Η νέα εικόνα μετά τα μέτρα της κυβέρνησης - Ξαναγύρισε σε διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα εικόνα μετά τα μέτρα της κυβέρνησης - Ξαναγύρισε σε διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν οι μισοί Ελληνες (48,8%) πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα την Ελλάδα σε περίοδο κρίσης - Καλές οι παρεμβάσεις για το ενεργειακό, αλλά χρειάζονται ακόμη περισσότερα - Διαβάστε όλη τη δημοσκόπηση της MARC στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

kalpi_main
Σε διψήφια επίπεδα, της τάξης του 10,3%, επανακάμπτει το γαλάζιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, καθώς τα μέτρα του εθνικού σχεδίου για την αναχαίτιση της ενεργειακής ακρίβειας, τα οποία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται ότι ενίσχυσαν έτι περαιτέρω το ηγετικό του προφίλ και την κυριαρχία του στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και κυρίως στον κεντρώο χώρο βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την εικόνα της κυβέρνησής του.

Παρά τη μεγάλη ανησυχία που προκαλούν στους πολίτες, πρωτίστως η επέλαση της ακρίβειας και, δευτερευόντως, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πλειονότητα της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης την οποία διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα έχουν εξωγενή προέλευση και πιστώνει στην κυβέρνηση προσπάθεια να παράσχει βοήθεια, η οποία εκτιμούν ότι είναι μεν «μικρή», πλην όμως «αναγκαία» για να επιβιώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ετσι, η πτωτική τάση που είχαν παρουσιάσει τους προηγούμενους μήνες οι δείκτες με τις δημοσκοπικές επιδόσεις της κυβερνητικής παράταξης δείχνει να έχει ανακοπεί και μετά την εξαγγελία των μέτρων για τον κατώτατο μισθό και τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα η πορεία φαίνεται να αντιστρέφεται και να γίνεται εκ νέου ανοδική.

Αναλυτές που έχουν υπόψη τους τις χρονοσειρές από μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος, κατά το οποίο, κυρίως λόγω των εορτών του Πάσχα, δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, υπολογίζουν ότι συγκριτικά με τον Απρίλιο, που ήταν ο χειρότερος μήνας για το κυβερνών κόμμα, η ανάκαμψη του ποσοστού της Ν.Δ. φτάνει ενδεχομένως και στο 2%. Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβερνητική παράταξη παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα στις επόμενες κάλπες, καθώς φαίνεται να έχει καλυμμένα τα νώτα της από τα δεξιά, όπου δεν εμφανίζονται αξιόλογες απειλές, ενώ στον χώρο του Κέντρου, ο οποίος θεωρείται καθοριστικός για την ανάδειξη του νικητή, αντιμάχεται κυρίως με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο, όμως, δείχνει να έχει εξαντλήσει τη δυναμική που απέκτησε με το άνοιγμα των διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ


Ειδήσεις σήμερα

Μόσχα: Θα απαντήσουμε εάν το ΝΑΤΟ φέρει πυρηνικά στην Φινλανδία

Νέα εποχή για Φινλανδία και Σουηδία - Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Δικαστήριο Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το Δημόσιο οφείλει να καταβάλει αποζημίωση για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης