Ελένη Βασιλοπούλου: Η διαδικτυακή φωνή παιδιών, εφήβων και φοιτητών

Ελένη Βασιλοπούλου: Η διαδικτυακή φωνή παιδιών, εφήβων και φοιτητών

Η δημοσιογράφος – συγγραφέας παιδικών έργων, Ελένη Βασιλοπούλου,  μιλά για τις ανησυχίες των παιδιών και το juniorsclub.gr, ένα διαδικτυακό μέσο, όπου παιδιά, έφηβοι, φοιτητές και νέοι γονείς μιλούν για τα προβλήματά τους

vasilopoulou_ar
«Φτιάχνω έναν κόσμο σαν παραμύθι, ένα κομμάτι του είσαι κι εσύ κι άμα τον ψάξεις πίσω απ' τ' αστέρια, θα βρεις για σένα κρατημένη μια ευχή». Αυτή είναι η δημοσιογράφος – συγγραφέας παιδικών έργων, Ελένη Βασιλοπούλου!

Από μικρό παιδί δημιουργούσε παραμύθια για να πραγματοποιεί τις ευχές, των παιδιών. Από την πρώτη ημέρα στο νηπιαγωγείο και έπειτα στο δημοτικό, εκπροσωπούσε τα παιδιά της τάξης που δίσταζαν να ρωτήσουν τη δασκάλα, όταν κάτι δεν καταλάβαιναν στο μάθημα. Στην Α’ γυμνασίου,  επισκεπτόταν ιδρύματα με παιδιά, για να παίξει μαζί τους.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Κιβωτό Αγάπης στην Πάτρα, (το ίδρυμα φιλοξενεί παιδιά με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες). Πρώτη φορά αντίκρισα, παιδιά με τόσο βαριές αναπηρίες και έπαθα σοκ. Οι συμμαθητές μου άρχισαν να κλαίνε και η καθηγήτρια μας, είπε ό,τι δεν πρέπει να μας βλέπουν να κλαίμε, γιατί μας καταλαβαίνουν και στενοχωριούνται. Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσω ένα παραμύθι, να αρχίσω να τραγουδάω και να χορεύω με όσα παιδιά μπορούσαν να χορέψουν, να προσφέρω την αγκαλιά μου και να χαμογελάω.»

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε στην Αθήνα, Δημοσιογραφία και Θέατρο – Θεατρικό παιχνίδι. Όλη η ζωή της, είναι ανάμεσα από Πάτρα – Αθήνα, ως δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια θεατρική ομάδα, όπου παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, με δικά της κείμενα. Είναι υπεύθυνη για πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ενώ συνεργάζεται με το «Μake a wish» και άλλους φορείς για παιδιά.
Στην τηλεοπτική πορεία ως δημοσιογράφος, όλες οι εκπομπές της, είχαν καθημερινά «θέματα ζωής» - επικαιρότητας.

Πριν από 4 χρόνια γεννήθηκε το juniorsclub.gr, με προτροπή της παιδικής της φίλης Αμάντας. Έτσι, δημιουργήθηκε, ένα διαδικτυακό μέσο, όπου εκεί, τον κύριο λόγο τον έχουν παιδιά, έφηβοι, φοιτητές και νέοι γονείς.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σας για το σύμπαν των παιδιών;


Μεγάλωσα σε μονογονεϊκή οικογένεια, με μια μαμά – έφηβη, όπου με έβλεπε ως το λατρεμένο της παιχνίδι . Έδωσε σε εμένα και στην αδελφή μου, πολύ αγάπη και μας έμαθε να μοιραζόμαστε, να νοιαζόμαστε και να σεβόμαστε τα πάντα.

Αν μπορέσουμε και δώσουμε στα παιδιά, αγάπη και ασφάλεια, τότε έχουμε κάνει την αρχή για έναν καλύτερο κόσμο.

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του site σας. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;

Αντιμετωπίζουμε κάθε παιδί, έφηβο και φοιτητή με απόλυτη υπευθυνότητα. Τα παιδιά μας στέλνουν τα κείμενα τους, τις απόψεις τους, βίντεο και τα δημοσιεύουμε στο juniorsclub.gr
Κλείσιμο
Επίσης μας ρωτούν ή ζητούν κάποια θέματα, τα οποία θέλουν να διαβάσουν σε εμάς, κι αυτό προϋποθέτει σοβαρότητα. Αξιολόγηση των θεμάτων από μια ομάδα συνεργατών (δημοσιογράφων, ψυχολόγων, παιδαγωγών, κοινωνικών λειτουργών, νομικών, επιστημόνων και άλλων ειδικοτήτων), με σκοπό να φτάσουν τα άρθρα μας, ακόμα και στα γραφεία υπουργών και κυρίως, να δώσουν στους αναγνώστες μας, τις απαντήσεις που αναζητούν.

Σας στέλνουν πολλά παιδιά τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους;

 Έχουμε αναπτύξει ένα δίαυλο επικοινωνίας και έχουν τη δυνατότητα να μας μιλήσουν για όποιο θέμα τους απασχολεί. Μας μιλούν για το σχολείο, τα μαθήματα, τις σχέσεις μεταξύ συμμαθητών, μας στέλνουν βίντεο για να τα δημοσιεύσουμε. Οι έφηβοι, μας στέλνουν ερωτήσεις γύρω από το σεξ. Οι φοιτητές σε Ελλάδα και εξωτερικό, μας μιλούν για τις πόλεις που φοιτούν και τα Πανεπιστήμια. Το juniorsclub.gr , είναι το κλαμπ των νέων! Συμπεριλαμβάνουμε και τους νέους γονείς... J 

Τι είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τα σημερινά παιδιά;

Τα παιδιά από πολύ μικρά διαχειρίζονται τα social media (You Tube,instagram, facebook κ.α). Ιδίως το You Tube, όπου εκεί μπορούν να αναζητήσουν video games, ακολουθούν You Tubers και αγαπημένους καλλιτέχνες. Αυτή η ευκολία στη χρήση του διαδικτύου, κρύβει παγίδες... κι αυτό τα απασχολεί. Φανταστείτε παιδιά δημοτικού και εφήβους, να περπατούν  τη νύχτα στην Αθήνα; Αυτό είναι το διαδίκτυο.. Αντικατοπτρίζει τον κόσμο μας...

Ποιες είναι οι βασικότερες ανησυχίες των σημερινών γονιών;

Ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους. Μας στέλνουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση τους και την εκπαίδευση τους, γι΄ αυτό δημιουργούμε ανάλογα άρθρα με σκοπό να τους βοηθήσουμε.
Να επιστήσω την προσοχή όμως, σε κάποιες μαμάδες οι οποίες, απευθύνονται σε κλειστές ομάδες στο facebook, για σοβαρά θέματα, αντί να στραφούν σε κάποιον/α ειδικό  κι’ αυτό είναι επικίνδυνο.

Ποια στήλη του site είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα;


Θα αναφερθώ πρώτα στη στήλη «STAY SAFE», όπου σε αποκλειστικότητα παρουσιάζουμε άρθρα για την καθημερινή ασφάλεια όλων, κάτι που με κάνει περήφανη, γιατί αφυπνίζει γονείς, παιδιά και νέους,  τονίζοντας τους κινδύνους στην καθημερινότητα μας.

Οι γονείς επισκέπτονται συχνά τη στήλη «Events» γιατί έχουμε ένα ημερολόγιο θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων, ενώ μεγάλη επισκεψιμότητα έχει και η στήλη «Ενημέρωση» με καθημερινή ροή ειδήσεων.

Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο σε σχέση με τον κόσμο των παιδιών;

Έχω δημιουργήσει μια ομάδα,  τη juniorsevents, για να μπορώ να πραγματοποιώ ευχές σε παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, παιδιά με σοβαρές ασθένειες και παιδιά άπορα. Αγαπημένοι ήρωες και μασκότ, βρίσκονται συχνά κοντά τους για να τους γεμίζουν αγάπη και χαρά!
Όσο για το juniorsclub.gr, επιθυμώ να γίνει η φωνή όλων των παιδιών, εφήβων και φοιτητών, στην Ελλάδα και όχι μόνο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης