ΥΠΕΞ για γερμανικές αποζημιώσεις: Μόνη οδός το Νομικό Συμβούλιο

ΥΠΕΞ για γερμανικές αποζημιώσεις: Μόνη οδός το Νομικό Συμβούλιο

Απάντηση στον Μανώλη Γλέζο που χαρακτήρισε φόβο και ροκάνισμα του χρόνου το αίτημα για δεύτερη απόφαση

Greek Foreign Ministry for German reparations: The Legal Council is the only way
Ως τη μόνη οδό για την πρακτική και αποτελεσματική προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων χαρακτηρίζει το αίτημα για γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για το συνολικό χειρισμό στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, το υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας, στις βολές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, που χαρακτήρισε φόβο και ροκάνισμα του χρόνου το αίτημα για δεύτερη απόφαση του ΝΣΚ, «βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής, «πρόταση», το ΥΠΕΞ, απάντησε με ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για την μόνη οδό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «όταν ο κ. Γλέζος διαβάσει το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα αντιληφθεί ότι η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  και υπουργού Εξωτερικών, να ζητήσει γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το συνολικό χειρισμό της υπόθεσης και την περαιτέρω συνεργασία των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήταν η μόνη οδός για την πρακτική και αποτελεσματική προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης