Brittany Maynard: «Γιατί θα δώσω τέλος στη ζωή μου την 1η Νοεμβρίου»

Brittany Maynard: «Γιατί θα δώσω τέλος στη ζωή μου την 1η Νοεμβρίου»

«Ο καρκίνος μου θα με σκοτώσει και αυτός είναι ένας φοβερός, πολύ φοβερός θάνατος. Έτσι το να είμαι ικανή να πεθάνω με την οικογένειά μου στο πλάι μου, έχοντας ακόμα τον έλεγχο του μυαλού μου είναι αξιοπρεπής και λιγότερο τρομακτικό»

Brittany Maynard: «Γιατί θα δώσω τέλος στη ζωή μου την 1η Νοεμβρίου»
Η Brittany Maynard έχει την περιπέτεια στο αίμα της και την καρδιά ενός πολεμιστή. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κάνει αναρρίχηση στο Ecuador, καγιάκ στην Patagonia και έχει φροντίσει ορφανά στο Nepal.

Υπάρχει όμως ένα μέρος που θα ήθελε να δει… το Grand Canyon.  «Θα το προσπαθήσουμε πολύ. Είναι η τελευταία επιθυμία της», δηλώνει  αποκλειστικά στο People η μητέρα της, Debbie Ziegler.

«Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά θα πεθάνω.Ο καρκίνος μου θα με σκοτώσει και αυτός είναι ένας φοβερός, πολύ φοβερός θάνατος. Έτσι το να είμαι ικανή να πεθάνω με την οικογένειά μου στο πλάι μου, έχοντας ακόμα τον έλεγχο του μυαλού μου είναι αξιοπρεπής και λιγότερο τρομακτικό», τονίζει η Maynard στο People.

Να σας θυμίσουμε πως λίγο μετά το γάμο της και ενώ βρισκόταν στο ταξίδι του μέλιτος, περνώντας μια από τις πιο υπέροχες περιόδους της ζωής της, διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.

Οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής, λέγοντας της πως ο θάνατός της θα είναι αργός και επώδυνος, συνιστώντας της υπομονή και ψυχραιμία. Τότε η ίδια αποφάσισε να μην ακούσει όσα της είπαν και να βάλει μόνη της, τέλος στη ζωή της, υπερασπιζόμενη το δικαίωμά της να πεθάνει όρθιο και με αξιοπρέπεια.
Κλείσιμο

Υπήρχε όμως ένα βασικό πρόβλημα: Η ευθανασία στην Καλιφόρνια δεν επιτρέπεται. Για το λόγο αυτό μετέφερε τα δικαιώματά της στο Όρεγκον –εκεί δεν απαγορεύεται- για να το κάνει πράξη.



Διαβάστε περισσότερα στο www.peoplegreece.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης