FDA: «Πράσινο» στην 3η δόση με άλλο εμβόλιο - Εγκρίθηκε η χρήση και των Moderna και Johnson & Johnson

FDA: «Πράσινο» στην 3η δόση με άλλο εμβόλιο - Εγκρίθηκε η χρήση και των Moderna και Johnson & Johnson

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την επιπλέον δόση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια, ανεξάρτητα από το ποιο από τα τρια είχε χορηγηθεί στις πρηγούμενες δόσεις

vaccine_chile
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε αναμνηστικές δόσεις και των δύο εμβολίων της Covid-19 των Moderna και Johnson & Johnson την Τετάρτη και είπε επίσης ότι για την επιπλέον δόση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια μεταξύ των οποίων είναι και της Pfizer, ανεξάρτητα από το ποιο από τα τρια είχε χορηγηθεί στις πρηγούμενες δόσεις.

Ο FDA έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για ενισχυτική δόση του εμβολίου Moderna για άτομα πλήρως εμβολιασμένα τουλάχιστον πριν από έξι μήνες, τα οποία είναι επίσης τουλάχιστον 65 ετών, ή που είναι άνω των 18 και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον κορωνοϊό ή έχουν μεγάλη πιθανότητα να νοσήσουν επειδή εργάζονται με ασθενείς.

"Η χρήση μιας μόνο αναμνηστικής δόσης του εμβολίου Janssen (Johnson and Johnson) της COVID-19 μπορεί να χορηγηθεί τουλάχιστον 2 μήνες μετά την ολοκλήρωση της  πρώτης δόσης σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω", πρόσθεσε ο FDA.

Σε ότι αφορά την αναμνηστική δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19, σύμφωνα με τον FDA, μπορεί να χορηγηθεί τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κύριας σειράς δόσεων σε άτομα 18 έως 64 ετών με συχνή θεσμική ή επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2.

Οι σύμβουλοι εμβολίων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης, συνεδριάζει την Πέμπτη για να αποφασίσει εάν θα συστήσει την άδεια του FDA για τους Αμερικανούς, και στη συνέχεια θα χρειαστεί η έγκριση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που είναι το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ειδήσεις σήμερα:

Σκάνδαλο στη «Bild»: Πώς o διευθυντής σύνταξης «έριχνε» τις γυναίκες στο κρεβάτι του - Οι δωροδοκίες, οι υποσχέσεις και τα πλαστά έγγραφα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.500 διασωληνώσεις

Οικονόμου: «Όχι» σε διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Τι είπε για τον Δακτύλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ