60 dream yachts για σούπερ σταρ στο Ναύπλιο

60 dream yachts για σούπερ σταρ στο Ναύπλιο

Τα πλωτά παλάτια που νοικιάζουν σταρ του Χόλιγουντ, κροίσοι και βασιλιάδες έρχονται για να φέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου θαλάσσιου τουρισμού από τις 3 έως τις 7 Μαΐου

 60 dream yachts for superstars in Nafplion
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, θα διοργανώσουν για πρώτη φορά το Mediterranean Yacht Show υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας. Πρόκειται για μια έκθεση πολυτελών σκαφών, στην οποία θα παρουσιαστούν περισσότερες από 60 θαλαμηγοί μέχρι 60 μέτρων και με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 12 επιβατών. Αρκετές από αυτές έχουν νοικιαστεί στο παρελθόν από αστέρες του Χόλιγουντ μέχρι πριγκίπισσες και επιχειρηματίες που πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

«Είναι μια έκθεση που απευθύνεται κυρίως σε ξένους επαγγελματίες, ενώ θα έρθουν οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου που ασχολούνται με την ενοικίαση τέτοιων θαλαμηγών, όπως οι Camper & Nicholsons, Edmiston & Company, Fraser Yachts, Yachting Partners International, Merle Wood & Associates, Northrop & Johnson, Dahm International, Luxury Charter Group και πολλές άλλες που έχουν γραφεία και στις πέντε ηπείρους», είπε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Μιχάλης Σκουλικίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού. Η ένωση Greek Yachting Association (GYA) έχει μέλη μόνο επανδρωμένα επαγγελματικά σκάφη, άρα μεγαλύτερα από 24 μέτρα σε μήκος, σύμφωνα με τον νέο νόμο. Το Mediterranean Yacht Show θα ξεκινήσει μία ημέρα μετά τη λήξη του αντίστοιχου σόου στη Γένοβα, με αποτέλεσμα αρκετοί επισκέπτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα και να επισκεφθούν το Ναύπλιο.
«Το yachting είναι το πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό μέρος του θαλάσσιου τουρισμού γιατί απευθύνεται σε τουρίστες πολύ υψηλού κοινωνικού και εισοδηματικού επιπέδου καθώς και σε ανθρώπους που είναι διεθνώς αναγνωρίσιμοι, οι οποίοι δημιουργούν τεράστια διαφήμιση και τουριστικό ρεύμα για την Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Σκουλικίδης. Μία από τις θαλαμηγούς που θα βρίσκονται στο Ναύπλιο στην έκθεση θα είναι και το «Aqua». Πρόκειται για την πολυτελή θαλαμηγό που επιλέγει κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές η πριγκίπισσα του Μαρόκο, Λάλα Σάλμα και η οποία είναι 40 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Επίσης, μία από τις πιο δημοφιλείς θαλαμηγούς στον κόσμο είναι η «Alexandra», ένα 50μετρο σκαρί που έχει κατασκευαστεί στο ιταλικό ναυπηγείο Βenetti. Διαθέτει συνολικά τέσσερα καταστρώματα, με κοινά χαρακτηριστικά την πολυτέλεια και την άνεση. Για τη ναυπήγησή του χρειάστηκαν συνολικά 24 μήνες εντατικής εργασίας ώστε να προκύψει ένα σκάφος που να πληροί την υψηλή ποιότητα κατασκευής του ναυπηγείου και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών. Και αυτό το σκάφος θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πριν από δύο χρόνια είχε νοικιαστεί μαζί με τη θαλαμηγό «Dragon» και άλλα δύο μικρότερα σκάφη από το ζεύγος Αντζελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ που ταξίδεψαν σε Αιγαίο και Ιόνιο. Ακόμη, η θαλαμηγός «Pollux» θα είναι ένα από τα 60 σκάφη που θα δουν οι ξένοι yacht brokers. Η συγκεκριμένη είχε νοικιαστεί από την παρέα της Μόνικα Μπελούτσι τον Αύγουστο του 2010 όταν έκανε κρουαζιέρα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

«Στον υπόλοιπο κόσμο γίνονται δύο ετήσιες εκθέσεις για την προώθηση των επαγγελματικών θαλαμηγών: η μία στην Καραϊβική τον Δεκέμβριο, με τις θαλαμηγούς που ναυλώνονται στους εξωτικούς προορισμούς της Αμερικής, και η δεύτερη στη Γένοβα, στα τέλη Απριλίου, για τη δυτική Μεσόγειο. Μετά τη Γένοβα πολλοί θα έρθουν στο Ναύπλιο για τη δική μας έκθεση», τονίζει ο κ. Σκουλικίδης.
Κλείσιμο

Η έκθεση απευθύνεται σε πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι θα έρθουν με σκοπό να γνωρίσουν τα πληρώματα από κοντά και να κλείσουν συμφωνίες ώστε τα σκάφη να ναυλωθούν από τουρίστες με ακριβά γούστα και μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Η ναύλωση τέτοιων θαλαμηγών κοστίζει από μερικές χιλιάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε, ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος σημείωσε ότι η διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το Ναύπλιο. Επίσης, αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα που προγραμματίζονται στο λιμάνι για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, όπως η δημιουργία μαρίνας ελλιμενισμού 270 σκαφών και οι εργασίες εκβάθυνσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κρουαζιερόπλοιων.
Στην έκθεση θα συμμετέχει και ο γνωστός σεφ Εκτορας Μποτρίνι, που θα είναι και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού μαγειρικής στον οποίο θα πάρουν μέρος διακεκριμένοι σεφ.




Το «Aqua» είναι η προσωπική επιλογή της πριγκίπισσας του Μαρόκου Λάλα Σάλμα για τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Ελλάδα





Η θαλαμηγός «Dragon» ήταν μεταξύ των σκαφών που είχε ενοικιάσει το ζεύγος Τζολί - Πιτ πριν από δύο χρόνια στην κρουαζιέρα του σε Χαλκιδική και Ιόνιο





Η θαλαμηγός «Pollux»  είχε ενοικιαστεί από την παρέα της Μόνικα Μπελούτσι τον Αύγουστο του 2010 όταν έκανε κρουαζιέρα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη







Και αυτές τις θαλαμηγούς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες της έκθεσης στο Ναύπλιο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης