Χαρδιαλίας: Μείνετε σπίτι, μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε

Χαρδιαλίας: Μείνετε σπίτι, μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε

«Μέχρι τις 27 Απριλίου είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να εστιάσουμε στην προσπάθεια που κάνουμε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

xardalias01-mesa
«Είναι αντιληπτό ότι υπάρχει τεράστια ψυχολογική πίεση» αναγνώρισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Αναστέλλεται η δυνατότητα κυκλοφορίας στην περιπατητική ζώνη, στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου.

Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Τα πάντα παραμένουν οριακά. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για δημιουργικές εξαιρέσεις» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε «υψηλό βαθμό επιφυλακής και εγρήγορσης».

25 θετικοί στην Νέα Σμύρνη

Αναφορικά με τον οικισμό Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως στα 362 δειγματοληπτικά τεστ, 25 βρέθηκαν θετικά, ενώ παρόντα στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, από τους 25 θετικούς στον ιό, οι 16 απομονώθηκαν σε χώρο εκτός του οικισμού με περιμετρική και εσωτερική περιφρούρηση ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ επανέλαβε ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και τους Σοφάδες. Επιπλέον, έχουν οριστεί από τη δημοτική αρχή 6 διαμεσολαβητές για τους κατοίκους, αλλά και 6 σημεία τροφοδοσίας, με την επίβλεψη του δήμου Λάρισας.

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου, καθώς από τα άτομα που ήρθαν χθες με 4 πτήσεις, καταγράφηκε μόνο ένα θετικό κρούσμα. Επιπλέο, μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται αυτήν την ώρα πανελλαδικά σε καραντίνα, τα οποία υπολογίζονται σήμερα σε 5.500 περίπου και ελέγχονται σε ημερήσια βάση.

«Είναι η ώρα να δείξουμε ακόμη περισσότερη υπομονή» συνέστησε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ για την αποφυγή συνωστισμού διπλασιάζονται από την Μεγάλη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές στην Αττική, φτάνοντας από 111 σε 222. Οι νέες λαϊκές αγορές, θα πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με τις λαϊκές αγορές που λειτουργούσαν ήδη στον οικείο δήμο, ώστε να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των καταναλωτών.

Κλείσιμο
Στον αντίποδα, η μη τήρηση των υγειονομικών όρων έχει ως αποτέλεσμα την δεκαήμερη αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών:

· Στην οδό Μικράς Ασίας ,στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

· Στην παραλία Διστόμου,

· Στο Χατζηκυριάκειο, στην Καλλίπολη,

· Και στην οδό Δαπακη, στην αγορά Χαϊδαρίου.

Παράλληλα, για την αποφυγή συνωστισμού αναστέλλεται η δυνατότητα κυκλοφορίας στην περιπατητική ζώνη που εφάπτεται της οδού Ανδρέα Τρίτση, στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης τις καθημερινές και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Με αφορμή και την αύξηση της κυκλοφορίας σήμερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, «είναι αντιληπτό ότι υπάρχει τεράστια ψυχολογική πίεση» αναγνώρισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αλλά ο ίδιος υπογράμμισε ότι «είναι αυτή η φάση που πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό δεν πρέπει να σπάσουμε το κεντρικό μήνυμα «Μένουμε Σπίτι». Μέχρι τις 27 Απριλίου είναι πολύ σημαντικό όλοι να παραμείνουμε πιστοί στο δόγμα. Η καλή αρχή που έχουμε κάνει αξίζει ένα καλό επίλογο», κατέληξε.










Δείτε live ERT

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK