Κορωνοϊός - Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών - Δεν έγινε δεκτή από τον Ερντογάν

Κορωνοϊός - Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών - Δεν έγινε δεκτή από τον Ερντογάν

Η συγκεκριμένη κίνηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού φτάνει δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας

soylu-tourkos-ypes
Αλαλούμ επικρατεί στην Τουρκία εξαιτίας της εκθετικής αύξησης στον αριθμό θύματων από κορωνοϊό, με την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν να περνά από ισχυρή δοκιμασία. Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων, την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησής του Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών μας δεν έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο. Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού φτάνει δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να σπεύσουν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν πριν κλείσουν.

«Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΣ ανέφεραν σήμερα ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος  όσο και η επιστημονική επιτροπή ήταν ενοχλημένοι από τον κακό συντονισμό μετά την ανακοίνωση της διήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε αιφνίδια την Παρασκευή το βράδυ δύο ώρες μετά την ενημέρωση τύπου από τον ίδιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέφερε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είχε στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της πανδημίας ως μέρος της διαδικασίας που ακολουθείται με πολύ προσπάθεια.

«Οι εικόνες που εμφανίστηκαν τις πρώτες ώρες δεν συμβαδίζουν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με εξαιρετικό τρόπο» ισχυρίστηκε ο Σουλεϊμάν Σοϋλού.

«Καμία τέτοια εικόνα δεν θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί σε μια υπόθεση για την οποία ήμουν υπέυθυνος μετά την εμπειρία που έχω βιώσει. Ήταν ένα βήμα για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού όσο ήταν δυνατόν. Ήταν ένα βήμα που έγινε με καλή θέληση για να σταματήσει η μόλυνση κατά το Σαββατοκύριακο όσο ήταν δυνατόν να γίνει. Οι πολίτες μου που δεν ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρος στον οποίο θα είμαι πιστός ως το τέλος της ζωής μου, ας με συγχωρήσουν. Παραιτούμαι από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών», είπε.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η απαγόρευση ανακοινώθηκε στις 21.44 όταν είχαν ήδη κλείσει οι υπεραγορές, ωστόσο παραδέχτηκε ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρήθηκε συνωστισμός σε φούρνους και μικρά μαγαζιά με τρόφιμα. «Είναι αλήθεια. Αυτό δεν το είχα προβλέψει», είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι δέχτηκε και τις κριτικές και τις προσβολές.

Ο Κεμάλ Κιλτιζντάρογλου, δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση και υποστήριξε ότι ο Σοϋλού παραιτήθηκε για να σώσει τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα στο γηροκομείο στη Ν. Μάκρη - Μπήκε σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Κοντά στα δύο εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Τουρκία: Απέναντι από τη Λέσβο συγκεντρώνουν τους μετανάστες μετά την καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ