Ανακοινώθηκε το βράδυ Πέμπτης 27 Μαρτίου η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς της φετινής Eurovision στη Βασιλεία της Ελβετίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν και φέτος σε ξεχωριστές προκριματικές βραδιές, με την Κλαυδία να διεκδικεί την πρόκριση με την «Αστερομάτα» στον Β’ Ημιτελικό, στις 15 Μαΐου, και τον Theo Evan να διαγωνίζεται εκπροσωπώντας την Κύπρο στον Α’ Ημιτελικό, στις 13 Μαΐου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των παραγωγών της EBU, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη θέση 7 στον Β’ Ημιτελικό, ενώ η Κύπρος, θα κλείσει τον Α’ Ημιτελικό στη θέση 15.
Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.