Ψεύτες αποκάλεσε ο Αλέξανδρος Benzy τους «Επαρχιώτες» στο Survivor. Ο παίκτης των «Αθηναίων» εξέφρασε την παραπάνω άποψη, με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν στο Συμβούλιο του νησιού, όταν ζήτησε από την αντίπαλη ομάδα να μάθει ποιος μίλησε προσβλητικά, ενώ βρισκόταν στον στίβο μάχης απέναντι από τον Μιχάλη Σηφάκη. Όπως είπε, οι «Επαρχιώτες» θέλουν να δείχνουν σοβαροί, αλλά στην πραγματικότητα λένε μόνο ψέματα.
Κατά τη διάρκεια του νέου επεισοδίου του ριάλιτι επιβίωσης, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, ο Benzy ανέφερε: «Όλα αυτά που είπε ο αδερφός μου είναι αλήθεια. Τώρα που είμαι εδώ είναι απίστευτο που το βλέπω. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είπαμε στην μπλε ομάδα ''Γιατί είπες αυτό;'' και αυτοί λένε ''Ποιος το είπε αυτό; Δεν το θυμάμαι''. Εγώ νόμιζα ότι μόνο από την τηλεόραση φαίνεται έτσι, αλλά τώρα που είμαι εδώ και το βλέπω είναι απίστευτο πόσο ψεύτες είναι οι ''Επαρχιώτες'' και το παίζουν τόσο σοβαροί».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.