Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Σε πάνω από 40 χώρες η νέα υποπαραλλαγή της Omicron

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Σε πάνω από 40 χώρες η νέα υποπαραλλαγή της Omicron

Δεν αποτελεί για την ώρα «παραλλαγή ανησυχίας» - Η BA.2 έχει ήδη εξαπλωθεί γρήγορα στη Δανία, ενώ εξαπλώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο

london_omicron
Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής της μετάλλαξης Omicron, έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στην τελευτα.ια ενημέρωσή του, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η νέα υποπαραλλαγή, που ονομάζεται BA.2, είναι «απόγονος της Οmicron», της κυρίαρχης πλέον, εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής του κορωνοϊού. Σε αντίθεση με την Omicron, το στέλεχος BA.2 δεν θεωρείται επί του παρόντος μια «παραλλαγή ανησυχίας».

Επειδή όμως εξαπλώνεται σε πολλές χώρες, ο ΠΟΥ ζητά από τις κυβερνήσεις και τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο «να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να μελετήσουν τη νέα υποπαραλλαγή».

Από την προηγούμενη Παρασκευή, η BA.2 είχε ήδη εντοπιστεί σε τουλάχιστον 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει ήδη εξαπλωθεί γρήγορα στη Δανία, όπου οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι δεν φαίνεται να είναι πιο θανατηφόρα από την βασική παραλλαγή. Η δευτερεύουσα παραλλαγή εξαπλώνεται τώρα με ταχείς ρυθμούς και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδήσεις σήμερα:

Για ώρες χωρίς ρεύμα και φαγητό οι ασθενείς της μονάδας Covid στο «Σωτηρία» λόγω της κακοκαιρίας

Συγγενής καρδιοπάθεια η αιτία θανάτου του βρέφους με Covid στο νοσοκομείο Κατερίνης

Απεγκλωβίστηκαν 400 άτομα από τα τρένα στην Οινόη, πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ