Ντάισελμπλουμ πριν την επταμερή: Μικρή πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ πριν την επταμερή: Μικρή πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας

Η παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup στην επταμερή συνάντηση αποτελεί ένα ξεκάθαρο «σήμα» ότι θα τεθούν και τεχνικά ζητήματα

Ντάισελμπλουμ πριν την επταμερή: Μικρή πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας
Μικρή είναι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο θέμα της Ελλάδας, δήλωσε προσερχόμενος στον χώρο της Συνόδου Κορυφής ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, υποστήριξε ο κύριος Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση θα αξιολογηθεί η μικρή πρόοδος που έχει σημειωθεί έως τώρα, ενώ προσέθεσε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν απόλυτα σαφής και θα πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ την ίδια στιγμή η ευρωζώνη είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Συνόδου το βράδυ της Πέμπτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει μία «μίνι-σύνοδο» για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ, του προέδρου της Κομισιούν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

Το κλίμα για την Ελλάδα, ωστόσο, δεν είναι καλό και δεν επιτρέπει αισιοδοξία για μια πολιτική λύση, την οποία επιδιώκει η ελληνική πλευρά. Τουναντίον, η παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επταμερή συνάντηση που ζήτησε ο κ. Τσίπρας και που θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου, αποτελεί ένα ξεκάθαρο «σήμα» ότι στη συνάντηση θα τεθούν και τεχνικά ζητήματα.

Κάτι τέτοιο, εξάλλου, διαφαίνεται και από την πληροφορία που «διαρρέει» και θέλει στην επταμερή συνάντηση να μην παίρνουν μέρος μόνο οι κ.κ. Τσίπρας, Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, αλλά και συνεργάτες των Ευρωπαίων ηγετών.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης