Με τη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Με τη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Πρόκειται για δύο πολίτες που είχαν έρθει στην Ελλάδα από χώρες της νότιας Αφρικής πριν ξεκινήσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα -  Δεν σχετίζονται με τον 40χρονο άνδρα στην Κρήτη που είναι ο «ασθενής 0» της Όμικρον στην Ελλάδα

test-covid-arthro
Με την παραλλαγή Όμικρον διαγνώστηκαν τελικά τα δυο ύποπτα κρούσματα που είχαν τεθεί τα προηγούμενα 24ωρα στο μικροσκόπιο των ερευνητών της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα δύο κρούσματα που βρίσκονται στην Αθήνα και έφτασαν στη χώρα από τη νότια Αφρική πριν την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης, επιβεβαιώθηκε τελικά ότι μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον.

Όπως έγραφε το protothema.gr το Σάββατο, τα κρούσματα είχαν ήπια συμπτωματολογία και γι' αυτό υποβληθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο. Τα  δύο νέα περιστατικά δεν σχετίζονται με τον 40χρονο άνδρα στην Κρήτη που είναι ο «ασθενης 0» της Όμικρον στην Ελλάδα. 

Σε δηλώσεις που έκανε πριν δύο μέρες ο Θάνος Πλεύρης για τα εν λόγω περιστατικά, ανέφερε τα εξής: «Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων».

Ο κ. Πλεύρης έκανε νέα έκκληση προς όλους για εμβολιασμό, ώστε να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού, λόγω και της έλευσης της μετάλλαξης Όμικρον, «η οποία πρέπει να πούμε στους πολίτες ό,τι είναι ήδη στην Ελλάδα, αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πολίτες. Είναι μια μετάλλαξη του κορωνοϊού, έχουμε δει και από τις προηγούμενες μεταλλάξεις ότι τα εμβόλια παίζουν σημαντικό ρόλο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα στοιχεία για την επικινδυνότητα και την μεταδοτικότητα αυτής της μετάλλαξης».



Ειδήσεις σήμερα:

Τους υπουργούς της νέας γερμανικής κυβέρνησης από το SPD ανακοίνωσε ο Όλαφ Σολτς

Άρπαξαν από τον λαιμό τον Γάλλο εθνικιστή Ερίκ Ζεμούρ στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση (Βίντεο)

Στα σύνορα συνέλαβαν καταζητούμενο έμπορο ναρκωτικών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ