Κορωνοϊός - Τουρκία: Μερική άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Κορωνοϊός - Τουρκία: Μερική άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Την παραίτησή του υπέβαλε νωρίτερα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών μετά τις σκηνές πανικού που καταγράφηκαν στους δρόμους

22520615
Εκπνέει, από τα μεσάνυχτα, η 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την Παρασκευή σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πάνω από 63 εκατομμύρια πολίτες, που είναι το σύνολο του πληθυσμού των πόλεων αυτών, συμμορφώθηκαν με την απόφαση, ενώ 24.088 άτομα παραβίασαν τα μέτρα.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι μετά τη λήξη της 48ωρης καθολικής απαγόρευσης θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν επιβληθεί, και θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες κάτω των 20 ετών και άνω των 65 ετών.

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων, την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού φτάνει δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να σπεύσουν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν πριν κλείσουν.

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΣ ανέφεραν ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος όσο και η επιστημονική επιτροπή ήταν ενοχλημένοι από τον κακό συντονισμό μετά την ανακοίνωση της διήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε αιφνίδια την Παρασκευή το βράδυ δύο ώρες μετά την ενημέρωση τύπου από τον ίδιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα στο γηροκομείο στη Ν. Μάκρη - Μπήκε σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Κοντά στα δύο εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Τουρκία: Απέναντι από τη Λέσβο συγκεντρώνουν τους μετανάστες μετά την καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ