Μάικλ Τζάκσον-Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Ο γάμος «μαϊμού» που κάλυπτε την κακοποίηση, οι διαχυτικότητες και το γυμνό βίντεο

Μάικλ Τζάκσον-Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Ο γάμος «μαϊμού» που κάλυπτε την κακοποίηση, οι διαχυτικότητες και το γυμνό βίντεο

Τι ανέφερε σε συνέντευξή της η κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ για τη συνήθεια του άνδρα της να κοιμάται αγκαλιά με μικρά αγόρια - «Τον ερωτεύτηκα πραγματικά» επέμενε η Λίζα Μαρί ακόμα και χρόνια μετά τον χωρισμό τους

lisa-ekso
Έναν μόλις χρόνο μετά την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, μία από τις πολλές που θα διατυπώνονταν εις βάρος του πριν και μετά τον θάνατό του, ο Μάικλ Τζάκσον έκανε κάτι που εξέπληξε όλον τον κόσμο: Πήγε και παντρεύτηκε τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

Ο αναπάντεχος γάμος του Βασιλιά της Ποπ με την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ σημειώθηκε σε μια εποχή που Τζάκσον αντιμετώπιζε μια άνευ προηγουμένου κρίση στην καριέρα του, με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να εστιάζει στις σκοτεινές πτυχές της ιδιωτικής ζωής του - δηλαδή τις ύποπτες, στενές φιλίες του με μικρά αγόρια. Παρόλο που ο Τζάκσον είχε σύντομα ειδύλλια με τις ηθοποιούς Τατούμ ο Νιλ και Μπρουκ Σιλντς στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του '80 αντίστοιχα, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '80 δεν είχε ακουστεί το παραμικρό για κάποια ρομαντική του σχέση.

Την ίδια περίοδο, ο Τζάκσον έκανε τακτικά δημόσιες εμφανίσεις συνοδευόμενος από αγόρια που δεν είχαν φτάσει καν στην εφηβεία. Αυτά τα αγόρια περιλάμβαναν τον Γουέιντ Ρόμπσον, τον Τζέιμς Σέιφτσακ και τον Τζόρνταν Τσάντλερ, τρία «θύματα» του Τζάκσον που έχουν πλέον όλοι μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική τους κακοποίηση από τον ποπ σταρ.

Η σχέση του τραγουδιστή με τον Τσάντλερ ήταν εκείνη που αποτέλεσε το φιτίλι για να φουντώσουν οι φήμες περί ανάρμοστων σχέσεων του Τζάκσον νεαρά αγόρια και να ξεσπάσει πραγματική «θύελλα» στα ΜΜΕ. Το 1993, ο πατέρας του Τζόρνταν κατηγόρησε τον Τζάκσον ότι ασέλγησε στον γιο του, ισχυριζόμενος ότι το αγόρι αποκάλυψε λεπτομέρειες των σεξουαλικών επαφών τους ενώ ήταν υπό την επήρεια νάρκωσης, κατά τη διάρκεια μιας οδοντιατρικής επέμβασης.

Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο, αφού οι γονείς του Τσάντλερ δέχτηκαν τα 22 εκατομμύρια δολάρια που τους προσέφερε ο Τζάκσον για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να μην επιδιώξουν τη δίωξή του. Το αποτέλεσμα όμως του παραπάνω σκανδάλου ήταν τα ΜΜΕ να εστιάσουν όσο ποτέ άλλοτε στην ασυνήθιστη προσωπική ζωή του Τζάκσον.

Κλείσιμο
«Θυμάμαι τον Μάικλ να μου λέει ότι πρέπει να εμφανίζεται δημόσια με γυναίκες και να παριστάνει ότι έχει σχέσεις μαζί τους, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην υποπτευθούν τίποτα», εξηγεί ο 40χρονος σήμερα Τζέιμς Σέιφτσακ στο σοκαριστικό ντοκιμαντέρ Leaving Neverland. «Έλεγε ότι θα χρειαζόταν να παντρευτεί κάποια στιγμή, αλλά ότι αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα»

lisa


Ένας βιαστικός γάμος

Στις 26 Μαΐου 1994, ένα χρόνο μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια Τσάντλερ, ο Τζάκσον και η Πρίσλεϊ παντρεύτηκαν σε τελετή στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το «ζευγάρι» γνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1974, όταν ο Τζάκσον ήταν 16 ετών και η Πρίσλεϊ μόλις έξι. Το 1992 ξανασυναντήθηκαν και ανέπτυξαν μια φιλία ως ενήλικες, μιλώντας τακτικά στο τηλέφωνο.

Παρά τους μετέπειτα ισχυρισμούς για την στενή τους φιλία, την εποχή του γάμου τους κανένας εκπρόσωπος του Τύπου δεν φαινόταν να γνώριζε καν ότι οι δύο σελέμπριτις γνωρίζονταν.

Ο γάμος κρατήθηκε μυστικός για δύο μήνες μέχρις ότου η Πρίσλεϊ επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας τα εξής: «Είμαι πολύ ερωτευμένη με τον Μάικλ, θα αφιερώσω τη ζωή μου στο να γίνω μια καλή σύζυγος. Τον καταλαβαίνω και τον υποστηρίζω. Και οι δύο ανυπομονούμε να χτίσουμε μια οικογένεια και να απολαύσουμε μαζί μια χαρούμενη και υγιή ζωή. Ελπίζουμε οι φίλοι και οι φαν μας να δείξουν κατανόηση και να σεβαστούν την προσωπική μας ζωή».

Η Πρίσλεϊ ήταν ήδη η μητέρα δύο μικρών παιδιών, ενός 5χρονου κοριτσιού και ενός 18χρονου αγοριού, όταν παντρεύτηκε τον Τζάκσον. Είχε χωρίσει μάλιστα με τον πατέρα τους, τον μουσικό Ντάνι Κέο, μόλις 20 ημέρες πριν γίνει ο γάμος με τον ποπ σταρ.

Ο Τζάκσον παραπονιόταν πάντα για την παραβίαση της προσωπικής του ζωής και για τη συνεχή αδιακρισία των ΜΜΕ. Ωστόσο όλα αυτά άλλαξαν όταν απέκτησε τη νέα του σύζυγο.

lisa-ekso


Ένα πολύ διαχυτικό ζευγάρι

Ο Τζάκσον και η Πρίσλεϊ έκαναν την πρώτη τους κοινή τηλεοπτική εμφάνιση στα βραβεία MTV Video Music Awards του 1994. Η σύντομη αυτή «πρεμιέρα» τους δεν φαινόταν να έχει άλλο λόγο πέραν από το να πείσει το κοινό για το πόσο αγαπημένοι ήταν. «Και σκεφτείτε ότι κανείς δεν πίστευε ότι αυτό θα διαρκέσει» είπε ο Τζάκσον από τη σκηνή, κάνοντας νόημα στη νέα του σύζυγο να τον πλησιάσει. Λίγες στιγμές αργότερα αγκαλιάζονταν και φιλιούνταν μπροστά σε εκατομμύρια θεατές.

Θέλοντας να πείσει ακόμα περισσότερο για την ευτυχία του, το ζευγάρι δέχτηκε να παραχωρήσει στην δημοσιογράφο Νταϊάν Σόγιερ μια μακροσκελέστατη συνέντευξη τον Ιούνιο του 1995 για τη σχέση τους. Οι ερωτήσεις ήταν αρκετά σκληρές, ίσως περισσότερο απ' ό,τι περίμεναν. Η Σόγιερ, με εμφανή στην έκφρασή της τη δυσπιστία για την γνησιότητα της σχέσης, έφερε αντιμέτωπο τον Τζάκσον με τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Τι δουλειά έχει να κοιμάται ένας άντρας 36 ετών με ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών - ή αρκετά από αυτά;» ρώτησε τον ποπ σταρ για να λάβει την εξής απάντηση από τον Τζάκσον: «Ποτέ δεν κάλεσα κάποιο αγόρι στο κρεβάτι μου - ποτέ. Τα παιδιά με αγαπούν και με ακολουθούν παντού».

Η Πρίσλεϊ υπερασπίστηκε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι είχε δει πως συμπεριφέρονταν τα παιδιά κοντά του. «Ούτε στο μπάνιο δεν τον αφήνουν να πάει μόνος του, τρέχουν συνεχώς κοντά του. Πηδάνε μαζί του στο κρεβάτι».

Όταν η Σόγιερ την ρώτησε αν θα άφηνε τον δικό της γιο να το κάνει αυτό, η Πρίσλεϊ της απάντησε: «Αν δεν ήξερα τον Μάικλ, δεν υπήρχε περίπτωση. Όμως τυχαίνει να γνωρίζω ποιος είναι και τι είναι και ξέρω ότι δεν έχει τέτοιες τάσεις. Ξέρω ότι έχει αδυναμία στα παιδιά». Ερωτηθείσα δε για τη σεξουαλική τους ζωή, απάντησε: «Με ρωτάς αν κάνουμε σεξ; Ναι, ναι, ναι».

Michael Jackson - You Are Not Alone (Official Video)


Το γυμνό music video και ο χωρισμός


Οι διαχυτικότητες και οι δημόσιες χειρονομίες αγάπης δεν περιορίστηκαν στις κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού αλλά επεκτάθηκαν και στη «δουλειά» του Τζάκσον.

Στο βίντεο κλιπ για το σινγκλ You Are Not Alone του 1995 - που έγραψε ο R Kelly - ήταν ανεξήγητα γεμάτο με τρυφερές στιγμές του ζευγαριού, με τους δύο εραστές να «χαλαρώνουν» μαζί ημίγυμνοι.

Η Πρίσλεϊ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου στις αρχές του 1996, επικαλούμενη «ασυμβίβαστες διαφορές» και σημειώνοντας ότι με τον σύζυγο της ήταν σε διάσταση από τον Δεκέμβριο του 1995, λίγο μετά την νοσηλεία του Τζάκσον στο νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Πρίσλεϊ έλαβε το δέκα τοις εκατό των δικαιωμάτων από τη μεγαλύτερη συλλογή επιτυχιών του Τζάκσον «HIStory», στην οποία περιλαμβάνεται και το single You Are Not Alone.

Παρά τον χωρισμό τους, το ζευγάρι διατήρησε επαφή, με την Πρίσλεϊ να συνοδεύει τον ποπ σταρ σε περιοδείες του το 1997 και το 1998 και να φωτογραφίζεται μαζί του στα γενέθλιά του.

Ο Τζάκσον παντρεύτηκε την παλιά του φίλη Ντέμπι Ρόου τον Νοέμβριο του 1996 στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια του αυστραλιανού σκέλους της παγκόσμιας περιοδείας του για την προώθηση του HIStory.

Αυτός ο ακόμα πιο αντισυμβατικός γάμος κράτησε μόλις τρία χρόνια, διάστημα κατά το οποίο η Ρόου γέννησε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Τζάκσον, τον Πρινς και την Πάρις.

Το 2003, η Λίζα Μαρί επανέλαβε την πάγια θέση της ότι ο γάμος τους ήταν αληθινός, αν και ανορθόδοξος. Μιλώντας ξανά με την Σόγιερ, είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, δεν ξέρει πολύς κόσμος πώς είναι πραγματικά, γιατί δεν αφήνει κανέναν να δει τον αληθινό εαυτό του. Έχει μια ιδέα για το πώς πρέπει να παρουσιάζει τον εαυτό του στο κοινό, και πιστεύει ότι είναι καλύτερο για αυτόν να εμφανίζεται ήσυχος, πράος, κάτι σαν θύμα. Ωστόσο είναι πολύ ικανός να σου αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον, να σε γοητεύσει και να σε πείσει να κάνεις αυτό που θέλει. Τον ερωτεύτηκα, στ' αλήθεια τον ερωτεύτηκα. Όλα όσα είχα πει τότε ήταν αλήθεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης