Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα εμφιαλώσει και συσκευάσει το 2022 η Novartis

Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα εμφιαλώσει και συσκευάσει το 2022 η Novartis

BioNTech και Novartis επέκτειναν και για την επόμενη χρονιά τη σχετική συμφωνία εμφιάλωσης και συσκευασίας - Στο εργοστάσιο της Novartis στη Λιουμπλιάνα θα γίνει η διαδικασία

emvolio_pfizer
Νέα συμφωνία υπέγραψαν οι φαρμακευτικές εταιρείες Novartis και BioNTech για την υποστήριξη της διαδικασίας εμφιάλωσης και συσκευασίας του εμβολίου mRNA Comirnaty που έχουν αναπτύξει από κοινού οι Pfizer/BioNTech για την πρόληψη της COVID-19.

Η νέα συμφωνία συνάπτεται σε συνέχεια της προηγούμενης συμφωνίας προμήθειας για τη διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας πάνω από 50 εκατομμυρίων δόσεων το 2021 στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Novartis στο Στέιν της Ελβετίας. Το 2022, τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις του εμβολίου Comirnaty θα εγχυθούν υπό άσηπτες συνθήκες σε φιαλίδια στις εγκαταστάσεις Technical Operations της Novartis στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Βάσει των όρων που προβλέπει η συνεργασία, η Novartis θα πάρει την mRNA δραστική ουσία από την BioNTech, με σκοπό να την εισάγει σε φιαλίδια υπό άσηπτες συνθήκες και να την αποστείλει εκ νέου στην BioNTech προκειμένου να διατεθεί.

Με την επιφύλαξη υπογραφής μιας τελικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Στέιν σε εκείνες στη Λουμπλιάνα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι εγκαταστάσεις στη Λιουμπλιάνα περιλαμβάνουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης υπό άσηπτες συνθήκες για την παραγωγή και προμήθεια ευρέος φάσματος άσηπτων προϊόντων για τη Sandoz, θυγατρική της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι, η Novartis ξεκίνησε τον Ιούνιο τη διαδικασία εμφιάλωσης για λογαριασμό της BioNTech, στις εγκαταστάσεις της στο Στέιν της Ελβετίας, αφού οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και συσκευασίας έλαβαν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Χάλκη καθίσταται διεθνές υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας», τόνισε ο Μητσοτάκης

Η Pfizer ανέπτυξε χάπι κατά της Covid-19 με μεγάλη αποτελεσματικότητα

Σκοτώθηκε στο Βέλγιο 33χρονη από την Κρήτη για μία selfie
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ