Τσίπρας: «Να λείπει το βύσσινο, δεν θα πάρουμε τέταρτο μνημόνιο» είπα στον Ντράγκι

Τσίπρας: «Να λείπει το βύσσινο, δεν θα πάρουμε τέταρτο μνημόνιο» είπα στον Ντράγκι

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε μία συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Τσίπρας: «Να λείπει το βύσσινο, δεν θα πάρουμε τέταρτο μνημόνιο» είπα στον Ντράγκι
Μιλώντας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε μία συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Είχα μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του. Αυτός ήρθε να με βρει για να εκφράσει το θαυμασμό του για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και για την εξαιρετική δουλειά που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα σε μεταρρυθμίσεις, που είχαν δημιουργήσει μία εξαιρετική δυναμική στην απόδοση της οικονομίας».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού: «αστειεύτηκα με τον Ντράγκι λέγοντας ότι άκουσα τη χτεσινή δήλωσή του ότι είναι εδώ να μας στηρίξουν αν θέλουμε 4ο πρόγραμμα». 

Όπως συνέχισε ο κ. Τσίπρας: Του είπα "ευχαριστούμε, να λείπει το βύσσινο". Με βάση και τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων έχουμε διαμορφώσει την αντίληψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τα μνημόνια. Θα ολοκληρώσουμε τα μνημόνια όμως μέχρι το καλοκαίρι».

Όπως συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ο Μάριο Ντράγκι «υποστήριξε ότι η απάντησή του ήταν τεχνοκρατική και δεν αφορά την πεποίθησή του για την ελληνική οικονομία».
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης