Κύπρος: «Μεγάλη ευκαιρία η ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα» λένε οι ΗΠΑ - Πολυμερής σύσκεψη στη Λευκωσία
Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Χριστοδουλίδη, συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΑΔΜΗΕ και της εταιρείας ΝΕΧΑΝS
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Κύπρο Τζούλι Φίσερ, επανέλαβε σήμερα πως η σύνδεση των δικτύων διανομής ηλεκτρισμού Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη Κύπρο.
«Νομίζω» δήλωσε «ότι έχουμε καταστήσει σαφείς τις απόψεις μας σχετικά με τον Great Sea Interconnector και τη σημασία του τερματισμού της απομόνωσης της Κύπρου όσον αφορά τον εφοδιασμό της με ηλεκτρική ενέργεια και ότι αυτό το βλέπουμε ως μια σημαντική ευκαιρία για την Κύπρο».
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, υπό την προεδρία του Νίκου Χριστοδουλίδη, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας ΝΕΧΑΝS, η οποία κατασκευάζει το καλώδιο και της Νομικής Υπηρεσίας της Κύπρου.
Στη σύσκεψη η κυπριακή πλευρά θα ζητήσει κάποια στοιχεία και διευκρινίσεις ώστε να διασκεδαστούν οι ανησυχίες για το κόστος που καλείται να πληρώσει ο Κύπριος καταναλωτής.
«Η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται. Είναι πολύ εποικοδομητική», δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία, και ενόσω συνεχίζεται η σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 3:30 το απόγευμα, αναφορικά με το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας.