους.Οταν λοιπόν βρέθηκαν στήν εξουσία ψήφισαν αυτό πού δεκαετίες δηλωναν ότι πιστεύουν. Τεράστιες οί ευθύνες τής ομάδας Καμμένου πού με κολοτούμπα στήριξαν την προδοσία.....

Κοκκινογραβατας

Συγχαρητήρια στους βορειοελλαδιτες μακεδονες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γνωστός στην περιοχή Αμυνταίου για τα φιλοσκοπιανικα προπαγανδιστηκά πιστεύω του. Απο σπόντα βγήκε βουλευτής, απο αγανακτισμένους πολίτες της περιοχής που ήθελαν να ψηφίσουν Σύριζα και απλώς ήταν ο μόνος γνωστός στο ψηφοδέλτιο (ούτε ο Σύριζα δεν ήθελε να τον βγάλει)... Τίποτα στην θητεία του δεν έκανε για την περιοχή, ποτέ δεν πήρε θέση για το οτιδήποτε! Και ξαφνικά τώρα εκδηλώθηκε! Το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να πάει να μείνει στην πατρίδα του!

Καβουρακιας

Μπραβο κυριε Σελτσα.Βορειομακεδονας στην Βουλη τον Ελληνων.Κανενα προβλημα δεν πρεπει να υπαρχει, ετσι νομιζω.(δεν κρυφτηκε).

Έχουμε και άλλη

Την Τοντορκα Τζακρι. Έτσι την αποκαλούν οι σλαβόφωνοι σκοπιανοι στην Έδεσσα. Πάει και στα γλέντια τους.

αλήθεια

Δεν λέει αλήθεια ο κ Σέλτσας ότι αποχώρησε από τον σύλλογο μες την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Το 1998 στην προσφυγή του στο Ευρωπαικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας δήλωνε ξεκάθαρα ότι είναι μακεδόνας στην εθνικότητα και έχει μακεδονική εθνική συνείδηση

Αλέκος

Ζώα ψηφοφόροι αυτούς ψηφίσατε,εαμοβούλγαρους,ποτισμένοι όλοι με το ανθελληνικό δηλητήριο του κομμουνισμού.Διεθνιστές μισέλληνες ταγμένοι όλοι στην παγκοσμιοποίηση. Δεν πρόλαβαν να υπογράψουν και τα μισελληνικά αποβράσματα του σύριζ άρχισαν να μιλούν στα σκοπιανά, ο άλλος μάλιστα μέσα στη βουλή!!!! Χίλια δίκια ο Μπαρμπαρούσης παρ'ότι το έθεσε το θέμα με εντελώς ηλίθιο τρόπο.

Για τους δεξιούς της Φλώρινας

Είναι όλοι σλάβοι που κάτω από το φόβο του υποκόπανου το έπαιζαν πατριώτες και αρχαιοέλληνες. Όμως η τρομοκρατία έχει τελειώσει και οι αμαρτίες του νεοελληνικού κράτους θα πληρωθούν. Αν κάποιος σήμερα τολμήσει να προχωρήσει σε εθνοκαθάρσεις η διεθνής κοινότητα θα του κόψει τα χέρια.

kyriakos

Δεν έχεις λίγο μυαλό χοντροκομμενε σκοπιανε;;; Εθνοκαθαρσεις έχετε κάνει εσείς. Εμείς δεν έχουμε πειράξει κανένα. Εσείς θέλατε να κάνετε την Μακεδονία γιουκοσλαβικη. Εσείς κόβετε νομίσματα με τον Λευκό Πύργο κι έχετε χάρτες μέχρι τον Όλυμπο λες κι εμείς είμαστε μαλακες και θα κάτσουμε να μας κάνετε σαν τα μούτρα σας. Φαντάσου ρε κατακαθι να ησασταν και μορφωμένοι, ικανοί και με ευρωπαϊκή νοοτροπία!!! Αλλά τι λέω! Αν ήσασταν έτσι δεν θα έγραφες αυτές τις γυφτιες που γράφεις.

Μιλα για τον εαυτό σου

Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες στη Φλωρινα με επίθετα που παραπέμπουν σε σλαβικά αλλα έχουν ελληνική εθνική συνείδηση. Κάποιοι λίγοι έμειναν μόνο στη δυτική Μακεδονία που νιώθουν "Μακεδόνες", στην πλειοψηφία τους ειναι κομμουνιςτες Όπως ο σελτσας. Και οσο αν αφορά την διεθνή κοινότητα.... Γιουγκοσλαβία, Ροχινγκα στη βιρμανια. Μια χαρα γίνονται εθνοκαθάρσεις στις μέρες μας.

kyriakos

Καλά του τα λες. Όσο για εθνοκαθαρσεις εμείς δεν κάνουμε τέτοια σε συμπατριώτες μας. Ο πρώτος που θα πάει να το υπερασπιστεί αυτό το κάθαρμα θα είμαι εγώ!!!

kyriakos

Δεν έχεις λίγο μυαλό χοντροκομμενε σκοπιανε;;; Εθνοκαθαρσεις έχετε κάνει εσείς. Εμείς δεν έχουμε πειράξει κανένα. Εσείς θέλατε να κάνετε την Μακεδονία γιουκοσλαβικη. Εσείς κόβετε νομίσματα με τον Λευκό Πύργο κι έχετε χάρτες μέχρι τον Όλυμπο λες κι εμείς είμαστε μαλακες και θα κάτσουμε να μας κάνετε σαν τα μούτρα σας. Φαντάσου ρε κατακαθι να ησασταν και μορφωμένοι, ικανοί και με ευρωπαϊκή νοοτροπία!!! Αλλά τι λέω! Αν ήσασταν έτσι δεν θα έγραφες αυτές τις γυφτιες που γράφεις.

Χ προς Κυριάκος

Επειδή Κυριάκο κατάγεσαι από οικογένεια βουλευτού βάλε λίγο επίπεδο στην συζήτηση, μην προσβάλεις τους άλλους(Γυφτοι). Τα αλλά περί ιστορίας και εγκληματιών δεν γίνονται στο ΠΘ συζήτηση.

kyriakos

Προς χ: Βλέπεις τι κατακαθι είσαι; Έχεις γίνει ρόμπα, τρως το ένα χαστούκι μετά το άλλο, βλέπεις όλα τα ψεύτικα λόγια σου να γκρεμιζονται κι εσύ ως χοντροκομμενη ψυχή ΚΑΝΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ και αμολας αρλούμπες π.χ. βαλε επίπεδο στη συζήτηση. Δηλαδή, εσύ ναες ψέμματα, να μισείς τους Έλληνες, να κάνεις την μια κωλοτουμπα μετά την άλλη κι εγώ να σου δείξω ΣΕΒΑΣΜΟ. Βλέπε που σου λέω ότι είσαστε χοντροπετσοι, μονοκομματοι και αδίστακτοι αν πάρετε το πάνω χέρι. Κι ο Λουλης αυτά κάνει. Του λες "γιατί υποστηρίζεις βιαστές;" και σου λέει ότι "ο καθένας έχει τα δικαιώματά του" . Ποιότητα ψυχής!!!!Κι ο Μάνος τα ίδια. Δικός σας κι αυτός.

εγώ ένα σας λέω...

και τον στρατό θα κατεβάσουν στους δρόμους αυτοί σε περίπτωση που νοιώσουν απειλή από τον όχλο. Είτε με κυβέρνηση Αλέξη είτε με Κούλη, θα τον πιείτε ούλοι.

Ο.Ε

Βλέπετε Συνέλληνες ποιους ...καθαρόαιμους Μακεδόνες επέλεξε ο ταλαντούχος δημαγωγός, για να τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του?? Πατριώτες με περικεφαλαία ένας κι ένας τους...

Μετανάστης Στο Κατάρ

Ρε σείς σύντροφοι, σοβαρά τώρα, αμαν έχουμε τέτοιους βουλευτές στο Ελληνικό κοινοβούλιο, τι να τους κάνουμε τους εχθρούς ρε σείς; Τι να μας πούνε Οθωμανοί και Σκοπιανοί και Βούλγαροι. Τους κάνουμε όλους στη μπάντα και τα περνάμε όλα μόνοι μας και δημοκρατικά. Γατάκια οι Οθωμανοί τελικά. Τούτοι δώ ρε σείς θα ψηφίσουν την παραχώρηση Θράκης/Νήσων Αιγαίου στην Τουρκία και Ηπείρου στους Τσάμηδες δημοκρατικά και μέσα στο κοινοβούλιο και δεν θ'ανοίξει μύτη σύντροφοι. Μιλάμε οι Οθωμανοί δεν θα χειαστεί να ρίξουν ούτε σφαίρα. Πάλι κοροίδα τους πιάσαμε τους μπουνταλάδες, σύντροφοι. Τσάμπα αγόραζαν τόσα παλιοσιδερικά τόσα χρόνια. Αρκούσε να στάξουν το 1/100 απο τα λεφτά αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ και θα γινόταν η δουλειά τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης