«Φρικτοί» οι σταρ που υπερασπίζονται τον Μάικλ Τζάκσον, λέει ο σκηνοθέτης του «Leaving Neverland»

«Φρικτοί» οι σταρ που υπερασπίζονται τον Μάικλ Τζάκσον, λέει ο σκηνοθέτης του «Leaving Neverland»

O Νταν Ριντ αναφέρθηκε ονομαστικά στην Μπάρμπρα Στρέιζαντ, που δήλωσε πριν μια εβδομάδα ότι τα θύματα του Τζάκσον «ήταν ενθουσιασμένα που έμεναν στο ράντσο του» και ότι ο ποπ σταρ «δεν τα σκότωσε κιόλας»

jackson
Την «φρικτή» και απαράδεκτη συμπεριφορά των σταρ που υπερασπίζονται τις τελευταίες εβδομάδες τον Μάικλ Τζάκσον, στον απόηχο της προβολής του «Leaving Neverland» από την βρετανική και την αμερικανική τηλεόραση, στηλίτευσε πρόσφατα ο σκηνοθέτης του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ.

Σε συνέντευξή του με το Channel Seven, ο Νταν Ριντ αναφέρθηκε ονομαστικά στην Μπάρμπρα Στρέιζαντ, που δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι «τα θύματα του Τζάκσον ήταν ενθουσιασμένα που βρίσκονταν στο ράντσο του» και ότι ο ποπ σταρ μπορεί να κακοποίησε τα νεαρά αγόρια «αλλά δεν τα σκότωσε κιόλας».

Παρόλο που η δημοφιλής τραγουδίστρια ανασκεύασε έπειτα τις δηλώσεις της και ζήτησε συγγνώμη, ο Ριντ έκανε λόγο για «φρικτή συμπεριφορά», ενδεικτική της νοοτροπίας που κυριαρχεί στην παλιά γενιά του Χόλιγουντ σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφερόμενος στην Στράιζαντ, αλλά και στην Νταϊάνα Ρός και τον Μακόλεϊ Κάλκιν που - καθένας με τον δικό του τρόπο - υπερασπίστηκαν τον Τζάκσον, ο Ριντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άνθρωποι σαν την Στράιζαντ βγαίνουν δημόσια και λένε ότι δεν συνέβη και τίποτα σοβαρό και ότι η κακοποίηση δεν τους σκότωσε. Αυτό είναι φρικτό. Αποκαλύπτει τις νοοτροπίες που κυριαρχούν στον κλάδο μας, ιδίως μεταξύ των σταρ της προηγούμενης γενιάς. Το να εκμεταλλεύονται οι σταρ τους φαν τους ήταν κάτι αποδεκτό, και όλοι έκαναν τα στραβά μάτια επειδή τα χρήματα ήταν πολλά».

Ο σκηνοθέτης του «Leaving Neverland» μίλησε επίσης για τον φόβο που έχουν προκαλέσει στα δύο «θύματα» του ποπ σταρ, οι μαρτυρίες των οποίων παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του, οι ενέργειες του Jackson Estate που διαχειρίζεται την περιουσία του νεκρού σταρ. Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένη εταιρεία έχει καταθέσει μήνυση για πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια εις βάρος του HBO, του αμερικανικού δικτύου που ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ.

«Πήρα συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους και εκπροσώπους του νόμου. Το επίπεδο του φόβου είναι τεράστιο. Ο κόσμος φοβάται ακόμα την δύναμη των δικηγόρων του Μάικλ Τζάκσον και του πλούτου του. Είχε τη φήμη ότι ήταν εξαιρετικά επιθετικός με όποιον μιλούσε εναντίον του».

Η συνέντευξη του Ριντ δόθηκε λίγες μέρες μετά από τις δηλώσεις ενός ραββίνου και πρώην φίλου του Τζάκσον, ο οποίος είπε δημόσια ότι πιστεύει τις μαρτυρίες των θυμάτων του ποπ σταρ.
Κλείσιμο
«Δεν πιστεύω ότι οι άνδρες αυτοί λένε ψέματα. Δεν πιστεύω ότι οι μητέρες και οι συγγενείς αυτών των ανδρών, που κακοποιήθηκαν όταν ήταν παιδιά, υποκρίνονται όταν εκφράζουν μεταμέλεια και ντροπή», ανέφερε ο ραββίνος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης