Ρίτσαρντ Γκιρ: Ο... φανατικός κυνηγός της αγάπης βρήκε την «Pretty Woman» του και απέκτησε τρίτο παιδί στα 71!

Ρίτσαρντ Γκιρ: Ο... φανατικός κυνηγός της αγάπης βρήκε την «Pretty Woman» του και απέκτησε τρίτο παιδί στα 71!

Οι έρωτες, οι σχέσεις και οι γάμοι του μέχρι την γνωριμία του με την γυναίκα που τού χάρισε σήμερα τον τρίτο του γιο στα 71 του χρόνια

richard-gere_2

«Ποτέ δεν είναι αργά για να βρει κανείς την αληθινή αγάπη»: Η παραπάνω πεποίθηση ταιριάζει γάντι στον Ρίτσαρντ Γκιρ  ο οποίος βιώνει μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής του έχοντας μόλις υποδεχτεί, στα 71 του χρόνια, το τρίτο παιδί του, ένα υγιέστατο αγοράκι, καρπό του έρωτά του με την 37χρονη σύζυγο του Αλεχάνδρα Σίλβα με την οποία έχει αποκτήσει έναν ακόμη γιο. Τί κι αν η διαφορά ηλικίας που τούς χωρίζει είναι μεγάλη; Τί κι αν οι δύο προηγούμενοι γάμοι του δεν άντεξαν στον χρόνο; Εκείνος συνέχισε να πιστεύει στην αγάπη, δεν σταμάτησε ποτέ να την αναζητά και τελικά φαίνεται πως, επιτέλους, κατάφερε να βρει την μία και μοναδική δική του…«Pretty Woman».

«Μα είναι δυνατόν να δυσκολεύεται να βρει το άλλο του μισό ένας από τους πιο γοητευτικούς και δημοφιλείς σταρ του Χόλιγουντ;» θα μπορούσε εύλογα να αναρωτηθεί κανείς. Κι όμως η ομορφιά και η επιτυχία δεν συνεπάγονται την προσωπική ευτυχία, γεγονός που έχει πολλάκις αποδειχτεί στο παρελθόν.

Gere_Silva
Με την σύζυγό του Αλεχάνδρα Σίλβα η οποία του χάρισε σήμερα τον τρίτο του γιο

Ο διαχρονικός ζεν πρεμιέ της μεγάλης οθόνης που ξεσήκωσε τις αισθήσεις των απανταχού γυναικών, την δεκαετία του ’80, ως ακαταμάχητος «Ζιγκολό», ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων κάθε νεαρού κοριτσιού που ταυτίστηκε με την ρομαντική ιστορία του «Pretty Woman», ο έμπειρος ρεπόρτερ που δεν δίστασε να κυνηγάει τρέχοντας την γυναίκα της ζωής του στο «Η νύφη το ‘σκασε» δηλώνει πλέον «ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου» και δεν σταματά να χαμογελά.

Οι επίσημες σχέσεις και τα κρυφά ειδύλλια

Μέχρι να φθάσει ως εδώ, ωστόσο, μεσολάβησαν αποτυχημένοι γάμοι, μεγάλοι έρωτες που δεν ευοδώθηκαν κι ακόμη περισσότερες φημολογούμενες σχέσεις με πασίγνωστες της κυρίες της σόου μπιζ. Ποια γυναίκα εξάλλου δεν θα ήθελε να βρεθεί στο πλευρό του;

Richard_Gere_-_Milford
Η ηθοποιός Penelope Milford υπήρξε η πρώτη επίσημη σχέση του

Η πρώτη επίσημη σχέση του, που έγινε γνωστή κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ήταν αυτή με την επίσης ηθοποιό και κατά έναν χρόνο μεγαλύτερή του Penelope Milford. Από το τέλος αυτού του δεσμού και για τα επόμενα χρόνια ο γοητευτικός ηθοποιός μπορεί να μην κυκλοφορούσε με καμία επίσημη αγαπημένοι οι φήμες, ωστόσο, οργίαζαν σχετικά με τις διάσημες κατακτήσεις του. Ανάμεσά τους η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ, Πρισίλα, η τραγουδίστρια Νταιάνα Ρος, με την οποία για ένα διάστημα είχαν έρθει πολύ κοντά, η καυτή Κιμ Μπέισιγκερ με την οποία συναντήθηκε το 1986 στα γυρίσματα της ταινίας «No Mercy» η οποία, αν και παντρεμένη, φέρεται να μην κατάφερε να αντισταθεί στη γοητεία του και να έζησε μαζί του ένα σύντονο αλλά φλογερό ερωτικό πάθος.

Ριτσαρντ_Γκιρ_Μπεισιγκερ
Με την Κιμ Μπέισινγκερ φέρεται να έζησε ένα σύντομο αλλά έντονο ερωτικό πάθος
Κλείσιμο

Οι γάμοι

Η γνωριμία, η σχέση και γάμος του Ρίτσαρντ Γκιρ με την Σίντι Κρόφορντ, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός…πρωτοσέλιδου έρωτα. Εκείνος, στα 37 του, ήταν ήδη ένας από τους πλέον διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ αλλά και τους πιο περιζήτητους εργένηδες κι εκείνη, αν και μόλις 22 ετών, είχε κατακτήσει τις διεθνείς πασαρέλες. Η εικόνα τους να περπατούν πιασμένοι χέρι – χέρι, ντυμένοι επίσημα, σε διάφορες εκδηλώσεις έμοιαζε βγαλμένη από σελίδες γκλάμουρ περιοδικού. Κι όμως, όπως τελικά αποδείχτηκε, τα πράγματα και δεν ήταν τόσο παραμυθένια πίσω από τις κλειστές πόρτες του πανάκριβου σπιτιού τους. Το ζευγάρι θα χωρίσει το 1995, μετά από τέσσερα χρόνια γάμου. Θα χρειαστεί μάλιστα να περάσουν δεκαετίες μέχρι να πειστούν να μιλήσουν δημόσια για τον χωρισμό τους ο οποίος, όπως φαίνεται, προήλθε από το γεγονός ότι όταν συναντήθηκαν ο καθένας ήθελε διαφορετικά πράγματα από τη ζωή του.

Richard_Gere_-_Cindy
Με την πρώτη του σύζυγο, το σούπερ μόντελ Σίντι Κρόφορντ

Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια μέχρι ο Ρίτσαρντ Γκιρ να αποφασίσει να ανέβει για δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας. Η γυναίκα που τον έπεισε να ξαναβάλει το γαμπριάτικο κοστούμι, το 2002, ήταν η γοητευτική ηθοποιός Carey Lowell η οποία είχε «διατελέσει», μεταξύ άλλων, και κορίτσι του θρυλικού Τζέιμς Μποντ. Στο μεταξύ οι δυο τους είχαν ήδη αποκτήσει έναν δίχρονο γιο. Τα επόμενα χρόνια φάνηκε να κυλούν ήρεμα και ευτυχισμένα για το ζευγάρι το οποίο βλέπαμε σε φωτογραφίες από διάφορα ταξίδια τους, μεταξύ των οποίων και οι συχνές επισκέψεις τους στην Πάτμο. Οι κοινές υπαρξιακές και θρησκευτικές τους αναζητήσεις έμοιαζαν να είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία που τους ένωναν. Η απόφασή τους, το 2013, να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, μετά από 11 χρόνια γάμου, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Το διαζύγιό τους ήταν δύσκολο καθώς οι σκληρές διαπραγματεύσεις διήρκεσαν πάνω από τρία χρόνια.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που μεσολάβησε μέχρι την τελική έκδοση του διαζυγίου ο ηθοποιός βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της μελαχρινής παρουσιάστριας του τηλεοπτικού «Top Chef», Padma Lakshmi. Αποδείχτηκε, ωστόσο, πως ήταν περισσότερο μια σχέση μεταβατική η οποία έληξε άδοξα μετά από περίπου έξι μήνες. Ο Ρίτσαρντ Γκρι ήταν και πάλι ελεύθερος!

Η φιλανθρωπική του δράση, ένας τομέας στον οποίο πάντα έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα, ήταν εκείνη που τον έφερε κοντά με τρίτη του σύζυγο και μητέρα πλέον των δύο μικρότερων γιών του, Αλεχάντρα Σίλβα, Όπως η ίδια έχει αποκαλύψει, ο ηθοποιός διατηρούσε από χρόνια στενές φιλικές σχέσεις με την οικογένειάς της και ιδιαιτέρως με τον πατέρα της, επιχειρηματία, πρώην αντιπρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης και φανατικό ακτιβιστή.

Ριτσαρντ_Γκριρ__Σιλβα
Με την Αλεσάνδρα Σίλβα σε ξέγνοιαστες στιγμές

Όταν ο Γκιρ συνάντησε την όμορφη Αλεχάνδρα το 2014, στην Ιταλία, σε ένα από ξενοδοχεία που ανήκουν στην οικογένειά της, μαγεύτηκε, όχι μόνον από την εξωτερική εμφάνιση αλλά κυρίως από τον χαρακτήρα της, τις ιδέες και τις πεποιθήσεις της, Το έβαλε λοιπόν σκοπό να την κατακτήσει στέλνοντάς της επί μήνες από λουλούδια και ερωτικά σημειώματα μέχρι τραγούδια που έγραφε ο ίδιος! Εκείνη αρχικά αντιστεκόταν καθώς είχε βγει από τον πρώτο της γάμο στην διάρκεια του οποίου απέκτησε το πρώτο της παιδί. Η σχεδόν εμμονική επιμονή του, ωστόσο, δεν τής άφηνε και πολλά περιθώρια.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2018, στο ράντσο που διατηρεί ο ηθοποιός έξω από τη Νέα Υόρκη, σε μια εντυπωσιακή τελετή που είχε έντονο παραδοσιακό άρωμα Ινδίας.

«Ήμουν λιγάκι χαμένη, χωρίς φως, και συνάντησή μου μαζί του έδωσε νόημα στη ζωή μου» θα εξομολογηθεί αργότερα η ίδια. Όσο για εκείνον; Δεν σταματά να χαμογελά και διαλαλεί πως είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου!

Ειδήσεις σήμερα

Κυβέρνηση εν όψει Συνόδου Κορυφής: Δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια, αλλά επιχορηγήσεις

Κορωνοϊός: Πέθανε 63χρονος στο Θριάσιο - Στα 125 τα θύματα

Επαναλειτουργία δικαστηρίων: Έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα της δημόσιας υγείας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης