Oldboy: Η διάσημη ταινία γίνεται σειρά

Oldboy: Η διάσημη ταινία γίνεται σειρά

Ο Παρκ Τσαν-γουκ θα αναπτύξει την πολυβραβευμένη ταινία του 2003 σε αγγλόφωνη σειρά

oldboy
Ο Παρκ Τσαν-γουκ θα μετατρέψει την επιτυχημένη ταινία του «Oldboy» σε αγγλόφωνη σειρά σε συνεργασία με τη Lionsgate Television. Ο Παρκ, ο οποίος σκηνοθέτησε και συνέγραψε την πρωτότυπη ταινία, θα αναλάβει την παραγωγή της σειράς μαζί με τον συνεργάτη του, Σιντ Λιμ.

Η ταινία του 2003 αποτελεί διασκευή του ομώνυμου ιαπωνικού manga που έγραψε ο Garon Tsuchiya. Ακολουθεί τον Ντέι-Σου, έναν άνδρα που απομακρύνεται από τους δρόμους και φυλακίζεται για 15 χρόνια, ο οποίος μια μέρα απελευθερώνεται και του δίνονται 5 ημέρες για να βρει τον απαγωγέα του.

Το «Oldboy» είναι ο δεύτερος τίτλος της τριλογίας «Vengeance» του σκηνοθέτη, μετά το «Sympathy for Mr. Vengeance» (2002) και πριν το «Sympathy for Lady Vengeance» (2005). Η ταινία κέρδισε πολλαπλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου βραβείου στις Κάννες το 2004, κάτι που κατάφερε πρώτη φορά νοτιοκορεατική ταινία. Ο Σπάικ Λι έκανε ένα remake της ταινίας το 2013 με τον Τζος Μπρόλιν να υποδύεται τον πρωταγωνιστή.
Ο Τσαν δήλωσε: «Η Lionsgate Television μοιράζεται το δημιουργικό μου όραμα για τη μεταφορά του "Oldboy" στον κόσμο της τηλεόρασης. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ένα στούντιο του οποίου η μάρκα αντιπροσωπεύει την τολμηρή, πρωτότυπη και ριψοκίνδυνη αφήγηση».

Ο Σκοτ Χερμπστ, επικεφαλής της ανάπτυξης σεναρίων της Lionsgate Television ανέφερε: «Ο Παρκ είναι ένας από τους πιο οραματιστές αφηγητές ιστοριών της γενιάς μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί του για να μεταφέρουμε το κινηματογραφικό του αριστούργημα στην τηλεοπτική οθόνη. Αυτή η προσαρμογή του Oldboy στη σειρά θα διαθέτει την ωμή συναισθηματική δύναμη, τις εμβληματικές σκηνές μάχης και το σπαρταριστό στυλ που έκαναν την ταινία κλασική».

Ο Παρκ είναι επίσης γνωστός για τη σκηνοθεσία των ταινιών «The Handmaiden» (2016), «Decision to Leave» (2022) - που του χάρισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Κάννες - «Stoker» (2013) και «Thirst» (2009), καθώς και για την παραγωγή τόσο της κινηματογραφικής όσο και της τηλεοπτικής σειράς «Snowpiercer». Πρόσφατα, έκανε την παραγωγή και σκηνοθέτησε τη σειρά «The Sympathizer», με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο HBO. Επίσης, έχει το θρίλερ και φιλμ δράσης για το Netflix, «Uprising», που θα κάνει πρεμιέρα αργότερα φέτος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή», δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ Γρ. Λέων

Ερντογάν: Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ - Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης