Σον Κόνερι - Μισελίν Ροκμπρίν: «50 χρόνια σχέση πάθους» - Η εγγονή τους διηγείται

Σον Κόνερι - Μισελίν Ροκμπρίν: «50 χρόνια σχέση πάθους» - Η εγγονή τους διηγείται

Ο χορός με το μαστίγιο στο πρώτο ραντεβού, οι καβγάδες για την πολιτική, ο ανταγωνισμός με τις γυναίκες και η Κιμ Μπάσιντζερ που του πρότεινε για παρτενέρ

Sean_Michelin
Στις 31 Οκτωβρίου ο πιο δημοφιλής Τζέιμς Μποντ «έφυγε» στον ύπνο του για το μεγάλο ταξίδι κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μισελίν Ροκμπρίν, της μικροσκοπικής Γαλλίδας που κατάφερε στην πραγματική ζωή ό,τι δεν μπόρεσαν όλα τα Bond Girl μαζί στην κινηματογραφική: να γίνει η μόνη γυναίκα που για 50 χρόνια πλάγιαζε δίπλα στον πιο περιζήτητο κατάσκοπο, τον Σον Κόνερι. Η εγγονή τους δημοσιογράφος, Στεφανί Ρενουβέν διηγείται στο γαλλικό Gala την παθιασμένη σχέση τους.

Είχαμε μια υπέροχη ζωή

«Είχαμε μία υπέροχη ζωή μαζί»:  Με αυτή την φράση η ζωγράφος Μισελίν Ροκμπρίν και σύζυγος του Σον Κόνερι συμπύκνωσε τις αναμνήσεις της κοινής της ζωής με τον Σκοτσέζο γίγαντα της μεγάλης οθόνης, τον Σερ Σον Κόνερι στη «Daily Mail».

Μόλις δύο μέρες πριν, ο άντρας της ζωής της, είχε φύγει γαλήνια στον ύπνο του στα 90 του χρόνια κι ενώ της κρατούσε το χέρι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι στο σπίτι τους στις Μπαχάμες, εκεί όπου είχαν επιλέξει να ζουν μακριά από το κυνήγι των media τις τελευταίες δεκαετίες της κινηματογραφικής αποχής του.

Sean_Michelin1
Sean_Michelin1


«Είχε άνοια και αυτό τον επηρέασε πολύ. Κατάφερε όμως να πραγματοποιήσει την τελική του επιθυμία να πεθάνει χωρίς φασαρία», δήλωσε η κατά ένα χρόνο μεγαλύτερή του γαλλο-μαροκινή ζωγράφος που από το 1970 μοιράστηκε μια σχέση λατρείας, πάθους και αμοιβαίου θαυμασμού με τον πιο δημοφιλή Τζέιμς Μποντ του κινηματογραφικού blockbuster.

Και οι δύο ήταν παντρεμένοι

Κλείσιμο
Η σχέση τους ξεκίνησε σε ένα τουρνουά γκολφ το 1970 κι ενώ αμφότεροι ήταν παντρεμένοι: εκείνος με την Νταιάν Σιλέντο με την οποία το 1963 απέκτησε ένα γιο, επίσης ηθοποιό, τον Τζέισον. Εκείνη ήταν για δεύτερη φορά παντρεμένη με τον Μισέλ, καλλιτέχνη και αθλητή με τον οποίο έκαναν ένα γιο, ενώ ήδη ήταν μητέρα δύο ακόμα παιδιών από τον πρώτο της γάμο με έναν μηχανικό. Σε εκείνο το τουρνουά γκολφ η Μισελίν κατάλαβε τι θα πει κεραυνοβόλος έρωτας.

Το διηγήθηκε η ίδια ακομπλεξάριστα και χωρίς περιστροφές πριν κάποια χρόνια στο γαλλικό Gala: «Το ξέρω ότι με κοιτάζει. Ξέρω ότι αυτή την φορά είναι εκείνος που με θαυμάζει κοιτάζοντας την πλάτη μου. Νιώθω ελκυστική φορώντας ένα στενό ταμπά σεμιζιέ κι ένα παντελόνι που τονίζει τους γοφούς και τους γλουτούς μου».

Η πρώτη τους φορά

Η πρώτη τους συνεύρεση είναι φλογερή, σχεδόν μυθιστορηματική: «Πηδάω με ένα σάλτο στο κρεβάτι, βγάζω τη δερμάτινη ζώνη μου και αρχίζω να τον μαστιγώνω στον αέρα με χορευτικές κινήσεις. Με αρπάζει και με αγκαλιάζει παθιασμένα. Άγριος και κτηνώδης». Παρά τον παράφορο έρωτά τους, ο Κόνερι την προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να χωρίσει. Τον χωρίζει. Τρεις μήνες αργότερα, προσπαθεί να την προσεγγίσει ξανά: «Σε σκέφτομαι συνεχώς. Δεν μπορώ να σε ξεχάσω».

Γάμος το 1975

Το 1971 θα πάει να τον βρει στο Λονδίνο για να ζήσουν μαζί, το 1975 θα παντρευτούν. 50 χρόνια αργότερα θα τους χωρίσει μόνο ο θάνατος. Την διήγηση για τις φλογερές εκείνες πρώτες στιγμές του κεραυνοβόλου τους έρωτα έκανε η σύζυγος του Σον Κόνερι στο Gala πριν κάποια χρόνια, σήμερα είναι η εγγονή της, (κόρη της κόρης της από τον πρώτο της γάμο) η δημοσιογράφος Στεφανί Ρενουβέν που περιγράφει γλαφυρά την σχέση λατρείας που έδενε μέχρι τελευταίας πνοής τους προγόνους της:

«Το βασικότερο στη σχέση τους ήταν ο θαυμασμός χωρίς όρια. Και ήταν αμοιβαίος. Λένε ότι πίσω από έναν μεγάλο άντρα κρύβεται μία γυναίκα. Στην περίπτωσή τους ήταν η γιαγιά μου. Μία γυναίκα με 1,55 ύψος αλλά ένας πραγματικός σίφουνας. Αν και άσημη παντρεμένη με ένα τόσο διάσημο άνδρα, δεν υπήρχε καμία ανισορροπία μεταξύ τους. Παίζανε στο ίδιο γήπεδο. Μπορεί εκείνος να είχε μεγάλο σουξέ από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν, αλλά κι εκείνη ήταν μια γυναίκα που την φλέρταραν πολύ. Είχε φοβερό κορμί και υπέροχα χέρια, με μαλλιά λιονταρίνας και με πολύ έντονη προσωπικότητα. Είναι μία γυναίκα που φροντίζει πολύ τον εαυτό της, πάντα στην εντέλεια, από την κορυφή μέχρι τα νύχια», διηγείται η εγγονή της που καταρρίπτει τον μύθο του macho σταρ αφού όπως λέει χαρακτηριστικά, «παρά τα 188 εκατοστά του ύψους του, η γιαγιά μου ποτέ δεν ήταν στην σκιά του. Αν δεν είχε μια τόσο δυνατή γυναίκα δίπλα του, θα την είχε αφήσει. Αλλά το ίδιο θα έκανε και η γιαγιά μου».

Δεν έτρωγαν ποτέ χωριστά

Η καθημερινότητά τους ήταν το ίδιο εκρηκτική με τις προσωπικές στιγμές που μοιράζονταν στο κρεβάτι τους. Η Στεφανί τους θυμάται να καβγαδίζουν συνεχώς για τα πάντα -για την πολιτική, για τα κοινωνικά θέματα- αλλά ποτέ για τη δουλειά.

«Δεν έτρωγαν ποτέ χωριστά αλλά αυτό που μου έχει καθορίσει ήταν τα βλέμματα που αντάλλασαν. Όταν ο Σον μας έκανε να γελάμε –κάτι που συνέβαινε συχνά γιατί είχε φοβερή αίσθηση του χιούμορ- η γιαγιά μου ήταν σαν να δονείται ολόκληρη από αγάπη. Εκείνος την φώναζε “cherie” (σ.σ. Αγαπητή μου) σέρνοντας το “ρ” κι εκείνη του έλεγε “Μωρό μου είσαι τόσο όμορφος”».

Του έβρισκε τις ιδανικές κινηματογραφικές παρτενέρ

H Στεφανί αναφέρεται επίσης στην μεγάλη επιρροή που είχε η γαλλίδα εικαστικός γιαγιά της στις επαγγελματικές επιλογές του Σον Κόνερι αφού χάρη στο ένστικτό της μπορούσε να ξεχωρίζει τους καλούς φίλους από τους «απατεώνες» που τον περιτριγύριζαν αλλά και εκείνες τις κινηματογραφικές παρτενέρ με τις οποίες θα ταίριαζε περισσότερο στα γυρίσματα -και προφανώς καθόλου στην πραγματική ζωή. Φαίνεται ότι είχε αναπτύξει ένα τεράστιο ένστικτο στις γυναίκες που θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα του κινηματογραφικά και μόνο αφού όπως παραδέχεται η εγγονή της η γιαγιά της είναι μια γυναίκα ανταγωνιστική με τις γυναίκες, κυριαρχική, αυταρχική και μαχήτρια. Μια γυναίκα επίσης ταλαντούχα στη ζωγραφική αλλά και με εξίσου μεγάλο ταλέντο να επηρεάζει τον Σον Κόνερι: «Ξέρω ότι το 1983, στη ταινία “Ποτέ μη λες ποτέ”, ήταν η γιαγιά μου που ανακάλυψε μία νέα ηθοποιό που συνάντησε κατά τύχη σε ένα ασανσέρ και του είπε “Αυτή θα έπρεπε να γίνει παρτενέρ σου”. Κι αυτή ήταν η Κιμ Μπάσιντζερ. Όταν γίνονταν συζητήσεις για να αναλάβει εκείνος τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Pretty Woman”, η γιαγιά μου τον απέτρεψε. Θεωρούσε ότι δεν κολλούσε με τη Τζούλια Ρόμπερτς. Εκείνος τότε ήταν 57 χρονών και θα φαινόταν σαν μαντρόσκυλο δίπλα σε μία τόσο νέα και εύθραυστη παρουσία όπως η Ρόμπερτς. Θα ήταν καλύτερο ζευγάρι με τον Ρίτσαρντ Γκιρ -όπως κι έγινε».

Sean_Kim


Οι φήμες για απιστίες

Όσο για το αν ο λόγος που η γιαγιά της ήταν τόσο ανταγωνιστική με τις γυναίκες είχε να κάνει με τις φημολογούμενες απιστίες του Σον Κόνερι, η εγγονή της δηλώνει άγνοια: «Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Αν το ζευγάρι πέρασε ποτέ δύσκολες στιγμές, εμείς δεν το μάθαμε ποτέ….Το μότο της γιαγιάς μου που θυμάμαι κάθε φορά που την σκέφτομαι είναι το “Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς”. Οτι εμείς οι ίδιοι διαλέγουμε τη μοίρα μας. Η γιαγιά μου ποτέ δεν ήθελε να είναι το θύμα. Πίστευε ότι αν δεν σου αρέσει αυτό που ζεις, ο μοναδικός υπεύθυνος είσαι εσύ. Άλλωστε δύο φορές πήρε διαζύγιο μέχρι που τελικά γνώρισε τον άντρα της ζωής της. Σήμερα είναι 91 ετών, το μυαλό της και το σώμα της είναι σε άριστη κατάσταση. Έχει χιούμορ και είναι μέσα στα πράγματα. Ντύνεται πιο σέξι απ’ ό,τι εγώ και φοράει τακούνια όταν βγαίνει έξω. Ζει σε ένα υπέροχο σπίτι στις Μπαχάμες όπου ο Σον λάτρευε να κάνει σπορ και να χαίρεται την φύση. Είναι πλήρης και περνάει το πένθος της με θάρρος», καταλήγει η εγγονή της Στέφανι η οποία μπορεί να μοιάζει όπως λέει εξωτερικά στη γιαγιά της αλλά ως προς τον δυναμισμό τις χωρίζουν χιλιόμετρα –και εμπειρίες με άντρες-μύθους όπως ο Σον Κόνερι.


Ειδήσεις σήμερα:

H δικογραφία του παιδόφιλου καθηγητή με την κιθάρα

Στρατιωτική θητεία: «Βρέχει» νεοσύλλεκτους παρά την καραντίνα - Το 12μηνο «πλημμύρισε» τα στρατόπεδα

Χριστούγεννα: Συγκινητική η φετινή διαφήμιση της Disney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης