Κορωνοϊός - Ρωσία: Οι Ρώσοι ανησυχούν για την ασφάλεια του Sputnik-V και πάνε στο εξωτερικό να εμβολιαστούν

Κορωνοϊός - Ρωσία: Οι Ρώσοι ανησυχούν για την ασφάλεια του Sputnik-V και πάνε στο εξωτερικό να εμβολιαστούν

Ο ΠΟΥ ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik V, καθώς διαπιστώθηκε πως εργοστάσιο παραγωγής δεν τήρησε τις ορθές πρακτικές - Κλείνουν ταξίδια για τη Σερβία, κυρίως, οι Ρώσοι, ώστε να εμβολιαστούν με άλλα σκευάσματα που έχουν  εγκριθεί διεθνώς, αλλα΄όχι στη χώρα τους

sputnik_v
Ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία πωλούν οργανωμένα ταξίδια για Ρώσους προκειμένου να εμβολιασθούν στο εξωτερικό με ξένα εμβόλια κατά της COVID-19, καθώς ορισμένοι Ρώσοι έχουν απογοητευθεί επειδή τα εγχώρια παραγόμενα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί διεθνώς.

Η Ρωσία δεν έχει εγκρίνει για επείγουσα χρήση κανένα εμβόλιο που έχει παρασκευασθεί στο εξωτερικό. Έχει εγκρίνει τέσσερα εγχώρια εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Sputnik V που χορηγείται σε δύο δόσεις. Κανένα από τα εμβόλια της Ρωσίας δεν έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ) ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΠΟΥ ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik V έως ότου εμπειρογνώμονές του επισκεφθούν εκ νέου ένα εργοστάσιο παρασκευής του εμβολίου,το οποίο δεν τήρησε τις ορθές πρακτικές, όπως είχε ανακοινώσει στις 15 Σεπτεμβρίου ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας.

Η ζήτηση στη Ρωσία για ταξίδια στο εξωτερικό που προσφέρουν στον κόσμο την δυνατότητα να εμβολιασθεί με ξένα εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ, έχει αυξηθεί μετά την ανακοίνωση αυτή την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε η Μάγια Λομίντζε, διευθύντρια της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR).

Τα περισσότερα από τα ταξίδια αυτά στο εξωτερικό, που κοστίζουν περίπου 600-850 ευρώ το άτομο, έχουν προορισμό τη Σερβία, ενώ μία εταιρεία πρότεινε ως προορισμό τη Γερμανία. Στους Ρώσους που επιλέγουν να εμβολιασθούν στο εξωτερικό, τους προσφέρεται η δυνατότητα να κάνουν ένα από τα τέσσερα διαφορετικά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου της Pfizer, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ATOR.

Εάν οι ταξιδιώτες επιλέξουν εμβόλιο δύο δόσεων, τότε θα πρέπει να ταξιδέψουν δύο φορές.

Κλείσιμο
Η Άννα Φιλατόφσκαγια, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Russian Express, ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου που προσφέρει τέτοιου είδους ταξίδια, δήλωσε ότι οι πελάτες επιλέγουν συχνότερα να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Ειδήσεις σήμερα:

Efood: Στους δρόμους οι ντελιβεράδες - Ξεκίνησε η μοτοπορεία

Καιρός: Σύντομη κακοκαιρία από το βράδυ με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στα βόρεια - Ισχυρές βροχές στην Εύβοια

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα τα εκκαθαριστικά στο MyAADE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK