Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά μεσολάβηση της FIFA για την αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών εργατών στο Κατάρ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά μεσολάβηση της FIFA για την αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών εργατών στο Κατάρ

Ψήφισμα με το οποίο ζητά από τη FIFA να παρέμβει προκειμένου το Κατάρ να αποζημιώσει τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων, ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

16533104
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα (24/11) ψήφισμα το οποίο καλεί τη FIFA να βοηθήσει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των εργατών που υπέστησαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Το ψήφισμα εξέφρασε επίσης λύπη για τις αναφορές σχετικά με καταπατήσεις δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κατάρ και κάλεσε τη χώρα να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Μερικοί ευρωβουλευτές φορούσαν το περιβραχιόνιο "OneLove", το οποίο αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν έπειτα από πίεση της FIFA.

Η κυβέρνηση του Κατάρ δεν απάντησε μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters για σχόλια.

Αφότου, η FIFA ανέθεσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2010 η χώρα άλλαξε ορισμένους από τους εργασιακούς της νόμους και ενόψει του Μουντιάλ, οι διοργανωτές είπαν κατ΄επανάληψη ότι οι πάντες είναι καλοδεχούμενοι -- αν και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch - HRW) ανέφερε πως άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ συνελήφθησαν κατά την περίοδο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Άκουγα φωνές να την λυτρώσω, είπε η 45χρονη οικιακή βοηθός που έπνιξε την 75χρονη στη Ρόδο

Στην Τανάγρα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μπήκε σε πιλοτήριο Rafale - Δείτε φωτογραφίες

Έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η Όλγα Γεροβασίλη - Της αφαίρεσαν χρήματα από τον λογαριασμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK