Κορωνοϊός - Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί ως τις 31 Μαρτίου

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί ως τις 31 Μαρτίου

«Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας - Πρόθεση η αποκλιμάκωση των μέτρων από εδώ και στο εξής

plevris
Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Θέση του υπουργού Υγείας και εισήγησή του, ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, (στον γιατρό) θα απουσιάζει τυπικό προσόν, αν λείπει αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chjq6pu1s589-se)


«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. 

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει» σημείωσε. 

Για τη χαλάρωση των μέτρων, που ισχύει απο σήμερα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Η νοσηρότητα της Omicron έχει άλλα χαρακτηριστικά από τη Δέλτα, υπάρχει κοινή αντίληψη πως ίτι μέτρα καιθ να πάρεις, είναι αρκετά δύσκολο να ανακόψεις την μετάδοση, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση των μέτρων. Τα μέτρσα που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, είναι αρκετά ήπια. Η πρόθεσή μας είναι να αποκλιμκώνονται συνεχώς τα μέτρα και να διατηρούνται τα απολύτως απαραίτητα.».




Ειδήσεις σήμερα:

«Βουτιά θανάτου» για τη «Μις ΗΠΑ 2019» από ουρανοξύστη στο Μανχάταν

Στο σπίτι με courier από σήμερα τα χάπια για τον κορωνοϊό - Πώς γίνεται η αίτηση

Πού έφτασε τους -9°C η θερμοκρασία σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης