Κορωνοϊός στη Γερμανία: Από το σπίτι της κυβερνά η Μέρκελ

Κορωνοϊός στη Γερμανία: Από το σπίτι της κυβερνά η Μέρκελ

Η καραντίνα της Μέρκελ έχει ανοίξει συζητήσεις για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της Γερμανίας εάν νοσήσει - Θα υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ

merkel_korono
Την δεύτερη μέρα προληπτικού κατ΄ οίκον περιορισμού διανύει η Άνγκελα Μέρκελ με την ίδια να παραδέχεται ότι από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid- 19, η ζωή της έχει αλλάξει εντελώς.

Στην πατρίδα της, σύμφωνα με το γερμανικό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, συνολικά έχουν καταγραφεί 15.000 κρούσματα και 114 θάνατοι.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο n-tv, η Μέρκελ δεν έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα ωστόσο, θα πρέπει να μείνει για δύο εβδομάδες στην οικία της στο Βερολίνο αφού ήρθε σε επαφή με τον γιατρό της, ο οποίος νοσεί από τον κορωνοϊό.

«Θα υποβληθεί σε τεστ μέσα τις επόμενες ημέρες αφού μόνο ένα (τεστ) δεν αρκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελάριος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Μέρκελ θα έχει τα ηνία της χώρας από το σπίτι της μέσω τηλεδιασκέψεων. Η Καγκελάριος πάντως υποστηρίζει ότι αισθάνεται καλά απλά η ζωή της έχει αλλάξει εντελώς.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν ο γιατρός της, που βρέθηκε θετικός στον Covid-19, φορούσε μάσκα την ώρα που την εξέταζε.

Η Μέρκελ τον συνάντησε την περασμένη Παρασκευή, όταν εμβολιάστηκε κατά του πνευμονόκοκκου.

Η καραντίνα της Μέρκελ προκαλεί αντιπαράθεση στη Γερμανία

Κι ενώ η Μέρκελ βρίσκεται σε «καραντίνα», υπήρξαν κάποιοι που έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι σε περίπτωση που νοσήσει, θα πρέπει κάποιος να την αντικαταστήσει. Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, ο αντικαγκελάριος Ολαφ Σολτς (Σοσιαλδημοκράτης) είναι αυτός που θα έπρεπε να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Focus», ο κατ΄ οίκον περιορισμός της Μέρκελ προκαλεί ήδη πολιτική αντιπαράθεση στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Κλείσιμο
Ο Βαυαρός βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) Αντρέας Βίνχαρτ, σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε με καυστικό τρόπο:

«Η Μέρκελ σε καραντίνα! Πίσω από τα κάγκελα θα ήταν καλύτερα, αλλά είναι μια αρχή», για να λάβει την πρώτη απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Λαρς Κλινγκμπάιλ: «Μένω άφωνος».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίστηκε πάντως ότι η καραντίνα της καγκελαρίου είναι προληπτική και ότι η ίδια θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της. Οι περισσότερες συνεργασίες της, επισημάνθηκε, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα ούτως ή άλλως με τηλεδιασκέψεις.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Μέρκελ: Τέτοια μέτρα ούτε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο

Κορωνοϊός - Γερμανία: Με διάγγελμα η Μέρκελ θα ανακοινώσει νέο σχεδιασμό

Κορωνοϊός: Κλειστά από σήμερα τα σύνορα της ΕΕ - Κρίσιμη η ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, λέει η Μέρκελ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ