Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Μην συγκρίνετε την πανδημία της Covid-19 με τη γρίπη»

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Μην συγκρίνετε την πανδημία της Covid-19 με τη γρίπη»

Προειδοποίηση του ειδικού απεσταλμένου Ντέιβιντ Ναμπάρο - «Βρισκόμαστε μόνο στα «μισά του δρόμου» της πανδημίας», επισημαίνει

Poi
Να μην συγκρίνουμε τη γρίπη με τον κορωνοιό, προειδοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Cοvid-19, Ντέιβιντ Ναμπάρο, εξηγώντας ότι η νόσος αυτή εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ δυσάρεστο και γεμάτο εκπλήξεις.

«Η κατάσταση σχετικά με την πανδημία θα είναι «δύσκολη τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες», όπως υποστήριξε ο Ναμπάρο σε συνέντευξή του σε βρετανικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», oι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έρχονται λίγα 24ωρα αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι οι συμπολίτες του θα πρέπει να αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τον κορωνοιό όπως τη γρίπη.

Ο Ντέιβιντ Ναμπάρο, έσπευσε όμως να τονίσει ότι οι συγκρίσεις αυτές είναι ανεύθυνες επειδή υποδηλώνουν ότι ο κορωνοϊός «έχει ξαφνικά αποδυναμωθεί».

«Ο κορωνοιός μπορεί επίσης να μεταλλαχθεί και να δούμε αρκετές νέες παραλλαγές», δήλωσε ο ίδιος στο βρετανικό δίκτυο «Sky News» και πρόσθεσε:  «Ειλικρινά λοιπόν, δεν λέμε ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί σαν γρίπη ή σαν οτιδήποτε άλλο – είναι ένας νέος ιός και πρέπει να συνεχίσουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν να είναι γεμάτος εκπλήξεις, σαν κάτι πολύ άσχημο και μάλλον πονηρό».

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ κάλεσε επίσης τους ηγέτες να «παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους» υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε μόνο στα «μισά του δρόμου» της πανδημίας».

Συγκρίσεις μεταξύ του κορωνοϊού και της γρίπης γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς τις τελευταίες ημέρες, η παραλλαγή «Omicron» προκαλεί περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων με μια άσχημη εποχή της γρίπης.

«Συνεχίζω να αναρωτιέμαι τι γνωρίζουν οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις καταπληκτικές προβλέψεις που δεν γνωρίζουμε εγώ και οι συνάδελφοί μου στον ΠΟΥ», υποστήριξε επίσης ο Ντέιβιντ Ναμπάρο και πρόσθεσε:  «Βλέπετε ...ο κορωνοιός εξακολουθεί να είναι ένας πολύ, πολύ επικίνδυνος ιός, ειδικά για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει».




Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο του Ερντογάν η «Χάρις Αλεξίου» της Τουρκίας

Χιόνια έως και 20 πόντους στα βόρεια προάστια της Αθήνας προβλέπει ο Καλλιάνος

Παγώνη: Τριπλά εμβολιασμένοι που νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης