Παγώνη κατά Γιαννάκου για τις «πριβέ ΜΕΘ»: Είναι συκοφαντίες κατά των συναδέλφων μου

Παγώνη κατά Γιαννάκου για τις «πριβέ ΜΕΘ»: Είναι συκοφαντίες κατά των συναδέλφων μου

«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ», τόνισε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ

pagoni_koronoios_attiki
Τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου αναφορικά με τις «πριβέ ΜΕΘ», διέψευσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Mega.  «Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Δεν είναι δυνατόν -και το γνωρίζετε όλοι- μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά τα οποία κρατάνε. Όταν εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid ασθενείς για να μπουν VIP», συνέχισε.

«Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ, δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν. Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενείς τον οποίο έχουμε διασωληνώσει. Δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή, σε αυτόν τον πόλεμο που ζούμε και δίνουμε όλοι, για να μπει κάποιος ασθενείς τον οποίο εσείς γιατί εγώ δεν διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP και οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας», επεσήμανε στη συνέχεια η Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη κατά ποεδην για μεθ

«Για να μπεις σε μια Μονάδα σε ένα κρεβάτι υπάρχουν κάποια κριτήρια. Διασωληνώνεσαι βάσει των κριτηρίων και μετά πας σε κρεβάτι που αδειάζει. Είτε με εξιτήριο, σας είπα, είτε από θάνατο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας -γιατί εγώ έχω 4 διασωληνωμένους, στην κλινική μου, στην κλινική covid, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και αναμένουν κρεβάτι- έχω επικοινωνήσει με τα νοσοκομεία και είμαστε σε επαφή για να πάρουν τους ασθενείς. Εγώ δεν γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν μεταφέρονται οι άρρωστοί μου», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

Κλείσιμο
«Μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν ασθενείς για εμάς τους γιατρούς vip ή οτιδήποτε άλλο. Και να σταματήσουν πλέον αυτές οι κατηγοριοποιήσεις των ασθενών γιατί είναι ντροπή, μπροστά στον πόνο που έχει κάθε οικογένεια και μπροστά στο θάνατο και στη ζωή που παίζουμε να αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη. 


Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν ζούμε στο '60 και ως κομματάρχης να βγω και να δίνω γραμμές», λέει ο Χρηστίδης για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ


Ανεμβολίαστος ιερέας, πατέρας πεντε παιδιών, κατέληξε από κορωνοϊό στην Εύβοια

«Οι γιατροί θέλουν να σε πεθάνουν» έλεγε ο «ψευτογιατρός» σε καρκινοπαθή και του απέσπασε 135.500 ευρώ για έλαια και… μαντζούνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ