Μητσοτάκης από Πράγα: Να εξουδετερώσουμε τα δίκτυα διακινητών που εργαλειοποιούν απελπισμένους ανθρώπους

Μητσοτάκης από Πράγα: Να εξουδετερώσουμε τα δίκτυα διακινητών που εργαλειοποιούν απελπισμένους ανθρώπους

Η δήλωση του πρωθυπουργού προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο της Πράγας

mitsotakis-praga-
Στον απόηχο της διαφαινόμενης στροφής του βραδυκίνητου ευρωπαϊκού καραβιού προς την κατεύθυνση που από την πρώτη στιγμή πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, συναντώνται σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, στην Πράγα οι 27 ηγέτες της ΕΕ σε μια άτυπη Σύνοδο στην οποία θα λάβουν μέρος και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων άλλων 17 ευρωπαϊκών χωρών.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο της Πράγας αναφέρθηκε στις αξίες που πρέπει να πρεσβεύουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή τη κοινότητα των χωρών, ενώ εξέφρασε και τη λύπη του για την διπλή τραγωδία στο Αιγαίο με τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα.

Δείτε φωτογραφίες:

mitsotakis-praga__1_
mitsotakis-praga__2_
mitsotakis-praga__3_
mitsotakis-praga__4_
mitsotakis-praga__5_
mitsotakis-praga__6_
mitsotakis-praga__7_

mitsotakis-praga__8__2
Κλείσιμο


Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένα νέο φόρουμ που φέρνει κοντά όλες τις χώρες της ηπείρου με στόχο την προώθηση της κοινής μας ασφάλειας και ευημερίας.

Είναι αυτονόητο πως μία τέτοια κοινότητα χωρών θα πρέπει να εδράζεται σε κοινές αξίες που θα πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια. Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αρχές και αξίες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Σε ένα διαφορετικό ζήτημα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών το πρωί και αργά χθες το βράδυ, σε δύο διαφορετικά ναυάγια στο Αιγαίο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ελληνικού Λιμενικού.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά, με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξουδετερώσουμε εντελώς τους διακινητές που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους, απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο με σκάφη που σαφώς δεν είναι αξιόπλοα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πήγε να «κόψει» δρόμο ο δικηγόρος που παρασύρθηκε από τρένο στα Τρίκαλα και σκοτώθηκε

Νεκρά βρέθηκαν τα τέσσερα μέλη οικογένειας που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην Καλιφόρνια

Βίντεο: Φάλαινες δολοφόνοι κυνηγούν και κατασπαράζουν λευκό καρχαρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης