Αυτοκτόνησε ο σταρ του «Glee» Μαρκ Σάλινγκ - Είχε συλληφθεί για παιδική πορνογραφία

Αυτοκτόνησε ο σταρ του «Glee» Μαρκ Σάλινγκ - Είχε συλληφθεί για παιδική πορνογραφία

Βρέθηκε απαγχονισμένος κοντά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες - Περίμενε την καταδικαστική απόφαση - Είχε κόψει τις φλέβες του πέρυσι το καλοκαίρι

Αυτοκτόνησε ο σταρ του «Glee» Μαρκ Σάλινγκ - Είχε συλληφθεί για παιδική πορνογραφία
Σοκαρισμένος είναι ο κινηματογραφικός κόσμος μετά τον θάνατο του Μαρκ Σάλινγκ, πρωταγωνιστή της μουσικής σειράς «Glee», που τείνει να χαρακτηριστεί «καταραμένη», καθώς πρόκειται για τον δεύτερο πρόωρο θάνατο ηθοποιού μετά από αυτόν του Κόρι Μόντεϊθ το 2013 από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βανκούβερ του Καναδά. 

Ο μόλις 35 ετών Σάλινγκ βρέθηκε απαγχονισμένος κοντά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν στην καλύτερη φάση της ζωής του. Είχε συλληφθεί το 2015 με την κατηγορία κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ πριν από λίγο καιρό, ήρθε σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές, καθώς παραδέχτηκε την ενοχή του και ανέμενε την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την ποινή του.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Μαρκ Σάλινγκ πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του 35χρονου ηθοποιού.

Κλείσιμο
«Ο Μαρκ ήταν ένας ευγενής και γεμάτος αγάπη άνθρωπος, ένας άνθρωπος μεγάλης δημιουργικότητας που έκανε ό,τι μπορούσε για να επανορθώσει για ορισμένα σοβαρά λάθη και σφάλματα κρίσης που είχε κάνει» τονίζει η ανακοίνωση.

Οι γονείς του ηθοποιού βρίσκονται ακόμα εν ζωή ενώ είχε και έναν αδελφό. Η οικογένειά του ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το πένθος τους.



Είχε κόψει τις φλέβες του τον περσινό Αύγουστο

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ψυχολογική του κατάσταση τον έφερνε στα όριά του. Στις 22 Αυγούστου αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του, ένα μήνα πριν την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την υπόθεσή της. 

Σύμφωνα με το TMZ, ο ηθοποιός κατεβλήθη από κρίση και άρχισε να ουρλιάζει, με αποτέλεσμα να τον βρει αιμόφυρτο ο συγκάτοικός του.

Ο Σάλινγκ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου πέρασε από ψυχιατρικό έλεγχο και έπειτα από λίγες μέρες εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης.




Η παιδική πορνογραφία και οι περιπέτειες με τη δικαιοσύνη

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός λίγες εβδομάδες πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας για την οποία είχε συλληφθεί, ενώ βρισκόταν εκτός φυλακής με εγγύηση 20.000 δολαρίων.   

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, η οικογένειά του είχε δηλώσει σήμερα την εξαφάνισή του, καθότι δεν είχαν νέα του εδώ και αρκετές ημέρες. 



Ο Σάλινγκ είχε παραδεχθεί την ενοχή του για την κατοχή παιδικής πορνογραφίας στις 4 Οκτωβρίου 2017. «Ο Μαρκ επικεντρώνεται στην αποδοχή της ευθύνης και στην προσπάθεια εξιλέωσης για τη συμπεριφορά του», είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος του. 

Στη δίκη που είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Φεβρουαρίου αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης από πέντε έως επτά χρόνια.   

Παράλληλα, το ποινικό του μητρώο ήταν «αμαυρωμένο» ως δράστης σεξουαλικών αδικημάτων. Του είχαν επιβληθεί ποινές απαγόρευσης προσωπικής ή ηλεκτρονική επαφή με άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και να πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων σχολεία, πάρκα, δημόσιες πισίνες, κέντρα νεότητας και παιδικές χαρές. 

Από τα χριστιανικά σχολεία στη Μουσική Ακαδημία

Ο Μάρκ Σάλινγκ γεννήθηκε στο Ντάλας και είχε μεγαλώσει σε μία συντηρητική χριστιανική οικογένεια. Φοίτησε σε χριστιανικά σχολεία και αφότου τελείωσε το λύκειο, ταξίδεψε στην Καλιφόρνια και μπήκε στη Μουσική Ακαδημία του Λος Άντζελες, ενώ ξεκίνησε σπουδές στην κιθάρα. Μάλιστα, παρέδιδε και μαθήματα για να εξασφαλίζει τα προς το ζην.




Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο «Children of the Corn IV: The Gathering (1996)» μαζί με τη Ναόμι Γουότς, ενώ πρωταγωνίστησε στο «Graveyard» το 2006. Ακόμη είχε παίξει στο τηλεοπτικό φιλμ «Rocky Road» το 2014 και σε ένα μικρό ρόλο στο «Walker, Texas Ranger» το 1999.

Το 2008 είχε σχέση με την πρώην σταρ των «Hills», Audrina Partridge, αλλά η σχέση τους έληξε άδοξα. Στη συνέχεια έκανε σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του Naya Rivera. Το 2010 και η σχέση αυτή έληξε επεισοδιακά, καθώς την κατηγόρησε ότι σε έκρηξη ζήλειας του χαράκωσε με τα κλειδιά τη Lexus

Προσφάτως λέγεται ότι είχε δεσμό με τη 19χρονη ηθοποιό, με την οποία επίσης χώρισε.


Η «κατάρα» του Glee

Ο  Μαρκ Σάλινγκ είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς που πεθαίνει σε νεαρή ηλικία. Τον Μάρτιο του 2013 είχε βρεθεί νεκρός ο Κόρι Μόντεϊθ από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βανκούβερ του Καναδά. 

Οι ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν την αυτοψία και την τοξικολογική ανάλυση, επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατος του ηθοποιού προκλήθηκε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του Μόντεϊθ δεν προκλήθηκε από εγκληματική πράξη αλλά ήταν το αποτέλεσμα κατάχρησης ουσιών σε συνδυασμό με οινοπνευματώδη ποτά.

O έτερος σταρ του «Glee» Κόρι Μόντεϊθ είχε βρεθεί νεκρός στο Βανκούβερ του 2013



Ο ίδιος δεν είχε αρνηθεί ποτέ το πρόβλημά του με τον εθισμό του. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People το 2011, ομολόγησε ότι ξεκίνησε τα ναρκωτικά στα 13 του χρόνια και μπήκε πρώτη φορά για αποτοξίνωση στα 19.

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Σάλινγκ στο «Glee»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης