Γεννηματά: Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ χωρίς χρήματα

4471330_2

Η χώρα έχει ανάγκη από νέα αρχή με μία ικανή και υπεύθυνη κυβέρνηση, σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής

«Όταν κάποιοι επιλέγουν τον διχασμό και την τοξικότητα, το Οικονομικό Επιμελητήριο επιλέγει τον ωφέλιμο δρόμο για το μέλλον της Ελλάδας» ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. «Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ χωρίς χρήματα» τόνισε και προσέθεσε πως τα πλεονάσματα αποτελούν θηλιά στον λαιμό της χώρας.

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να αποσπάσει επαίνους από τους δανειστές, είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Δε μπορούμε να περιμένουμε μοιρολατρικά την παγίδα για το μέλλον της χώρας, ανέφερε και μίλησε για νέα αρχή με μία ικανή και υπεύθυνη κυβέρνηση.

Χρειάζονται υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις που θα σχεδιάσουν τις αλλαγές, συνέχισε στο σκεπτικό της, με στόχο την οριστική έξοδο από τα μνημόνια. Αλλά η κυβέρνηση δε δείχνει να κατανοεί και να επιδιώκει αυτές τις αλλαγές, υποστήριξε.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε πέντε προϋποθέσεις:

Πρώτον, τη ρύθμιση του χρέους, με τη διεκδίκηση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα και τη μείωση των πλεονασμάτων.

Δεύτερον, συναίνεση για την προσέλκυση επενδύσεων.

Τρίτον, ένα ισχυρό, επιτελικό και αποτελεσματικό κράτος. Στο σημείο αυτό έκανε μία παρένθεση και αναρωτήθηκε μέχρι πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Τέταρτον, νέες πηγές πλούτου (υδρογονάνθρακες κτλ).

Και, πέμπτον, κοινωνικό κράτος.

«Η Ελλάδα αξίζει, η Ελλάδα μπορεί με μία νέα κυβέρνηση» κατέληξε. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι για ότι υπαγορεύει το συμφέρον του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

2019 - ταύτα λέγω υμίν

Ταύτα λέγω υμίν.Φώφη μας και Βενιζέλε ακούστε τούτο και χωνέψτε το: όσο και να μην θέλετε να βγούμε από τα μνημόνια , όσο και να διαστρεβλώνετε τα γεγονότα , όσο κι αν θέλετε να γκρεμίσετε την κυβέρνηση, δια ίδιον όφελος, δεν θα πετύχετε απολύτως τίποτα, αλλά αντιθέτως με τα λόγια σας και τις πράξεις σας ο λαός στρέφεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο εναντίον σας. Κι επαναλαμβάνω: Ο Μέγας Αλεξης Τσίπρας με τις διάφανες ενέργειές του και με πολύ αγώνα βγάζει οριστικά την Ελλάδα από τα μνημόνια. Κι επαναλαμβάνω εισέτι και το αυτονόητο που σκοπίμως αγνοείτε: μνημόνιο σημαίνει πορεία της οικονομίας μας με βάση τις οικονομικές διαταγές των Βρυξελλών. Αυτοί μας επέβαλαν τα δικά τους μέτρα στην οικονομία μας επί 8 χρόνια. Τώρα αυτό το δούναι και λαβείν από τον Αύγουστο θα είναι παρελθόν. Την οικονομία μας θα την προγραμματίζουμε μόνοι μας, και συγκεκριμένα ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο του και κανένας άλλος. Τώρα , εάν τις απομένουσες δεσμεύσεις μας για να κλείσει η αξιολόγηση που και σείς τις ψηφίσατε, αρέσκεσθε να τις ονομάζετε 4ο μνημόνιο, τότε είστε εκτός πραγματικότητας και απλώς βγάζετε το άχτι σας που δε μπορείτε να χωνέψετε ότι ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που μας έβγαλε από τα μνημόνιά σας και τα κερατά σας μέσα, και που κατά τον ΣΕΒ είναι ο μέγας αναμορφωτής της Ελλάδας επί τα βελτίω κι αυτός που δημιουργεί στη χώρα μας μια τεράστια και δίκαιη ανάπτυξη, Υποκλιθείτ,ε μπροστά του, υποκλιθείτε στον Μέγα Αλέξη Τσίπρα, εάν το μπορείτε από το μίσος σας, όπως υποκλίνεται μπροστά του σύμπασα η Ελλάδα και σύμπασα η Ευρώπη. Ταύτα λέγω υμίν.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΦΩΦΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΧΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DNA TOY PASOK ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petsitis-maximou_main01

Δείτε τις υβριστικού περιεχομένου συζητήσεις που έκανε με φίλους του στο Facebook - Σάκης Παπαδόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: Χρειάζεται μηδενική ανοχή σε ότι προκαλεί το δημόσιο αίσθημα - ΝΔ: Το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται

mitsotakis-theodorakis

«Δεν κάνουμε νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Το κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί αυτόνομα όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή» - Για τον Μάρτιο μετέθεσε τις αποφάσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού που υποστηρίζει ωστόσο ότι «δεν είναι η καλύτερη συμφωνία»

4643711

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θίγει την παθογένεια του συστήματος, η οποία εξελίσσεται ως άκρως επικίνδυνος διαβρωτικός μηχανισμός του κανόνα δικαίου, της αρχής της νομιμότητας και, εν τέλει, του Κράτους Δικαίου

orfanos1

Στην ομιλία του ο Γιώργος Ορφανός, δήλωσε αισιόδοξος «ότι η προσπάθεια του θα ευδοκιμήσει» και αναφερόμενος στα χρίσματα υποστήριξε ότι τα κομματικά όρια ξεπερνιούνται στην αυτοδιοίκηση

1963711-1

«Να μπει τέλος στη συστηματική εθνικοποίηση των επιτυχιών της Ευρώπης και στη «Βρυξελλοποίηση» των αποτυχιών της» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας μαζί με τον Νίκο Βούτση σε εκδήλωση 

4620611

Το σύνθημα «Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» είναι η κόκκινη γραμμή, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κατά την ομιλία του σε ανοικτή συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ

27