Ήσυχος: Έχουμε 400.000 αρχεία της Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες

Ήσυχος: Έχουμε 400.000 αρχεία της Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες

Βρίσκονται στο αρχείο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ψηφιοποιούνται - Αποδεικνύουν αρχαιολογικές ανασκαφές, καταστροφές μνημείων, καταστροφές λιμανιών και δρόμων

Ήσυχος: Έχουμε 400.000 αρχεία της Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες
Πολύτιμα έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και ενισχύουν τις ελληνικές διεκδικήσεις αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Κώστας Ήσυχος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στην Βουλή είπε πως στο αρχείο του ελληνικού υπουργείου βρίσκονται 400.000 αρχεία των γερμανικών κατοχικών ενόπλων δυνάμεων γνωστών και ως Βέρμαχτ τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία  ψηφιοποίησης.

Κλείσιμο
Συμπλήρωσε πως τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν:
- Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές κατά την περίοδο 1941 – 1944

- Εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών

- Καταστροφές ιστορικών μνημείων.

- Καταστροφή υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι

Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς είναι γερμανικά και άρα αποτελούν «ομολογία» ενοχής.

Πέραν αυτών, ο υπουργός υποστήριξε ότι η διεκδίκηση πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά διεθνοποιημένου αιτήματος και να μην περιοριστεί ως διμερές ζήτημα μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας.

Πρότεινε την προσφυγή στην Unesco ώστε να διελεγχθεί «διεθνής έρευνα σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και διασταύρωση με τα δικά μας στοιχεία» προκειμένου να εντοπιστούν κλεμμένα αντικείμενα. Στην συνέχεια, είπε πως πρέπει να γίνει κοστολόγηση της ζημιάς ή της παράνομης είσπραξης κερδών από τα κλεμμένα αντικείμενα.

Επιπροσθέτως, σημείωσε την ανάγκη διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης στην οποία θα μετέχουν «κορυφαίοι διανοούμενοι, ιστορικοί και απόγονοι στρατιωτικών Αυστραλών και Νεοζηλανδών  που πέθαναν στην Κρήτη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης