Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Φοβόμαστε να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Φοβόμαστε να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown - Κριτική στην κυβέρνηση για αδράνεια και ολιγωρία - Γεμάτες οι ΜΕΘ

tsipras_papanikolaou
Τον φόβο «να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο, δηλαδή δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή που θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί βοήθεια στην εντατική μονάδα» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σύστημα που «έχει κρασάρει στη Βόρεια Ελλάδα» και στις γεμάτες εντατικές.

«Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας συνολικά είναι δραματική. Κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες για αυτή την ολιγωρία, την αδράνεια σε σχέση με την Βόρεια Ελλάδα και ειδικά την Θεσσαλονίκη. Όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες προδίκαζαν, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους μας ότι θα έχουμε γεωμετρική αύξηση των σοβαρών περιστατικών και θα επιβαρυνθεί το εθνικό σύστημα υγείας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Παρ΄όλα αυτά μόλις μια εβδομάδα πριν η Θεσσαλονίκη σχεδόν αμέριμνα γιόρταζε τον Πολιούχο, την 28η Οκτωβρίου. Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, στον Μητροπολιτικό Ναό γινόταν λιτανεία παρουσία εκατοντάδων πιστών αλλά και της πολιτειακής ηγεσίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης, που κατά τα αλλά έχει αναστείλει την παρουσία εκπροσώπων της στη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης συνωστισμός πολιτών και ευθύνη διαρκώς στον πολίτη. Καμία ευθύνη στις Αρχές. Καμία πολιτική ευθύνη», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του απευθείας τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι στη ΔΕΘ «ανήγγειλε 15.000 προσλήψεις στον στρατό όχι στα νοσοκομεία. Όταν λέγαμε για ΜΕΘ ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος έλεγε είναι πεταμένα λεφτά».

«Οι ευθύνες είναι γνωστές και θα καταλογιστούν. Εμείς είχαμε γίνει γραφικοί να φωνάζουμε ότι δεν τελείωσε ο κίνδυνος με την επιτυχία της πρώτης φάσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Thestival.gr Τσίπρας Παπανικολάου


Ζήτησε το άνοιγμα του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου

Κλείσιμο
Προτεραιότητα, ανέφερε, είναι να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ, ενώ ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, να ανοίξει τις κλίνες του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της επίταξης ιδιωτικών μονάδων. «Σε μια κρίσιμη στιγμή δεν πρέπει να είναι το κέρδος πάνω», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Ελένη Σιώτου τόνισε ότι έχουν γεμίσει και οι 25 κλίνες ΜΕΘ και οι 82 κλίνες Covid-19 που διαθέτει το νοσοκομείο. Σε γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους έχουν εντοπιστεί σήμερα 71 κρούσματα. Το προσωπικό του νοσοκομείου ενισχύθηκε με 100 μη μόνιμους, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν επικουρικό έργο.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα παράνομη NAVTEX από Τουρκία: Στέλνει το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται η πρώτη τρανς Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Μπόρατ ξεβρακώνει «ψεκασμένους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης