Η ανάδοχη οικογένεια του Κινήματος Αλλαγής για τα… δύσκολα παιδιά της Κεντροαριστεράς

fwfi_kinimaallagis

Πώς η Φώφη Γεννηματά ζήτησε πρόωρες εκλογές – Το νομοσχέδιο που δίχασε τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής 

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ;» ήταν το ερώτημα που έθεταν τα ΜΜΕ στη Φώφη Γεννηματά σε κάθε επαφή που είχαν μαζί της. «Με ποιον θα πάτε;» άκουγε τους δημοσιογράφους να ρωτούν τα στελέχη της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.

Οι αναλύσεις για τις συνεργασίες της επόμενης μέρας γέμιζαν για λογαριασμό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς χιλιάδες σελίδες σε εφημερίδες και διαδίκτυο. Ο κίνδυνος εγκλωβισμού στη φονική μέγγενη ενός νέου δικομματισμού σήμανε συναγερμό στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ως απάντηση επιλέχθηκε το δόγμα «εδώ και τώρα εκλογές- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια».

Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση για την προ ημερησίας συζήτηση


Με την πρωτοβουλία της να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και να υποβάλει αίτημα εκλογών η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής φιλοδοξεί να πετύχει δύο στόχους: να μπει σφήνα στο «χρονοδιάγραμμα του ώριμου φρούτου», όπως χαρακτηρίζει τη στρατηγική του
Κυριάκου Μητσοτάκη και να κόψει τον αέρα στο στρατήγημα του προοδευτικού πόλου για τη μετά- ΑΝΕΛ εποχή του Αλέξη Τσίπρα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες, όταν σε επιτελική σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη «ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να βρεθεί στο επίκεντρο». «Η ενοποίηση του χώρου μπορεί να γίνει μόνο στη βάση πολιτικών προτάσεων και πρωτοβουλιών» ειπώθηκε χαρακτηριστικά. «Δε μπορούμε να κάνουμε μόνο κριτική χωρίς δια ταύτα» προσέθεσε άλλο στέλεχος και έπεσε η ιδέα για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Διαμορφώνοντας το πολιτικό πλαίσιο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση η Φώφη Γεννηματά έφθασε στο αίτημα για τις πρόωρες εκλογές, πριν ολοκληρωθεί μια νέα επώδυνη συμφωνία.

Διαφωνίες από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του νέου φορέα

Όπως συμβαίνει από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του νέου φορέα δεν έλλειψαν και οι εσωτερικές διαφωνίες. Όμως, η κυρία Γεννηματά ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει και για αυτό ενημέρωσε τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου (Ανδρουλάκη, Θεοδωράκη, Καμίνη, Θεοχαρόπουλο και Παπανδρέου) μόλις δύο ώρες πριν την αποστολή της επιστολής της στον Νίκο Βούτση. Επιφυλάξεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να γίνουν εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης» και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με το επιχείρημα ότι «οι πολίτες δεν είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών».

Αλλά η απόφαση είχε ληφθεί. Και συνοδεύτηκε από σειρά συνεντεύξεων προκειμένου να αναλυθεί και να ενισχυθεί το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει η Χαριλάου Τρικούπη: Πρώτον, ότι η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για χρόνια για να κερδίσει χρόνο στην εξουσία και, δεύτερον, η ΝΔ περιμένει να λάβει τα δύσκολα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην τα έχει μπροστά της.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έδωσε τη δική της εκδοχή για την επόμενη μέρα των εκλογών. Μίλησε για προγραμματική συμφωνία σε προοδευτικό πλαίσιο, θέτοντας εκ νέου τον στόχο για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. «Όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί μνημόνια και έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους την επόμενη μέρα των εκλογών για την έξοδο της χώρας από την κρίση» είναι η θέση με την οποία ζητά πλέον από τον ελληνικό λαό να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να είναι σε θέση να επιβάλλει εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αναδοχή παιδιών προκάλεσε κραδασμούς

Μπορεί οι διαφωνίες για τη στρατηγική του «εδώ και τώρα εκλογές» να έμειναν στο παρασκήνιο, αλλά τα εσωκομματικά προβλήματα δεν έλειψαν από τη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι δε θα μπορούσε να υπάρξει διαφοροποίηση ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση του Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον κ. Καμμένο και στον κ. Τσίπρα να είναι συνεννοημένοι και να εμφανίζονται μαζί στις "μπίζνες” των δισεκατομμυρίων όπως η ΔΕΗ, και χώρια σε θέματα δικαιωμάτων, μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν κομματικά ακροατήρια» υποστήριξε ο βουλευτής Αρκαδίας. «Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό να καταδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία και να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση» εξήγησε τη στάση του.

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού» απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σχολίασε πως «ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή».

Ακολούθησε νέα διαφοροποίηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Δεν κάνω τα… ρεπό του Καμμένου για κανένα θέμα» τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και ξεκαθάρισε ότι δε θα ψηφίσει τη διάταξη.

Ψήφο κατά συνείδηση προέκρινε η Φώφη Γεννηματά

Στη… συζήτηση ενεπλάκη και η Φώφη Γεννηματά. «Στα ζητήματα των ατομικών δικαιωμάτων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση» επισήμανε η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και εξέφρασε την απορία της πως είναι δυνατόν «ενώ έχουμε μια κυβέρνηση διχασμένη και δίγλωσση, το θέμα της ημέρας είναι εάν διχάζεται το Κίνημα Αλλαγής». «Εμείς ζητήσαμε πολύ συγκεκριμένες αλλαγές και βελτιώσεις. Φαίνεται ότι γίνονται δεκτές. Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα και θα το δούμε αυτό πια αυτό στην ολομέλεια, κατευθυνόμαστε στο να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» διευκρίνισε τη θέση του κόμματός της.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΦΩΦΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ. ΤΡΟΠΟΙ ?ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΦΩΦΗ ΑΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ (ΕΘΕΣΑΙ ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ) ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΗΣ. ΝΑ ΑΦΟΥΚΡΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΑΧΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Καρανίκας

Μετά την Ελένη είσαι εσύ μανάρι μου

EΠΕ

Φώφη παραιτήσου όσο είναι καιρός

Άγγελος

Βενιζέλο, κατάντησες να κάνεις τα ρεπό του Καμμένου. Ντροπή σου.

Μ.ΠΑΣΟΚ

Απορω και εγω για αυτο ρε Αγγελε.μηπως θυμασαι να κανανε κατι αναλογο οι συριζαιοι στην προηγουμενη τετραετια που μου διαφεύγει?Πως την ειδες ρε βαγγελη την δουλεια ..εισαι απο αυτους που πιστευουν στο ...αγαπατε τους εχθρους ημων,ινα την βασιλεια των ουρανων κληρονομησετε..

αν

Αν υπήρχε πολιτική παιδεία όλοι οι παραπάνω πολιτικάντηδες (και όχι μόνο αυτοί) θα ήταν σπιτάκια τους ....

Dt

Αρχικά Καλώς ζητά εκλογές η κ. Γεννηματά , έπρεπε να το είχε κάνει καιρό τώρα Μήπως και περισωθει η χώρα Και δευτερεύοντος 220.000 χιλ πολίτες έθεσαν αρχηγό του φορέα την κ.Γεννηματα που σημαίνει οι αλλες/ ες εκφράζουν την άποψη τους , δεν την κάνουν βούκινο και εκτελούν. Να αφήσουν τις μακακιες . Δεν τους έγινε μάθημα που οι Ρόζ κομμουνιστές του κ@λου συνεργάζονται με τους λαικοφασιστες μια χαρά τρία χρόνια.

George six

Κυρία Φώφη τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ να μην ξεχνάμε. Ναι εκείνα τα 190 εκατομμύρια που δανειστεικατε και ως το 2011 που ήταν η τελευταία φορά που πληρώσατε δόση 204.000 ευρώ. Από τότε ούτε ένα ευρώ. Με ξένα κόλλυβα πάλι κηδεία θέλετε να κάνετε? Ο εισαγγελέας γιατί δεν ασχολείται? Η τράπεζες γιατί δεν κάνουν κατάσχεση? Όλα αυτά έχουν υπογραφές και ονόματα. Πληρώστε πρώτα και μετά μιλήστε όσο θέλετε

ΝΑΖΙΣΤΑΚΟ

ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΡΚΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ειναι γελοιο, απο αντιπολιτευτικο μενος, να θελεις να υποδειξεις στις Τραπεζες πως θα εξασφαλισουν τα κεφαλαια τους που εχουν δανεισει στα Κομματα. Ελα παππου να..., ασχετε!

pelagisos

Οι βρυκόλακες ξανάρχονται..οι κομματικές οργανώσεις φασιστικές κυψέλες ,οι "παλιοι" θυμούνται τους σαπιοκοιλιές φασίστες που το έπαιζαν δημοκράτες να σε ρωτούν αν είσαι στην κομματική οργάνωση για να βρείς δουλειά στο Δημόσιο.λαμόγια που έκραζαν συνθήματα περί αγώνων και δικαιων της εργατικής τάξης μπροστά και από πίσω έκαναν πλιάτσικο στο μέλλων της χώρας και τα βουτούσαν όπου μπορούσαν...όλος ο απόπατος θα ksanaamolythei για καινούργιες μάσες..ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΡΑΦΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ

γιαβολ μαινεν φυρερ

Μπράβο συναγωνιστή χρυσαυγήτη.

antifasistas

iq radikiou

ipo

H ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ!

@

Η πληγή της Ελλάδας είναι η κομματοκρατία και τα τσιράκια της (καλή ώρα εσύ) που έχουν διχάσει το λαό για να διοικούν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

megalo-suriz

«Δεν θα δεχόμουν να γίνω υπουργός για να μην μπορεί να μου πει κανείς τίποτα» είπε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και πρόσθεσε: «Αν ηταν να εκμεταλλευτώ το 151 θα μπορούσα να το είχα κάνει. Δεν πήρα ούτε τον γιο μου αν και είναι ορκωτός λογιστής ακόμα και όταν στην Ένωση Κεντρώων είχαν βάλει δύο άχρηστους για να βγάλει υποχρεώσεις ο κ. Λεβέντης»

24
papas_ar

«Προδώσατε τη Μακεδονία», «πουλήστε τα όλα» άκουσε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής σε χωριό του δήμου Παιωνίας - Τρεις κι ο κούκος στη βραδυνή εκδήλωση στο Κιλκίς αν και την καθυστέρησαν μια ώρα ελπίζοντας σε μεγαλύτερη προσέλευση

52
xaritsis-xriso

Το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία για το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή - Για «διάταξη Κουντουρά» κάνει λόγο η ΝΔ - Πυρά της αντιπολίτευσης και για τις προεκλογικές προσλήψεις

1