Βουλή: Κατά πλειοψηφία ο διορισμός του Θεμιστοκλή Δεμίρη στην ΕΥΠ

Βουλή: Κατά πλειοψηφία ο διορισμός του Θεμιστοκλή Δεμίρη στην ΕΥΠ

Θετική γνώμη για τον νέο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών εξέφρασαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης καταψήφισαν

5663338
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διορισμός του πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη στην ΕΥΠ από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Θετική γνώμη για τον νέο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών εξέφρασαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Να σημειωθεί ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξαν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως ο κ. Δεμίρης υπονόησε πως υπάρχουν κι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που παρακολουθούνται. Υποστηρίζουν συγκεκριμένα πως στο ερώτημα εάν βρίσκονται το μικροσκόπιο της ΕΥΠ και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης απάντησε πως «έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες. A priori δεν εξαιρείται κανείς» ενώ απέφυγε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που ακολούθησαν.

Απο την άλλη πλευρά κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως για μια ακόμα φορά μια απόρρητη διαδικασία «κανιβαλίστηκε και διαστρεβλώθηκε».



Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα του 112 στη Θεσσαλονίκη για την κακοκαιρία – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό - Δείτε βίντεο

Αξιωματούχος του Πούτιν σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας σε κατεχόμενη πόλη της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης