Κορωνοϊός - Βρετανία: Δεν προχωρά το σχέδιο για είσοδο σε κλαμπ και events με «διαβατήριο εμβολιασμού»

Κορωνοϊός - Βρετανία: Δεν προχωρά το σχέδιο για είσοδο σε κλαμπ και events με «διαβατήριο εμβολιασμού»

Την απόφαση αυτή της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας -  Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας μέσα στον χειμώνα

pubs_britain
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να άρει κάποιους περιορισμούς στηριζόμενη στα εμβόλια.

«Τώρα που μπαίνουμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα (...) ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδιά μας για την διαχείριση της COVID τους αμέσως επόμενους μήνες και με αυτά θα καθιστούμε σαφές ότι το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα λειτουργεί», δήλωσε στο δίκτυο Sky News ο Σατζίντ Τζάβιντ.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Υγείας τόνισε πως η κυβέρνηση απέρριψε την επιλογή του «διαβατηρίου εμβολιασμού» για την είσοδο σε βραδινά μαγαζιά και σε μεγάλα events στη χώρα. «Το εξετάσαμε και, ενώ πρέπει να το κρατήσουμε στην άκρη ως πιθανή επιλογή, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν θα προχωρήσουμε το σχέδιο για τα 'διαβατήρια εμβολιασμού'»..

«Βεβαίως θέλουμε να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί και υπάρχουν κάποια πράγματα, όσον αφορά το θέμα των ταξιδιών για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, αλλά το τεστ PCR που απαιτείται κατά την επιστροφή σας στο Ηνωμένο Βασίλειο από ορισμένες χώρες, κοιτάξτε θέλω να προσπαθήσω να απαλλαγούμε από αυτό όσο γρηγορότερα μπορώ», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Πώς έγινε η σύλληψη του ζευγαριού - Βήμα βήμα από την πληροφορία έως τον εντοπισμό τους

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Ραντουκάνου - Φερνάντεζ 2-0: Στο θρόνο του US Open η 18χρονη Έμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ