Θύμιος Γεωργόπουλος: O Κασσελάκης έβαλε €20.000 στις εταιρείες των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ – Στις €200.000 το ύψος του δανείου

Θύμιος Γεωργόπουλος: O Κασσελάκης έβαλε €20.000 στις εταιρείες των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ – Στις €200.000 το ύψος του δανείου

Ο Κασσελάκης εκπονεί ένα πρόγραμμα εξυγίανσης των κομματικών ΜΜΕ για το 2024, δήλωσε ο επί τρία χρόνια διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis_ke__4_
Πρόγραμμα εξυγίανσης των κομματικών μέσων αρχής γενομένης από το 2024 επεξεργάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπως γνωστοποίησε ο επί τρία χρόνια διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel για το δάνειο του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη προς τα κομματικά μέσα.

Στο ενδεχόμενο «ασφυξίας» των κομμάτων από την καθυστέρηση της δόσης της κρατικής επιχορήγησης, ο ίδιος υποστήριξε ότι «αυτό είναι κοινή πεποίθηση όλων όσων έχουμε υποστεί αυτήν την κατάσταση» και αποκάλυψε πως «η μισθοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι 1.500.000 ευρώ ετησίως».

Όπως είπε, «η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει στους αντιπάλους της οικονομική ασφυξία», ενώ γνωστοποίησε πως είναι «1.800.000 ευρώ η οφειλή προς προμηθευτές» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, τόνισε για την καθυστέρηση της κρατικής επιχορήγησης πως «συνέβη και και πέρυσι και πρόπερσι», για να συμπληρώσει πως «από την την πρώτη του έτους θα δημιουργήσουμε θέμα για το πως θα γίνει η κατανομή για το επόμενο έτος».

Εδώτο ΦΕΚ με ημερομηνία 27 Δεκεμβρίου 2023 όπου φαίνεται ότι πήρε τη δόση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα από τώρα

Ο κ. Γεωργόπουλος περιέγραψε, επιπλέον πως «ο Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη ώρα ενέσκηψε για να δει τον προυπολογισμό του έτους, για να δει με ποιον τρόπο θα γίνει εξορθολογισμός στα οικονομικά», συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει από τα τώρα να ληφθούν εκείνα τα μέτρα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτελέσει το έργο του».

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, «ο Πρόεδρος σε συνεργασία και με εμένα και τους συνεργάτες του εκπονεί ένα πρόγραμμα εξυγίανσης το οποίο κατά κύριο λόγο αφορά τα μέσα, την “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”», ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, ενώ ερωτηθείς για το εάν δάνεισε ο κ. Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ, «προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ» απάντησε ο ίδιος, λόγω απαγόρευσης δια νόμου.

Αντίθετα, η επικείμενη «εξυγίανση δεν αφορά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τα μέσα. Είναι δυο εταιρίες η |αυγή και τη Left Media που έχει τη συχνότητα “Στο Κόκκινο”, σημείωσε, προσθέτοντας πως »κάποιος, όμως, πρέπει να λάβει μέτρα από εδώ και πέρα, όταν η χρηματοδότηση, θα είναι πάρα πολύ μειωμένη».

Ειδικότερα, για το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα κομματικά μέσα, «ο κ. Κασσελάκης μέχρι τώρα συμπληρώνοντας την εισφορά, την οποία έκανε το κόμμα προς τα μέσα του με αύξηση κεφαλαίου από την εταιρία του, έχει ήδη καταθέσει ένα μικρό ποσό το οποίο είχε να κάνει με τρέχουσες ανάγκες» εξήγησε ο κ. Γεωργόπουλος, συμπληρώνοντας πως «αν σωστά θυμάμαι, είναι περί τις 20.000 ευρώ». «Από την προσωπική του εταιρία, στις δύο εταιρίες» συνέχισε ο Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας για τον Στέφανος Κασσελάκη πως «ο ίδιος, λοιπόν, στην προσπάθειά του να μην υπάρξει οποιαδήποτε μαύρη τρύπα μελλοντικά μιλάμε τώρα από την μειωμένη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, έμαθα ότι εξέφρασε την άποψή του να δανείσει τα μέσα, την Left Media και την Αυγή, με ένα ποσό είναι της τάξεως δεν το γνωρίζω, μεγαλύτερο, μικρότερο των 200.000 ευρώ, με δανειακή σύμβαση, νόμιμα και λοιπά».

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεωργόπουλος, τόσο οι μισθοί του Νοεμβείου, όσο και οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν πληρωθεί. Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με την ταμειακή δυσκολία του κόμματος, αυτή προκύπτει εκ δύο γεγονότων, το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση κλέβει από όλους έξι εκατομμύρια, από το οποίο εγώ ως κόμμα θα εδικαιούμην ένα εκατομμύριο ακόμη, σημείωσε ο Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με το γεγονός ότι το 2024 θα έχουμε ως πολιτικό κόμμα στην επιχορήγηση μείωση.



«Εγώ δέχομαι πως μέσα από το ίδιο το κόμμα θα έγινε μια διαρροή»

Ταυτόχρονα, «η Κουμουνδούρου δεν χρωστάει τίποτα, έχει εξυπηρετήσει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις της» δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος, ενώ σχετικά με τη δημοσιοποίηση του θέματος, «εγώ δέχομαι πως μέσα από το ίδιο το κόμμα θα έγινε μια διαρροή» τόνισε, με δεδομένο ότι «από το κόμμα εκπορεύονται αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που καλύπτουν ζημιές στα δύο μέσα μας».

Ερωτηθείς, τέλος, για την εξυγίανση των μέσων, ο κ. Γεωργόπουλος απάντησε πως «εξυγίανση μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα». Όταν μιλούμε για μίντια, μιλούμε για διαφήμιση, μιλούμε για εκείνες τις ενέργειες που μπορεί κανείς να γίνει πιο ελκτικός στα media shops, κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με το ποινικό παρελθόν του Νορβηγού που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Απολύθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Ανέβαζε στο διαδίκτυο βίντεο πορνό με τη σύζυγό του

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπαρ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης