Ο έρωτας της Τουρκάλας εστεμμένης με τον Έλληνα πολίστα που ένωσε τη Σμύρνη με τα Σφακιά

Ο έρωτας της Τουρκάλας εστεμμένης με τον Έλληνα πολίστα που ένωσε τη Σμύρνη με τα Σφακιά

Το μοντέλο Νεσχάν Μουλαζίμ μιλά αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ» για την απόφασή της να παντρευτεί τον Ελληνα πολίστα, Στέλιο Πολογεώργη και να βαφτιστεί χριστιανή ορθόδοξη, ενώ αφηγείται πώς ξεκίνησε από τα 16 της χρόνια με το στέμμα της Μις Τουρκία και έγινε μόνιμη κάτοικος Ελλάδας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tourkia_ar
Από πολύ μικρή, η Νεσχάν ξεχώριζε από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Οχι μόνο λόγω ύψους αλλά και γιατί η εικόνα της μαρτυρούσε πως είχε κάτι διαφορετικό. Το εισέπραττε κι εκείνη κάθε φορά που της έκαναν σχόλια. «Να γίνεις μοντέλο, μου έλεγαν. Κανείς δεν μου είπε να γίνω αθλήτρια ή κάτι άλλο. Αρχισα κι εγώ να το σκέφτομαι κι έτσι από πολύ νωρίς, περίπου στα 16 μου αποφάσισα να πάρω μέρος στα τούρκικα καλλιστεία», εξομολογείται.

Η μαμά της την παρότρυνε, όμως ο μπαμπάς της ήταν κάθετος, δεν ήθελε η κόρη του σε αυτή την ηλικία να πάει σε διαγωνισμό ομορφιάς. Η μαμά της απειλούσε ότι αν δεν την άφηνε να πάει θα τον χώριζε. Δεν χρειάaστηκε να πραγματοποιήσει την απειλή της καθώς το ζευγάρι χώρισε αργότερα, προφανώς για άλλους λόγους. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τον πείσουν, παρά μόνο αν του μιλούσε η γιαγιά της Νεσχάν, η Ναϊλέ, η οποία πέθανε μόλις πέρυσι σε ηλικία 101 ετών. Οπως και έγινε. Η Ναϊλέ μίλησε στον μπαμπά της μικρής και, λέγοντάς του πως είτε πάει είτε δεν πάει δεν αλλάζει κάτι, κατάφερε να τον πείσει κάνοντάς τον να πιστέψει πως επρόκειτο για κάτι που δεν θα έπαιρνε κανείς χαμπάρι.

Τα πράγματα φυσικά δεν έγιναν έτσι... Η 16χρονη Νεσχάν μαγεύει τους κριτές και το πλήθος και κατακτά τον τίτλο της Μις Τουρκία. Ακόμη και ο μπαμπάς της -όπως και όλη η οικογένεια- συγκινείται. Κανείς δεν θα έβαζε πλέον εμπόδια στα όνειρά της. «Από την επόμενη κιόλας μέρα το μεγαλύτερο πρακτορείο μοντέλων στην Κωνσταντινούπολη με προσέγγισε και η υπεύθυνη ταξίδεψε ως τη Σμύρνη προκειμένου να πείσει τον πατέρα μου να μου το επιτρέψει. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τελικά έγινε».

Η αρχή μόλις είχε γίνει και πλέον η Νεσχάν ήταν έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της για τον κόσμο της μόδας. Η πρώτη της επίδειξη είναι με μαγιό και στη συνέχεια κατακτά τις πασαρέλες. Κάποια στιγμή θα την προσεγγίσει το μεγάλο πρακτορείο Elite Models της Νέας Υόρκης και θα της στείλει πρόσκληση προκειμένου να τη δει. «Ημουν 18 και ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου, οπότε πήγα. Ηταν πολύ δύσκολο. Μεγάλη απόσταση, πολύ μακριά από την οικογένειά μου, διαφορά ώρας και φυσικά πάρα πολύ σκληρός ανταγωνισμός. Δεν άντεξα να συνεχίσω και αποφάσισα να επιστρέψω στο σπίτι μου και να συνεχίσω εκεί».

tourkia3
Κλείσιμο


Το ελληνικό παραμύθι

Η Νεσχάν θα πάρει μέρος στην επίδειξη μόδας που θα διοργανώσουν από κοινού οι σχεδιαστές Τζεμίλ Ιπεκτσί και Μιχάλης Ασλάνης με 10 Ελληνίδες και 10 Τουρκάλες με στόχο την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας. Και αυτό είναι μόνο η αρχή του ελληνικού παραμυθιού για το μοντέλο. Αν και το βράδυ της επίδειξης θα γίνουν βίαια επεισόδια έξω από το ξενοδοχείο όπου έγινε το σόου, η Νεσχάν δεν θα τρομάξει. Θα φύγει αμέσως για την Τουρκία, αλλά λίγους μήνες μετά θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα κάνει το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό «Out of Limits». «Ηρθα στην Ελλάδα με 300 δολάρια στην τσέπη και σκοπό να μείνω μόλις τρεις μήνες και έμεινα για πάντα», λέει. «Με φιλοξένησε μια φίλη δημοσιογράφος από τον ΑΝΤ1 και στη συνέχεια δούλεψα πολύ και τα κατάφερα. Ο μπαμπάς μου δεν μου μιλούσε για τρία χρόνια λόγω της απόφασής μου. Μάταια του τηλεφωνούσα, δεν απαντούσε καν στις κλήσεις μου... Ενιωσε πως τον παράτησα. Λίγα χρόνια αργότερα πήγα στην Τουρκία, τον βρήκα και έπεσα στην αγκαλιά του. Ολα λύθηκαν αυτόματα».

Στην Ελλάδα ο Μιχάλης Ασλάνης την κάνει πνευματικό παιδί του και τη βοηθάει πολύ. Εκείνη θα νιώσει ασφάλεια και θα κάνει πασαρέλες δίπλα στους μεγαλύτερους Ελληνες σχεδιαστές και τα πιο σπουδαία μοντέλα. Το 2015, ύστερα από έναν σημαντικό χωρισμό, αποφάσει να επιστρέψει στην Τουρκία. Δεν τα κατάφερε. Δεν μπορούσε να ζήσει εκεί μακριά από τους φίλους της, μακριά από τη ζωή που είχε χτίσει. Γι’ αυτό επέστρεψε στην Ελλάδα, για να συνεχίσει με μια νέα καριέρα μακριά από τις πασαρέλες.

«Ο κύκλος του μόντελινγκ είχε κλείσει ούτως ή άλλως. Αλλαξαν τα πράγματα, όμως κι εγώ κατάφερα να κάνω πολλά στον χώρο της μόδας και ήθελα μια αλλαγή. Η τελευταία μου δουλειά ήταν η συμμετοχή μου στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού “Παραμυθιάζομαι” του Παντελή Παντελίδη... Τώρα πλέον κάνω άλλα πράγματα. Κάνω επαγγελματικά αυτό που αρχικά έκανα για πλάκα. Εκλεινα για εύπορους φίλους μου από την Τουρκία διακοπές στη Μύκονο. Επειδή αυτό γινόταν με μεγάλη συχνότητα, κάποια στιγμή αποφάσισα να το κάνω επαγγελματικά, και πλέον κανονίζω διακοπές και σε άλλα νησιά, όπως η Πάρος και η Αντίπαρος. Το γεγονός ότι μιλάω τουρκικά βοηθάει πολύ».


tourkia2







Ο ελληνοτουρκικός έρωτας που γεννήθηκε στην Κρήτη

Το Πάσχα του 2018 η Νεσχάν βρισκόταν σε μiα φιλική παρέα και εκεί γνώρισε τον Στέλιο Πολογεώργη, πολίστα στα Χανιά. Θα μιλήσουν για δουλειές, αλλά από την πρώτη στιγμή θα νιώσουν κάτι και οι δύο... «Η μαμά μου πάντα μου έλεγε ότι «όταν θα συναντήσεις τον άνδρα της ζωής σου θα το καταλάβεις από την πρώτη στιγμή». Και κάπως έτσι έγινε. Δεν συναντηθήκαμε ξανά αμέσως - πέρασε κάποιο διάστημα. Οταν ξαναβρεθήκαμε ξέραμε ότι είμαστε ο ένας για τον άλλο. Υπήρχαν συναισθήματα και από τον δεύτερο μήνα ξέραμε ότι θα παντρευτούμε. Τον Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει ο γάμος μας στην Κρήτη και αφού θα έχω βαφτιστεί χριστιανή ορθόδοξη. Στη συνέχεια θα πάμε στη Σμύρνη να κάνουμε πολιτικό γάμο, έτσι ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν και όλοι οι δικοί μου συγγενείς και φίλοι. Ο Στέλιος είναι τόσο καλός άνθρωπος, το βλέπεις στο πρόσωπό του και νιώθεις από την πρώτη στιγμή τόσο καλά μαζί του. Εχει μια σφιχτή αγκαλιά για όλους, όπως και η οικογένειά του, η οποία με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Η οικογένειά του είναι και δική μου οικογένεια».


tourkia1
Ο Στέλιος και η Νεσχάν γνωρίστηκαν το Πάσχα του 2018 σε κοινή παρέα στα Χανιά. Ο γάμος της Τουρκάλας νεράιδας με το Σφακιανό παλικάρι έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο


Αναρωτιέμαι αν αντέδρασαν οι δικοί της, και μάλιστα τώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι και στην καλύτερη φάση τους. «Χάρηκαν πολύ που είμαι ευτυχισμένη και βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου. Η μαμά μου λέει πάντα πως απλά οι λαοί είναι χωρισμένοι σε δύο μεριές, δεν τους χωρίζουν διαφορές. Μόνο η θρησκεία και η γλώσσα μάς χωρίζουν και δεν έχει σημασία. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνεται όλο αυτό αφού οι λαοί είναι καλά». Ομως και η αλλαγή της θρησκείας είναι πολύ μεγάλη απόφαση «Ποτέ δεν ένιωσα στο παρελθόν την ανάγκη να αλλάξω θρησκεία. Ποτέ δεν μου ζητήθηκε και δεν μου το ζήτησε ούτε ο Στέλιος. Εγώ το ένιωσα και εγώ το αποφάσισα ότι από μουσουλμάνα θα γίνω χριστιανή. Ο Θεός είναι ένας και εγώ νιώθω παιδί του Θεού.


Εχω πάει σε εκκλησίες και σε μοναστήρια, έχω καθίσει έως και 3,5 ώρες σε ουρά για να προσκυνήσω. Πάντα στη χριστιανική θρησκεία με αγκάλιαζαν και ακόμη και αν κάποιοι δεν με αγκάλιασαν, δεν πειράζει. Αλλωστε τα ράσα δεν κάνουν τον παπά... Οταν βαφτιστώ θα πάρω το όνομα Αλεξάνδρα. Είναι το όνομα με το οποίο με αποκαλούσε ο πνευματικός μου, ο Αρχιμανδρίτης Κλήμης Ζώκαρης, δίχως κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Ηταν τυχαίο, αλλά έγινε πολλές φορές και το θεώρησα σημάδι. Δυστυχώς πέθανε μόλις πριν από μερικές ημέρες. Η οικογένειά μου δεν είχε αντίρρηση, άλλωστε ο μπαμπάς μου έχει καταγωγή από την Πάργα. Ομως όταν παντρευτώ και αποκτήσω παιδιά -κάτι που θέλω να γίνει γρήγορα-, τα παιδιά μου θα είναι χριστιανοί. Επειδή είμαι παραδοσιακή, παιδιά θα κάνω μόνο μετά τον γάμο».

Η Νεσχάν ονειρεύεται τον γάμο της και τη ζωή της στην Ελλάδα με μία όμορφη οικογένεια που θα δημιουργήσει πολύ γρήγορα με τον Στέλιο. Μέχρι τότε δεν την απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας ή τα όνειρα καριέρας. Εκανε τηλεόραση, έστω για λίγο, περπάτησε πάνω σε μεγάλες πασαρέλες, εργάζεται και είναι ευχαριστημένη. Πλέον το μόνο που τη νοιάζει είναι να είναι ευτυχισμένη και να έχει κοντά τους φίλους της και όλους όσοι την αγαπούν και την αποδέχονται γι’ αυτό που είναι και όπως και αν λέγεται. Είτε Νεσχάν είτε Αλεξάνδρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης