Έμιλι Μπλαντ: Η Βρετανή ηθοποιός με τα υψηλά κασέ

Έμιλι Μπλαντ: Η Βρετανή ηθοποιός με τα υψηλά κασέ

Προσεχώς θα μας αποδείξει -για άλλη μια φορά- ότι αξίζει τα λεφτά της στο πολυαναμενόμενο «Οπενχάιμερ»

mpland
Η Εμιλι Μπλαντ πάτησε το κατώφλι των 40 τον Φεβρουάριο και δεν δίνει δεκάρα που πέρασε στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της. Εχει πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει άλλωστε. Οπως να δίνει τον καλύτερο εαυτό της σε κάθε νέο ρόλο που της προσφέρουν -πλέον- στο πιάτο. Στα τέλη Αυγούστου θα τη δούμε ως Κίτι Οπενχάιμερ στο πολυαναμενόμενο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, που πλασάρεται από τους ειδικούς στα του κινηματογράφου ως η ταινία του αιώνα.

Η Μπλαντ είναι ούτως ή άλλως συνηθισμένη να παίζει σε καλές ταινίες. Από τα «Ο διάβολος φορούσε Prada» (2006), «Βασίλισσα Βικτωρία: Τα χρόνια της νιότης» (2009), «Οι Ρυθμιστές» και «Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη» (2011) μέχρι τα «Στα όρια του αύριο» (2014), «Το κορίτσι του τρένου» (2016), «Ενα ήσυχο μέρος» και «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» (2018), η χαρισματική Βρετανή ηθοποιός ντύνεται κάθε νέο χαρακτήρα σαν κοστούμι στα μέτρα της, χωρίς όμως να τυποποιείται σε ρόλους ή να κάνει διακρίσεις σε είδη ταινιών. Τη λες και χαμαιλέοντα.

Εγινε ηθοποιός μάλλον κατά τύχη, όταν μια δασκάλα της τής πρότεινε να παίξει έναν ρόλο σε σχολική παράσταση και να δοκιμάσει διαφορετική προφορά για να καταπολεμήσει το τραύλισμά της. Ηταν 12 χρόνων. Το τραύλισμα έφυγε και η υποκριτική ήρθε - και έμεινε. Μέχρι στιγμής μετράει τρεις υποψηφιότητες στα BAFTA, έξι στις Χρυσές Σφαίρες (κέρδισε τη μία) και καμία στα Οσκαρ. Σκασίλα της. Με ή χωρίς τρανταχτά κινηματογραφικά τρόπαια, η Μπλαντ θεωρείται η καλύτερη Βρετανή ηθοποιός της γενιάς της και είναι μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες στο Χόλιγουντ.

Εκτός πλατό, δηλώνει ευτυχισμένη σύζυγος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Τζον Κραζίνσκι, για χάρη του οποίου πολιτογραφήθηκε Αμερικανίδα το 2016. Ο μύθος λέει ότι η γνωριμία τους, το 2008, έγινε κατόπιν προξενιού της Αν Χάθαγουεϊ, που για ευνόητους λόγους θα την έχουν αμφότεροι για πάντα στην καρδιά τους. Ο γάμος τους έγινε δύο χρόνια αργότερα και εμπλουτίστηκε με δύο παιδιά, τα οποία εκείνη αναφέρει ως τις μεγάλες αγάπες της ζωής της - μετά τον Κραζίνσκι φυσικά.

Κλείσιμο
Οσο για τον ρόλο της Κίτι Οπενχάιμερ, η Μπλαντ δηλώνει ενθουσιασμένη: «Νομίζω ότι είναι ο πιο ενδιαφέρων ρόλος που έπαιξα ποτέ. Αν και δεν είναι πρωταγωνιστικός, είναι πολύ δυνατός. Η Κίτι ήταν μια γυναίκα που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, αδιαφορώντας αν θα γινόταν αντιπαθής στους άλλους. Τη λάτρεψα». Περισσότερη Κίτι-Εμιλι προσεχώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης