Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα - Στους 93 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα - Στους 93 οι νεκροί

Στα 2.081 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού - Τρεις νέοι θάνατοι - 75 ασθενείς στις ΜΕΘ - Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, προειδοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας

tsiodras01-mesa
Στα 2.081 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 72 νέα. Τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα οι νεκροί να φτάσουν τους 93.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 796 με έπαφή με ήδη γνωστά κρούσματα.

Την ίδια ώρα 75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 15 εξήλθαν από την εντατική. 

Ο μέσος όρος ηλικίας όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι τα 67 έτη και το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70.    

Από τις 93 ανθρώπους που έχουν χάσεις τη ζωή τους από τη νόσο, οι 26 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά 37.344 δείγματα.

Κλείσιμο
Ανακοινώσεις Τσιόδρα 11/4


Σχετικά με τις εικόνες εξόδου των πολιτών που παρατηρούνται, λόγω και του καλού καιρού, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο και για την επάνοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε «τελείωσε» και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτό το δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας.

Ο κ. Τσιόδρας συμβούλεψε επίσης τους πολίτες να συμπεριφέρονται στους εξωτερικούς χώρους «σαν να είναι σε εσωτερικό χώρο», τηρώντας αποστάσεις.

Σε σχέση με τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα από τον επιστημονικό κόσμο για την αποτελεσματικότητα όσων ήδη δοκιμάζονται και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις.

Αύριο, αντί της καθιεωρωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδιαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Ουχάν: Η «γέννηση» της πανδημίας - Τα γεγονότα και τα μοιραία λάθη των πρώτων εβδομάδων

Κορωνοϊός: Ενθαρρυντική η θεραπεία με Remdesivir στην Ελλάδα

Ο Βαρουφάκης είπε «δεν ξέρεις ποιος είμαι;» και απέφυγε τον έλεγχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ