Φράνσις Φορντ Κόπολα: Αποκάλυψε ότι ξαναέγραψε 300 φορές το σενάριο της ταινίας «Megalopolis»

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Αποκάλυψε ότι ξαναέγραψε 300 φορές το σενάριο της ταινίας «Megalopolis»

Ο Κόπολα εργαζόταν επί δεκαετίες για την ταινία και τελικά αποφάσισε να τη χρηματοδοτήσει μόνος του με 120 εκατ. δολάρια

fransis-fornt-kopola__1_
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκάλυψε ότι ξανάγραψε το σενάριο της επερχόμενης ταινίας του, «Megalopolis», 300 φορές.

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, στα μέσα του μήνα.

Ο Κόπολα εργαζόταν επί δεκαετίες για την ταινία «Megalopolis» και τελικά αποφάσισε να τη χρηματοδοτήσει μόνος του με 120 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας μερίδιο της επιχείρησης του οινοποιείου του για να το επιτύχει.
Κλείσιμο
Το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε τελικά και είναι η πρώτη ταινία του Κόπολα που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, μετά από μία δεκαετία, από το φιλμ «Twixt» το 2011.

Εν μέσω των καθυστερήσεων στη μακρά διαδικασία παραγωγής, ο Κόπολα κατέληξε να ξαναγράφει το σενάριο για την ταινία εκατοντάδες φορές.

«Δεν δούλευα πραγματικά σε αυτό το σενάριο για 40 χρόνια, όπως συχνά βλέπω γραμμένο, αλλά μάλλον μάζευα σημειώσεις και αποκόμματα για ένα λεύκωμα με πράγματα που έβρισκα ενδιαφέροντα για κάποιο μελλοντικό σενάριο ή παραδείγματα πολιτικών κινουμένων σχεδίων ή διαφορετικών ιστορικών θεμάτων», είπε στο Variety.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Τελικά, μετά από πολύ καιρό, στάθηκα στην ιδέα ενός ρωμαϊκού έπους. Και αργότερα, ένα ρωμαϊκό έπος που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αμερική, οπότε άρχισα πραγματικά να γράφω αυτό το σενάριο, συνεχόμενα, τα τελευταία δώδεκα περίπου χρόνια. Επίσης, καθώς έχω κάνει πολλές ταινίες με πολλά διαφορετικά θέματα και σε πολλά διαφορετικά στυλ, ήλπιζα για ένα έργο αργότερα στη ζωή μου, όταν θα μπορούσα να καταλάβω καλύτερα ποιο ήταν το προσωπικό μου στυλ. Πρέπει να το είχα ξαναγράψει 300 φορές, ελπίζοντας ότι κάθε επανεγγραφή θα το βελτίωνε, έστω και μισό τοις εκατό».


Ειδήσεις σήμερα:

Κλείδωσε η τετράδα των μονομάχων του Survivor, έρχεται ελληνοτουρκικός αγώνας - Δείτε βίντεο

Αυτοκίνητο στην Πειραιώς παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Άγριο ξύλο μαμάδων στην Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης