«Προχωράμε με βάση την προγραμματική συμφωνία»

«Προχωράμε με βάση την προγραμματική συμφωνία»

«Το θέμα της επιμήκυνσης έχει τεθεί»  - «Ο κ. Στουρνάρας έχει
εμπειρία και ικανότητα να υλοποιήσει τους όρους της
προγραμματικής μας συμφωνίας»

«Προχωράμε με βάση την προγραμματική συμφωνία»
Τον στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου επεσήμανε στις  δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με Κουβέλη-   Σαμαρά  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε  ότι η κυβέρνηση προχωράει ενωμένη στο πλαίσιο της προγραμματικής της συμφωνίας.
 Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι : "πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ελαφρύνουμε το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας" και επισήμανε ΄΄ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής κάτι που έχει ως αφετηρία την επιμήκυνση του».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι πρέπει να πεισθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από αυτήν που είχε προβλεφθεί και άρα, η οικονομική προασαρμογή της χώρας απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο.
Κλείσιμο
 Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι το θέμα της επιμήκυνσης έχει τεθεί, ενώ επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν δηλώσειος του για τον υπουργό  Οικονομικών είπε ότι «ο κ. Στουρνάρας μετείχε σε ένα μέρος της  συνάντησης και μας παρουσίασε την εμπείρία του από το Γιουρογκρουπ.

"Ο υπουργός έχει εμπειρία και ικανότητα να υλοποιήσει τους όρους της προγραμματικής μας συμφωνίας. Καμία διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη, έχει όμως, σημασία να παρουσιάσουμε επιχειρήματα, να φανούμε αξιόπιστοι, προωθώντας άμεσα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Να πείσουμε ότι πρέπει  να καταβληθούν εμπροσθοβαρώς οι δόσεις του προγράμματος  , για να υπάρξει ρευστό στην αγορά και άρα ανάπτυξη".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης