Παυλόπουλος σε Κάρολο: Ευελπιστούμε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

prokopismesa

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάγκη αποκατάστασης της ενότητας του υπέρλαμπρου μνημείου - «Η Ελλάδα θα συνεχίσει, ιδίως μετά την έξοδό της από την βαθιά οικονομική κρίση, ν’ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και να συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ειρήνη» υπογράμμισε επίσης - Κάρολος: Είμαστε όλοι Έλληνες

Του μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνηση του στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρίγκηπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης.

«Αυτή η μακρά παράδοση στις διμερείς μας σχέσεις σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί» υπογράμμισε με έμνφαση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου αναφέρθηκε ακόμα και στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, επωμίσθηκε ένα τεράστιο βάρος, το οποίο αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει, σεβόμενη στο ακέραιο τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης.

Σημείωσε ακόμα ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει, ιδίως μετά την έξοδό της από την βαθιά οικονομική κρίση», η οποία όπως τόνισε με έμφαση προκάλεσε επώδυνες θυσίες στον Ελληνικό Λαό, «ν’ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ειρήνη»

Τα βασικά σημεία της προσφώνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν ως εξής:

Υποδέχομαι με ιδιαίτερη χαρά εσάς και την Α.Β.Υ. την Δούκισσα της Κορνουάλης, στην Ελλάδα, την οποία άλλωστε έχετε επισκεφθεί ιδιωτικώς πολλές φορές στο παρελθόν, δείχνοντας έτσι την ειλικρινή αγάπη σας για την Χώρα μου. Αυτή την χαρά την ενισχύει το γεγονός ότι στην Ελλάδα πραγματοποιείται η πρώτη σας επίσημη επίσκεψη αφότου, με απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, επιλεγήκατε ως ο επόμενος επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Και δεχθείτε, παρακαλώ, τα θερμά μας συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Γνωρίζουμε την εκτίμηση, τις γνώσεις και το ενδιαφέρον σας για την Χώρα μου και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Γνωρίζουμε επίσης και το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε, μ’ έμφαση στους τομείς της Παιδείας, της Νεολαίας και του Περιβάλλοντος. Ιδίως η φιλανθρωπική σας δράση είναι σημαντική, και θα ήθελα να σας συγχαρώ για τα επιτεύγματά σας που έχουν στηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλον τον Κόσμο.

Η Ελλάδα συνδέεται με μακροχρόνιους, ιστορικούς, δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη από τις απαρχές του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αναπτύχθηκε μεγάλο Φιλελληνικό κίνημα στην Μεγάλη Βρετανία, εμβληματικό μέλος του οποίου υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, ο οποίος έδωσε ακόμη και την ζωή του στον Αγώνα των Ελλήνων. Στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους του 20ου αιώνα, οι Χώρες μας υπήρξαν Σύμμαχοι και θρήνησαν πολλά θύματα για την υπεράσπιση του Ανθρώπου, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Αυτούς τους ιστορικούς δεσμούς μας μπορεί να τονώσει ακόμη περισσότερο η Διασπορά, δοθέντος ότι είναι γνωστός ο μακροχρόνιος δυναμισμός της Ελληνικής Παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.

Πέραν των ιστορικών δεσμών, οι Λαοί μας μοιράζονται μια μεγάλη ναυτική παράδοση. Η συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, όπως καταδεικνύει η δυναμική κοινότητα εφοπλιστών και Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Χωρών μας, συντείνει και η μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην διδασκαλία και στην έρευνα των Κλασικών Σπουδών και του Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και η διμερής συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν. Είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί.

Η Ελλάδα θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο πολύτιμο Εταίρο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ευχόμαστε, η τελική και οριστική απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Χώρας σας να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Ανεξαρτήτως όμως τούτου, και υφ’ οιεσδήποτε συνθήκες, η αρμονική συμπόρευση των Χωρών μας και των Λαών μας θα συνεχισθεί αδιατάρακτη.

Στο πλαίσιο αυτό, προσβλέπουμε στην συνέχιση της στενής συνεργασίας μας στον τομέα του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για την Ευρώπη, και όχι μόνον. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε συλλογικά τις προσπάθειές μας για να σώσουμε ζωές, να καταπολεμήσουμε την στυγνή εκμετάλλευση του Ανθρώπου, να ενισχύσουμε την συνεργασία για την διαχείριση των συνόρων και ν’ αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της παράνομης μετανάστευσης, εστιάζοντας στα πολλαπλά αίτιά της. Ας μην ξεχνάμε ότι το επίκεντρο και το έμβλημα του κοινού μας Πολιτισμού, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, είναι ο Άνθρωπος. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα, ως Χώρα πρώτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, επωμίσθηκε ένα τεράστιο βάρος, το οποίο αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει, σεβόμενη στο ακέραιο τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, παρά το γεγονός ότι, παράλληλα, η Χώρα βρισκόταν σε μιαν εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει, ιδίως μετά την έξοδό της από την βαθιά οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε επώδυνες θυσίες στον Ελληνικό Λαό, ν’ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ειρήνη, μέσω των πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην Μέση Ανατολή.

Είμαι βέβαιος ότι η επίσκεψή σας θα ευνοήσει σημαντικά την περαιτέρω, σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Χωρών και των Λαών μας, επ’ αγαθώ και της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας. Και με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να σας καλωσορίσω και πάλι στην Ελλάδα και να ευχηθώ, για μιαν ακόμη φορά, σ’ εσάς και την Α.Β.Υ. την Δούκισσα της Κορνουάλης υγεία και ευτυχία.

Η αντιφώνηση του Καρόλου

Στην αντιφώνησή του στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρίγκηπας Κάρολος τόνισε: «Είμαστε όλοι Έλληνες: Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, όλα, έχουν ρίζες στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου, οι δεσμοί με την Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στο κάτω-κάτω, η Ελλάδα είναι η χώρα του παππού μου».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πρίγκηπας Κάρολος άρχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του με κάποιες φράσεις στα ελληνικά.

 Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο δείπνο αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στους κοινούς δεσμούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς, που ενώνουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έχουν πληρώσει υψηλό τίμημα για την επανοικοδόμηση της οικονομίας τους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν για λογαριασμό όλων μας, μια απροσδόκητη ροή προσφύγων από την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως τόνισε οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις παραπάνω εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις επιδεικνύοντας φοβερό χαρακτήρα, θάρρος και καρτερία και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν θαυμάσει την επιμονή τους.

Αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών εστίασε στις διαχρονικές τους προσπάθειες για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεκτικότητας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία μεταξύ των λαών μας που μας συνδέουν όπως η εξωστρέφεια και η ναυτική παράδοση, που αποδεικνύουν στην πράξη, ότι κοιτάμε εκτός συνόρων για νέες εμπειρίες, αλλά και για να κατανοήσουμε καλύτερα την ίδια μας την θέση στον κόσμο.

Υπογράμμισε, επίσης, τους προσωπικούς τους δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε, όπως είπε για πρώτη φορά πριν από 54 χρόνια και ακόμα θυμάται την εξαιρετική εντύπωση που είχε αποκομίσει από εκείνη την επίσκεψη, αλλά και όλες τις υπόλοιπες φορές, που είχε την ευκαιρία σε ιδιωτικό επίπεδο να επισκεφθεί την χώρα μας και να γνωρίσει τις ομορφιές της.

Εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο χωρών θα συνεχιστούν και θα ενδυναμωθούν και τόνισε την ιδιαίτερη χαρά τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, που βρίσκονται στην Ελλάδα και θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους παρευρέθηκαν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αρκετά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και εξέχοντα στελέχη του επιχειρηματικού, διπλωματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και της διανόησης από Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.


video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Μπακακας Μητσος

Γιατι κανενας δημοσιογραφος,καμια εφημεριδα.κανενα καναλι ,κανενα σαιτ ,δεν αποκαλυπτει τον διακοσμητικο ρολο αυτου που αποκαλειται ΠτΔ? Ρολος γλαστρας εκ του συνταγματος και ο φορεας του ρολου αυτου, ενα πολιτικο μηδενικο.Ποιο μαγικο ραβδι τους συντονιζει ολους και τον περιφρουρουν ,τον εκθειαζουν,τον προβαλουν και αναπαραγουν τις ανουσιες κοινοτυπιες που συχνα πυκνα αμολαει?

ΑΣΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΚΗ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ !!! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ;;; ΘΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΦΙΛΙΠΙΚΟ ❓❓❓ ΚΑΝΕ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ‼️ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΛΛΟ‼️ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ‼️🌺

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ: ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ

ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ,ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ.

Απλά

Τί να πούνε και οι δυο γλάστρες όταν μιλάνε δημόσια; Κανένα ανέκδοτο, κάτι ελαφρύ μέχρι να περάσει η ώρα και να πάνε να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες τους και να ξύνονται με την ησυχία τους

ΕΡΙΚΑ

Δεν είχα ακούσει τη φωνή του Καρόλου ποτέ...Τι ωραία φωνή που έχει !!

Μητσος

Δεν τα αφηνουμε εκει που ειναι λεω εγω, να μας δινουν και κανενα δανειο. Με βαση τη στατιστικη καθε εικοσι-τριαντα χρονια πτοχευουμε. Λιγα εκει λιγα στο βερολινο λιγα στο παρισι ... ολο και κατι θα ξανατσονταρουνε

tas

Εμείς πάντως σας υπήκοοι της χώρας που ζούμε βόρεια, δεν συμφωνούμε με τον πρόεδρο, καλά είναι εκεί που είναι τα μάρμαρα, καμιά δουλειά δεν έχουν να τα επιστρέψουν οι άγγλοι οι οποίοι τα προσέχουν, ενώ εδώ σίγουρα θα τα διέλυαν οι ιθαγενείς παλαιοελλαδίτες.

Ellinokyprios

Η Ελισαβετ ειναι αυτη που δια της υπογραφης της (!) θανατωσε με απαγχονισμο πριν δεκαετιες αμουστακα παιδια, τα οποια με κουστουμι, ποιητες καποιοι οπως ο Ευαγορας Παλληκαριδης ανεβαιναν στην αγχονη, Ζητουσαν ΟΛΟΙ οι Ελληνες της Κυπρου Ενωση με τον εθνικο κορμο, οπως ζητησαν παλαιοτερα οι Ροδιτες, οι Κρητικοι κλπ. Χυθηκε κε Παυλοπουλε αμετρητο αιμα. Και με Γριβα ξεφτιλισαμε ολοκληρη, τοτε, αυτοκρατορια. Τα αποτελεσματα γνωστα, ακομα και αυτη τη στιγμη υπουλα, υποχθονια για να εξυπηρετησουν τα δικα τους συμφεροντα, τους εχουμε μεσα στα.......μας εν ετη 2018, ενω προσπαθουμε να διωξουμε τους τουρκους. Δεν ξεχναμε κε Παυλοπουλε και Καρολε τι εκαναν και κανουν ακομη απο τον καιρο της Ελισαβετ. Ουτε ξεχναμε εδω κατω, σ αυτο το παναρχαιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ νησι, ειμαι σιγουρος ουτε οι αδελφοι εξ Ελλαδος ξεχνανε , τις φρικαλεοτητες, που συνεβηκαν ΜΕΤΑ τον 2ο παγκοσμιο. Το ξερουμε οτι ΔΕΝ εχουμε ΕΛΛΗΝΕΣ ηγετες σε Ελλαδα και Κυπρο που θα αποδοσουν δικαιοσυνη για ολα οσα εκαναν οι βρεττανοι και τουρκοι. Οσο ζουν ομως ΕΛΛΗΝΕΣ στην Κυπρο, ειμαστε πια 900.000 σχεδον, μια μερα θα βρεθει αυτος ο ΕΝΑΣ για να παρει εκδικηση. Μαλτεζους εμας δεν θα μας κανετε χωρις Εθνικη συνειδηση παρα το οτι εδω και 70 χρονια τα προσπαθειτε. Εχει ο καιρος γυρισματα, οσες μπουρδες και να σερβιρετε σε Ελλαδα και Κυπρο, οσα ωραια λογια κι αν ακουμε απο ΣΦΑΓΕΙΣ του Ελληνισμου με τα εδω αντρεικελα και τσιρακια τους. Δεν ξεχναμε τις σφαγες την τουρκων, βρεττανων, βουλγαρων, αλβαναριου, τους γελιους σκοπιανους, τους γερμανους σε ΟΛΑ οσα εκαναν στον Ελληνισμο σε Κυπρο και Ελλαδα. Ετσι για να μην ξεχνιομαστε. Αυτα απο εναν Κυπριο, ΕΛΛΗΝΑ της Κυπρου δλδ, πατριωτη σκετο, που δεν ξεχνα. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ......................... Κρατατε αυτο το μηνυμα

EΠΕ

Κάρολε αυτά είναι για τις κάμερες να ξέρεις αδερφέ. Η προσφορά να σας δώσουμε και την υπόλοιπη για κανέναν φράγκο ισχύει. Να κλείσετε σετάκι κι εσείς, να λαδώσει και το άντερο μας εμάς. win win

Σαν γκομενα που ερχεται πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο σπιτι σου και της λες γδυσου.

Προς το παρον ειμαστε πιο κατω απο το 0 και καθε φορα που παμε να ανοιχτουμε σε καποιον και να προβαλλουμε εξω υποτιθεται μια καλη εικονα της Ελλαδας αμεσως κλαιγομαστε και απαιτουμε διαφορα !! Δες βρε μπαγασα που η τελευταια φορα που ηρθε ηταν πριν απο 20 χρονια.. Χτισε μια σχεση πρωτα μαζι του, δειξτου πραγματα απο την χωρα μας και οταν και αν με το καλο ξαναρθει αυτος ή επομενος τοτε ναι ζητα τα μαρματα.. Μην ασχολεισαι οτι καθε χρονο η ρδελομπου Αθηνα καιγεται απο αναρχικους και γινομαστε πρωτο θεμα στο BBC, τα μνημεια μας καινε τωρα.. ταβερνιαρη !

ΓΙΩΡΓΗΣ

Τωρα,Προεδρε, ζητησες την επαναφορα των ''Γλυπτων''; Οπου οι κρατουντες Συριζαιοι, μεγαλοι και μικροι, διακηρυσσουν πως δεν εχουν σχεση με τους ''Αρχαιους Ελληνες'', αλλα με τα ταξικα αδερφια τους απο Βορρα,Νοτο και Ανατολη; Αλλα και για την ασφαλεια των ''Γλυπτων''ρωτησες τους ''ρουβικωνες''; Ας τα εκει καλυτερα για ευθετωτερο χρονο, γιατι μεχρι να ξεμπερδεψουμε απο τα μνημονια μπορει ο Τσιπρας να προλαβει να τα πουλησει κι αυτα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papdadkou-alph

Κατά πληροφορίες είναι ένα από τα 3-4 πρόσωπα που υπέβαλαν αίτηση - Η Γιάννα Παπαδάκου έχει καταγγελθεί από την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου για εμπλοκή στη σκευωρία Novartis

metanstes_ar

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο μέχρι τη Δευτέρα - Στο σύστημα θα εντάσσονται μόνο όσοι έχουν προσφυγικό προφίλ - Θα διατηρούν το άσυλο μόνο όσοι συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος

23
tsipras_synenteyksi_2005_4-768x477

Η σημερινή σύνοδος θα είναι ένα τεστ για τις ιδιότυπες σχέσεις των δύο πλευρών, καθώς μέχρι τώρα  ο κ. Τσίπρας προσκαλούνταν κυρίως επειδή ήταν επικεφαλής μίας κυβέρνησης  που συγκρουόταν με το ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

novars

Επιθυμία της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι να εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι συγκεκριμένοι «πρωταγωνιστές» και να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, για τον λόγο αυτό εξετάζονται «εναλλακτικοί» τρόποι κλήτευσης