Μουζάλας: H Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει, η κρίση θα κρατήσει 2-3 χρόνια

Μουζάλας: H Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει, η κρίση θα κρατήσει 2-3 χρόνια

Από χώρα transit, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης μεταναστών, είπε ο υπουργός Μετανάστευσης - Θα διανείμει 20.000 voucher για διαμονή/διατροφή προσφύγων και μεταναστών - Κοτζιάς: Αντέχουμε 150.000 μετανάστες!

Η κατάσταση αυτή με τους μετανάστες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει.  

Απευθυνόμενος στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η χώρα μας, από χώρα transit, μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης. «Μην πανικοβάλλεστε» φέρεται να είπε ωστόσο, «το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες στη χώρα μας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Έτσι, σημείωσε ότι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους.

Ο κ. Μουζάλας παρομοίασε την κατάσταση με ένα σεισμό, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες ημέρες του και τόνισε ότι θα υπάρχουν «μετασεισμοί». Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε, μιλώντας στους δημάρχους, ότι η Ειδομένη -ελληνοσκοπιανά σύνορα- θα παραμείνει κλειστή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. 

«Κατά τη δική μου την άποψη το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό. Αυτές οι χώρες παρά την την πίεση που δέχτηκαν από το πρόεδρο την ΕΕ, από τον Σουλτς, από τον Γιούνκερ,από τη Μέρκελ, από τον Πάπα, από τον ΟΗΕ, από τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού -δεν υπάρχει σημαντικός άνθρωπος που να μην τους κατηγόρησε- επιμένουν», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο. Να προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης. Αυτό κάνουμε τώρα και για αυτό συζητάμε και με την ΚΕΔΕ και με την περιφέρεια».

«Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι σήμερα συναντηθήκαμε και συνεργαστήκαμε με την ένωση των Περιφερειών και με την ΚΕΔΕ κι αυτό το πράγμα εκτιμώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη συνεργεία που θα πρέπει να υπάρξει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και παράλληλα του μεταναστευτικού στη χώρα που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά είναι διαχειρίσιμη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, όσο το σύνορο είναι κλειστό και μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός μετεγκατάστασης, το relocation της Ευρώπης και το resettlement, η μετεγκατάσταση απευθείας από την Τουρκία, που είναι οι αποφάσεις της Ευρώπης, για κάποιο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα μας. 

«Κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να τύχουν μιας φιλοξενίας που αντιστοιχεί στο νομικό καθεστώς τους. Αυτή τη στιγμή το σχέδιο που υλοποιούμε είναι για μια πρόχειρη φιλοξενία. Αμέσως μετά αφού μαζευτούν από τους δρόμους θα υπάρξει μια μέριμνα για την καλύτερη φιλοξενία αυτών που νομικά τη δικαιούνται», υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ συμφωνήθηκε επίσης να γίνουν 1.600 προσλήψεις στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες σε προσωπικό για τους χώρους φιλοξενίας.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Μουζάλας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ και ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων/μεταναστών.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους περιφερειάρχες λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών ιδίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. 
Κοτζιάς: Αντέχουμε 150.000 μετανάστες!
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μουζάλα έρχονται σε συνέχεια εκείνων που έκανε χθες βράδυ στον Σκάι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, «προλειαίνοντας» ουσιαστικά το έδαφος, για να... συνηθίσουμε στην ιδέα ότι οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν και πώς η διαχείριση του προβλήματος, ακόμη και αποβεί αποτελεσματική, σε βάθος χρόνου, δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τώρα, άμεσα, το «status quo» που διαμορφώνουν οι προσφυγικές ροές.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως είναι διαχειρίσιμες οι προσφυγικές ροές, τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες και επισήμανε πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν χρειάζεται πανικός, αλλά νηφαλιότητα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, «ο εφιάλτης μου είναι να ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση στη Μέση Ανατολή και να έχουμε να κάνουμε με δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες».

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι τον ανησυχεί «μία Ευρώπη που οι αποφάσεις της, εκλεγμένων πολιτικών, ανατρέπονται από διευθυντές αστυνομικών».

Σχετικά με την Τουρκία, αναφέρθηκε στη μεγάλη «μπίζνα» των 6 δισ., αλλά και για διεφθαρμένες ΜΚΟ. Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως για να κινηθούν οι Τούρκοι στη Συρία πρέπει να έχουν ευρύτερες πλάτες δηλαδή το ΝΑΤΟ.

«Εκνευρισμό καταγράφω στο Αιγαίο όχι ένταση. Δεν θα το έλεγα επιθετικότητα, αλλά νευρικότητα της Τουρκίας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως, παρά τις δυσκολίες, έχουμε ένα διπλωματικό διάλογο.

«Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα αλλά να ηγεμονεύσει στην περιοχή. Έχουμε δίαυλους επικοινωνίας» ανέφερε και επισήμανε πως ο Ερντογάν δεν έχει κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια: «Εγώ το θεωρώ θετικό αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ (359)

Ισλαμαπόκαλυψ

Τα ΙσλαμοΟρκ ειναι εντός των πυλών.

παστίτσιος

χαλάρωσε χριστιανοταλιμπάν

EΠΙΤΕΛΟΥΣ

Τουλάχιστον πάψτε να μιλάτε και να εμφανίζεσθε οπουδήποτε.. Κάθε μέρα κάτι χειρότερο λέτε, και είστε ανίκανος να πράξετε τα αναγκαία.. Τί χρειάζεται να εμφανίζεσθε κάθε μέρα με μία νέα δήλωση που είναι πιό καταστροφική από τις προηγούμενες.. Μήπως για να καλύπτεται την απραξία, την αδυναμία σας να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε οτιδήποτε; Από πότε γνωρίζετε ότι θα "πλακώσουν" σωρηδόν οι μετανάστες; από τότε που τους είχατε καλέσει.. Τώρα δεν ξέρετε τί να τους κάνετε.. Και δεν ξέρετε τί να κάνετε και με την ελληνική κοινωνία η οποία εκβιάζεται, εκτός των άλλων που της φορτώνετε, να γίνει υποχρεωτικά δήθεν ευαίσθητη και αλληλέγγυα πέρα από τα όριά της... Τα προβλήματα που υποτίθεται αναλάβατε να επιλύσετε, δεν μπορεί να τα φορτώνεται πάντα στους άλλους. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει την δική σας ανικανότητα και την δική σας ανύπαρκτη πρόταση και σχέδιο, και δεν είναι "άλλοθι" όπως θέλετε να το εμφανίζετε...

ο πάτος

Έλεγα δεν υπάρχει πιο πάτος, έκανα λάθος, ο σύριζα και ο τσίπρας με πολύ δουλειά τα κατάφεραν να πάνε την χώρα ακόμα πιο χαμηλά. Και δεν είμαστε ακόμα στον πάτο !!!

popi

χαχα.....μας κοροιδεύουν όλοι και πως να μην το κάνουν αυτό?????????????? Έχουμε αφήσει ανοιχτά τα σύνορα και την λέμε σε όσους κλείνουν τα σύνορά τους.........Γιατί άραγε? διότι αυτά τα κράτη σου λένε....δεν έχουμε καλή οικονομία, αν ξεμείνουν σε εμάς ποιος θα τους ταίζει? Θα υπερφορολογήσω τους πολίτες μου για να ταίζω τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? χμμμμ....ΕΝΩ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ.....τι θέλω να κάνω σε αυτό το κράτος??/ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, να υπερπροστατεύσω τους ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ......να υπερπροστατεύσω τους Δημ. Υπαλλήλους και να βάλω ΥΠΕΡΦΟΡΟΥΣ ώστε να μην μπορεί να πληρώσει κανένας , να τους πάρω τα σπίτια και να έρθουν και 3-5 εκατομ. ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ώστε να κάνω την Ελλάδα ΤΟΥΡΚΙΑ....εεε..ούτως ή άλλως άθεος είμαι........ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.....όταν λες έχω ανοιχτά σύνορα έχει κανείς την εντύπωση ότι πχ τα Σκόπια δεν θα το εκμεταλλευτούν αυτό/????????????? εε.ε...... χέστηκε ο ΤΣΙΠΡΑΣ.......σου λέει για άλλα 3 χρόνια θα κάνω ότι γουστάρω, θα προσλάβω όλο το σόι μου και τους άχρηστους στο δημόσιο και μετά θα την κάνω για καμιά Κούβα......Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ.....χμμμμμμ..............ετοίμαζε τα αεροπλανάκια....................................................ααα...ξέχασα το πιο βασικό ....έχει υπογράψει και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.....εκεί ξαφνικά θα δούμε κόσμο στο Σύνταγμα....αχαχχαα

M.PASOK

ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΙΟΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ 150.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ?

john

Ο ουρμπαν που οι δικοι μας δημοκρατες σε εισαγωγικα τον λενε ακροδεξιο...διοργανωνει δημοψηφισμα στην πατριδα του για το προσφυγικο....οι δικοι μας που ειναι τοσο ευαισθητοι σε θεματα δημοκρατιας γιατι δεν κανουν το ιδιο?????μας ρωτησε εμας κανεις αν θελουμε να μετατραπουμε σε ισλαμικο κρατος????τι πιο δημοκρατικο απο ενα δημοψηφισμα για αυτο το θεμα??

obg

ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΥΡΤΩ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Κυριάκος Ιωαννίδης

Σας την έστησαν ηλίθιοι. Όλοι είναι στο κόλπο. Τι πέτυχαν:να προμηθευτούν τους εργάτες που ήθελαν, να ονομάσουν τα Σκόπια Μακεδονία, να θέσουν τα θεμέλια για ισλαμοποίηση της χώρας, έπεται η χρεοκοπεία και μακροπρόθεσμα η υπαγωγή στην Τουρκία. Τουρκία Μ. Βρετανία δύο πόλοι αποσταθεροποίησης της Ευρώπης. Η Αυστρία ήταν το δόλωμα. Η φιέστα πέτυχε. Μόνο οι ηλίθιοι μπορεί ακόμη να σας εμπιστεύονται. Όλους σας, όλους μας.

μουζαλα πες αλευρι!

Οταν καποιος ειναι ανικανος για την δουλεια που του εχει ανατεθει,συνηθως παραιτειται,ισως ο Μουζαλας θεωρει επιτυχια το οτι ερχονται 2000 προσφυγες την ημερα.Παλι καλα δηλαδη που δεν στελνει καραβι στην τουρκια να τους φορτωνει απευθειας.Γουσταρω πολυ να βλεπω τους σιρυζαιους να κανουν μουγκα,ειδικα οταν βγαινει ο Τσιμπλας και τονιζει οτι κερδισε σε τρεις συνεχομενες αναμετρησεις.Φατε τον τωρα στη μαπα και τρεξτε στο λιμανι να ταισετε τους προσφυγες μην εκτεθει η κυβερνησουλα σας.

tsak

Λαος σαν τον Ελληνικο βγαινει καθε ενα δισεκατομμυριο χρονια ανα γαλαξια..τοσο σπανιο ειδος είμαστε..αυτοκαταστροφικος λαός μεχρι οσο παει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56